Hotspot: Bar Vicini brengt Italiaanse traditie naar Rotterdam

Comfortabele stoelen, vinyl platen uit de jaren zestig tot en met tachtig, mooie dranken geserveerd met een lekker hapje erbij zoals de Italianen dat traditiegetrouw doen met Aperitivo. Dit gebruik is overgewaaid naar Kralingen in Rotterdam. In de ruimte waar voorheen de Mercato zat, is Bar Vicini verrezen, een pop-up cocktailbar met een interieur dat in de jaren vijftig niet had misstaan, gecombineerd met een vleugje oud-Hollywood en een snuf boudoir waar je terecht kan voor een mooie cocktail of goede whiskey. 

Wie vanuit Osteria Vicini door de zware, rode velours gordijnen de nieuwe cocktailbar instapt, waant zich in een andere wereld. Waar old school muziek weerklinkt met een charmant vinylkraakje. Waar je kunt neerploffen in lekkere stoelen of jezelf bevallig kunt draperen op een comfortabele barkruk. Waar de barman zo nu en dan rondgaat met olijfjes, bruschetta’s, oude pecorino, parmaham of oesters. Alsof je een oude Hollywood set binnenstapt.

Bar Vicini is onderdeel van de Dudok Groep dat je misschien wel kent van de volgende horecaconcepten: Café Brasserie Dudok (Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Tilburg), Dudok Patisserie Bakkerij en Winkel, Restaurant De Harmonie, Restaurant Hotel Quartier Du Port, Café Rotterdam, In de Doelen, Mart Café, K&B, Cruise Terminal Rotterdam, Het Heerenhuys, Ma Guise Catering en Maître Frédéric.

Nu was het tijd voor weer een nieuw concept en de 50’s stijl staat ons hier op de redactie wel aan 🙂 #weloveit In een grote bak staan platen uit de jaren zestig tot en met tachtig die op verzoek op de platenspeler gelegd worden. Ook belangrijk voor de sfeer is de barman, een vakman die ervoor zorgt dat iedere gast zich bijzonder voelt. Uiteraard iemand die de mooiste cocktails zo uit de mouw van zijn strak gestreken overhemd schudt. Bar Vicini is via de Osteria te bereiken, maar heeft ook een eigen ingang.

Je kan Osteria Vicini de gehele week bezoeken van 16.00 uur-23.30 uur aan de Kortekade 63-69 in Rotterdam. Het is ook mogelijk om vooraf te reserveren. Bel dan even met 010-8900555. Wil je doorlopend op de hoogte blijven, volg Vicini dan via Facebook.

 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment