Nieuw community platform Amsterdam Made groeit razendsnel

Amsterdam Made is een community platform voor productontwerpers, ambachtslieden, fashion designers, brouwers en branders (oftewel makers) in en rondom Amsterdam. Doel is het realiseren van groei en verduurzaming van de lokale maakindustrie. Het is opgericht naar het voorbeeld van San Francisco Made.

Dit initiatief heeft in korte tijd een structurele groei van de maakindustrie gerealiseerd. De community Amsterdam Made is in rap tempo gegroeid naar meer dan 100 leden waaronder Ace & Tate, Het Parool, Two-O, Kesbeke, O my Bag, Brandt & Levie en Brouwerij ’t IJ. In samenwerking met de Gemeente Amsterdam lanceert Amsterdam Made een keurmerk waar producten van aangesloten makers voor in aanmerking kunnen komen.

Alle makers die aangesloten zijn bij Amsterdam Made zijn te vinden op het community platform: www.amsterdammade.org. Hier worden de makers en hun producten aan het publiek gepresenteerd. Door het communiceren van een uitgebreide agenda op maakgebied en evenementen georganiseerd door Amsterdam Made en haar partners, wordt een sterke netwerkmogelijkheid gecreëerd. Daarbij zal Amsterdam Made haar makers een podium bieden op internationale beurzen en geeft het de kans om als collectief producten te verkopen op aantrekkelijke locaties zoals museumwinkels, pop-up shops en concept-stores.

Het keurmerk is vormgegeven in opdracht van de Gemeente Amsterdam en is bedoeld voor onderscheidende producten met een aansprekend verhaal. Het wordt toegekend aan kwalitatief hoogwaardige producten, zo mogelijk lokaal geproduceerd, die passen binnen de kernwaarden: creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap. Doel van dit keurmerk is om consumenten in binnen- en buitenland te informeren over de producten die afkomstig zijn uit Amsterdam en omgeving.

Wij zijn erg enthousiast over dit concept. Wat vinden jullie ervan?

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment