De zijplank

Ben je die eindeloze sit-ups voor een strak getrainde buik ook zo zat?! Probeer de zijwaartse plank eens als afwisseling in je buikspieroefeningen! Maar hoezo deze zijplank? Nou, de zijwaartse plank helpt je om snel die platte bikini buik te trainen waar je al zolang van droomt! Je gebruikt namelijk niet alleen je diepe buikspieren, maar ook de schuine rompspieren, heupspieren en schouderspieren.  Je spreekt met deze zijwaartse plank oefening de diepere buikspieren aan en daardoor is deze oefening veel effectiever dan vele andere buikspieroefeningen die deze diepere spieren niet bereiken! Vooral door het combineren van deze zijwaartse plank met je normale buikspier oefeningen zullen je buikspieren snel sterker en meer zichtbaar worden.

Oké ben je er klaar voor? Here you go!

Ga liggen op je linkerzijkant, zorg ervoor dat je een rechte lijn vormt van je hoofd tot aan je voeten en rust op je linke onderarm. Je elleboog staat direct onder je schouder waarbij je bovenste voet op je onderste steunt. Je kunt je rechterarm strak omhoog steken zoals ik doe op de eerste foto maar je kunt hem ook langs de zijkant van je lichaam laten rusten. Een beetje zoals de foto met de duim. Dat is net waarbij jij je het prettigst voelt.

Vervolgens hef je je heupen van de vloer en begint de oefening echt! Het is belangrijk om de strakke lijn vast te houden. Probeer je lichaam in deze positie te houden voor 15 seconden en wissel dan van kant.

de zijplank

de zijplankIk doe deze oefening meestal 6 x ( 3 keer per kant, 45 sec per kant per keer). Voor beginners is het wellicht goed om eens te beginnen met 3x 15 seconden per kant. En het is oké als dat ook nog niet helemaal lukt. Zolang je deze oefening gewoon blijf oefenen, dan zal je zien dat je binnen no-time ook aan de 45 seconden per kant zit!

Oh, en over eventuele ‘ik ben geen lid van de sportschool’ excuses: voor deze oefening heb je geen sportschool nodig! Je kunt hem gewoon lekker thuis in je woonkamer of slaapkamer doen op elk gewenst moment. Even snel een buikspierkwartiertje als je opstaat of juist s ‘avonds. Het is allemaal mogelijk gewoon lekker thuis, dus waar wacht je nog op? Probeer het eens uit!!

Liefs Suzanne


Meer work-outs van Suzanne? Die vind je op haar blog: www.suzannebrummel.com 
Sportkleding: The Sting Network (Amy & Ivy)
Volg Suzanne ook op Instagram!

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment