CHEFS TALK: CASPER BOSMAN VAN KOKS VOOR KOKS

Onze eerste [CHEFS TALK] vuren we af met Casper Bosman (50 jaar), sinds anderhalf jaar woonachtig in Didam en zes jaar werkzaam voor Koks voor Koks. Heeft de opleiding SVH (primair/voortgezet) afgerond en studie voor banketbakker en leermeester. Vanaf zijn 8e was het voor Casper al duidelijk dat hij kok wilde worden en heeft er alles aan gedaan om dat te behalen.

Ik vroeg Casper of er personen binnen het horecavak zijn waar hij tegenop kijkt of respect voor heeft. “Ik kijk tegen niemand op, maar heb absoluut respect en bewondering voor Robert Kranenborg vanwege zijn kooktechnieken. Zijn werk is altijd vernieuwend en verfrissend en daar houd ik van om naar te kijken. Daarnaast heb ik veel respect voor Han de Wijs. Hij heeft mij destijds aangenomen bij een Michelinrestaurant waar ik veel ervaring op heb kunnen doen. En uiteindelijk iedereen waarmee ik gewerkt heb. Van een ieder leer je weer en bouw je meer ervaring op.”

Casper heeft geen voorkeur voor specifieke producten maar wil wel absoluut alleen met verse producten werken. Waar sommige chefs herkenbaar zijn aan een speciale signature, daar zal je Casper niet aan herkennen. Hij werkt allround en heeft geen voorkeur voor een specifieke manier van werken. Echter heeft hij wel een eigen gerecht ontwikkeld, de limoncello tiramisu.

Casper werkt nu bijna zes jaar met veel plezier voor Koks voor Koks waar hij zich voornamelijk bezighoudt met productieontwikkeling binnen de keukens en de chefs van restaurants adviseert op het gebied van de producten waarmee ze kunnen werken. Casper vervolgt: “Het laatste wat ik wil is de keuken van de klant overnemen. Ik vervul een adviserende rol en zorg ervoor dat we een verlaging van werkdruk creëeren voor de klant met een constante kwaliteit”.

De functie van Casper binnen Koks voor Koks is zeer variërend en ik vroeg hem of hij een gemiddelde dag kan beschrijven. Casper: “Mijn dag start om 06.30 uur met orders nakijken, productie opstarten en mise en place verdelen. Ik trek urgente dingen naar voren en overleg met onze koks in de keuken. Vanaf 11.30 uur start ik met de productie voor de volgende dag te bestellen en voor te bereiden in overleg met logistiek. Vanaf 14.00 uur starten we met het afronden van de dag, kijk ik of alles geproduceerd is en tussendoor natuurlijk veel proeven en controleren van de producten. En uiteraard heb ik tussendoor veel telefoontjes te beantwoorden van klanten.

Op mijn vraag waar Casper het meest trots is binnen zijn carrière, antwoordt hij: “Eigenlijk wat ik tot nu toe allemaal bereikt heb. Ik ben vanaf de start met veel plezier voor de volle 100% gegaan en dat heeft geresulteerd in een hele brede ervaring. Ik heb alle facetten binnen de horeca doorlopen, van kleine a la carte restaurants tot La Vie catering tot aan een Michelin restaurant. De laatste 12 jaar heb ik vooral besteed aan productontwikkeling, de eerste 6 jaar voor W&G Brinkhorst en de laatste 6 jaar voor Koks voor Koks. Ik kan me goed inleven in de keukens die producten van ons afnemen, denk heel oplossing gericht en als ik in gesprek ben met chefs dan komt naar voren dat er heel veel producten zijn waar wij ze mee kunnen ontlasten. Dat geeft me veel voldoening. Ik hoop de komende jaren ook vooral met productontwikkeling bezig te blijven.”

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment