10 Gouden blogtips

Soms zie je door de bloggers de bloggers niet meer 😉. Wat maakt een blog nou echt goed en hoe kun je met je blog er echt uit springen? Hier zijn 10 gouden blogtips om te knallen met je blog.

 1. It’s NOT all about the money
  Het klinkt zo gaaf, bakken met geld verdienen met je blog. Maar daar doe je het natuurlijk, tenminste dat hopen we, niet voor. Als je alleen maar zou bloggen om geld te verdienen wordt je blogpagina één grote advertentie en niemand vindt het leuk om alleen maar advertenties te lezen. Natuurlijk kun je zo af en toe een product reviewen of een betaalde opdracht aannemen, maar zorg dat dit niet de overhand krijgt.
 2. Be unique
  Dingen die gek, anders, vreemd en abnormaal zijn trekken de aandacht. In grote reclamecampagnes wordt ook vaak gebruik gemaakt van de verwarringstheorie. Doordat mensen verward zijn zullen ze meer aandacht besteden aan wat hen zo in de war maakt. Zo zou je ook je blog moeten zien, maak hem unieker en anders dan de rest.
 3. Be enthousiastic
  Niemand houdt van negativiteit. Uit onderzoek blijkt dat mensen die door middel van negatieve woorden iets willen bereiken minder succes hebben dan mensen die gebruik maken van positieve woorden. Deze laatste groep had meer succes in het bereiken van hun doelen, zoals het lenen van een pen. En zeg eens eerlijk, ben jij al eens iemand tegengekomen die dol is op mensen die altijd zeuren en negatief zijn?
 4. Be you
  Ga niet opeens schrijven over de most amazing chocolademelk, terwijl iedereen weet dat jij niet van chocolademelk houdt. Hou je blog dicht bij jezelf, alleen zo kom je geloofwaardig over. Hetzelfde geldt voor het bewerken van je foto’s. Een filtertje hier en daar moet geen probleem zijn, maar ga niet enorm photoshoppen. Wees jezelf!
 5. Don’t make any zpellingmiztakez
  Spelfouten zijn ontzettend onprofessioneel en leiden enorm af. Door het maken van spellingsfouten daalt je geloofwaardigheid als blogger. Niet doen dus!
 6. You can’t have it all
  De ene dag blog je over je outfit, de andere over een nieuw recept, morgen over je nieuwe baan en die dag daarna over je vakantie. Dat gaat niet werken. Mensen die je blog lezen raken daardoor in de war en kunnen je blog niet makkelijk meer in één hokje indelen. Omdat mensen altijd geneigd zijn om dingen te ordenen is het van belang dat je een duidelijke structuur hebt in je blog. Je hoeft niet over alles te bloggen, soms is het beter om je te focussen op één ding en de andere onderwerpen een beetje op de achtergrond te laten.
 7. Show it to me baby, aha aha
  Natuurlijk is het gaaf om een blog te hebben en te schrijven over van alles, maar als niemand hem leest heb je er natuurlijk weinig aan. Daarom is het belangrijk om duidelijk te communiceren naar andere toe dat je een blog hebt. Maak een facebookpagina aan, wordt lid van relevante groepen (zoals Digital Nomadness) en spam iedereen met je blog.
 8. Looking good is the best revenge
  Aantrekkelijke mensen worden als aardiger, slimmer en leuker bevonden dan minder aantrekkelijke mensen. Zo werkt het ook voor blogs. Is jouw blog inhoudelijk goed, maar schort er wat aan je design dan zullen mensen minder snel geneigd zijn om je blog te lezen. Zorg voor een overzichtelijk en duidelijk design. Less is bij je blog vooral more.
 9. Come out and socialize
  Volg andere bloggers, deel je blogs met andere bloggers, maar vooral lees ook andere blogs. Daar kun je enorm veel van leren. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je een copy cat wordt, maar socialize zoveel mogelijk met anderen. Doordat je met andere bloggers praat kun je elkaar helpen om te groeien door bijvoorbeeld likes uit te wisselen.
 10. Last but not least
  Surf naar Facebook wordt lid van onze community, like onze pagina op facebook en volg ons op instagram en twitter. Zo kom je heel makkelijk in contact met andere bloggers en doordat wij een groot klantenbestand hebben kunnen we zorgen voor gave opdrachten om over te bloggen.
Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment