Winters shoppen in Den Haag

Het begint nu echt koud te worden, de blaadjes vallen van de boom en de feestdagen zitten er aan te komen. Dit zijn de momenten van gezelligheid en veel winkelen. Wat dacht je van een feestelijke winter tinteling in de Haagse binnenstad? TINK Amazing Shop Windows, de grote winteretalagewedstrijd, gaat haar 5e editie in en dit jaar is het thema “a Royal Winter”.

iglossy-tink1

Den Haag staat bekend als de hofstad van Nederland, maar tijdens de wintermaanden leggen ze er net dat laagje goudstof over waardoor de Haagse Binnenstad de glinstering krijgt die een echte winterstad nodig heeft. De historische binnenstad is dan op haar best met de mooie verlichting, bijzondere winteretalages en de versierde kerstbomen.

Dit jaar is het thema voor de etalages “a Royal Winter” geïnspireerd op de bijzondere tentoonstelling in het Mauritshuis, “Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection” (geopend tot 8 januari 2017). Het is niet zo dat alle etalages er uitzien als de schilderijen uit de tentoonstelling maar ze hebben wel dat Royal tintje. Vorstelijk winter winkelen doe je dus in de Haagse Binnenstad.

TINK Amazing Shop Windows The Hague – de wedstrijd, de prijzen, de route
Wie is er het mooiste van de binnenstad? Het klinkt bijna als de woorden van een bekend sprookje. Maar toch is dat de vraag die de ondernemers en de bezoekers in de maand december in de binnenstad bezighoudt. Met spanning wordt dan ook uitgekeken naar de creatieve invulling van het thema van dit jaar “a Royal Winter”. De etalagewedstrijd TINK start op 8 december en op 20 december worden de winnaars bekend gemaakt. Niet alleen een jury beoordeelt de etalages maar ook het publiek kan stemmen voor de publieksprijs. Door te stemmen via Facebook, website of het stemformulier kun je mooie prijzen winnen waaronder 150 Euro shop tegoed. Hoe lekker is dat zo vlak voor de feestdagen. Het fotograferen van het figuurtje Tinkerbell, telkens verdekt opgesteld in één van de vele etalages, levert ook mooie prijzen op. Met dank aan een flyer met daarop een route langs alle deelnemende winkels (ruim 90) hoeft het publiek geen etalage te missen. De etalages zijn vervolgens nog te zien tot 25 december.

Stad en strand voor een weergaloos winter weekend
Naast de mooie etalages van TINK zijn deze winter in Den Haag en Scheveningen ook tal van andere evenementen te bezoeken. Zo is er de sfeervolle luxe kerstmarkt Royal Christmas Fair op Het Lange Voorhout van 15 tot 23 december. Binnen een kwartiertje ben je met de tram op het strand van Scheveningen en kun je schaatsen en naar beneden suizen op de slide tijdens het Cool event Scheveningen van 13 november -15 januari. Tweede kerstdag 26 december zijn de winkels in de binnenstad geopend. Het nieuwe jaar fris en fruitig starten, daar is op 1 januari voldoende gelegenheid voor met de Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen.

TINK Amazing Shop Windows is een winterevenement waarbij Den Haag zich wil onderscheiden als internationale winterwinkelstad. TINK is een initiatief van de Stichting Marketing Haagse Binnenstad.

Weet jij nog leuke winterse evenementen waar wij over kunnen schrijven? Laat dan een linkje onder dit bericht achter of stuur ons een mailtje.

Germaine

II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>