Doe meer met je sjaal(tje)s

Beeldrechten: Flickr silk scarf Beeldrechten: Flickr silk scarf Jenny DU CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden


 

Nu het winter is, waarderen we de sjaal natuurlijk vooral omdat ´ie zo lekker warm is. Toch blijven sjaaltjes ook ideaal voor het opleuken van een outfit. Een kleine zoektocht op het internet leert ons dat je een sjaal op oneindig veel manieren kunt dragen. Hieronder een paar ideeën.

Om je nek

Dit is hoe we de sjaal meestal dragen, om de nek. Maar hoe voor de hand liggend deze manier van dragen ook is, saai hoeft het niet te zijn! Door je sjaal steeds op een andere manier vast te knopen, geef je je outfit nét weer een beetje een andere draai. Probeer bijvoorbeeld eens de infinity, waarbij je de sjaal om je nek legt, beide uiteinden aan elkaar knoopt, de onderkant één keer draait (waardoor er als het ware een infinity-teken ontstaat) en dit onderste gedeelte ook om je nek doet. Op YouTube zijn talloze tutorials te vinden voor het omdoen van je sjaal, waar de onderstaande video een mooi voorbeeld van is. Daarnaast staan op internet allerlei instructies met afbeeldingen, zoals de ´Styleguide sjaals & sjaaltjes´ van webshop Mona Mode.

Om je hoofd

Wil je toch een keer iets anders met je sjaal doen? Knoop hem om je hoofd! Zo is je sjaaltje bijvoorbeeld prima te combineren met een festival-outfit. Ook wanneer je hem om je hoofd doet, kun je de sjaal op verschillende manieren vastknopen. In de video hieronder worden 10 manieren voorgedaan. Je ziet bijvoorbeeld hoe je met de sjaal een soort bloem maakt aan de zijkant van je hoofd, waardoor je een romantische look creëert, of hoe je de sjaal door een vlecht heen draagt.

Als kledingstuk

Sjaals zijn niet alleen handig als accessoire, maar je kunt ze ook omtoveren tot een compleet kledingstuk. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je een sjaal kunt dragen als vestje of als jurkje. Snel, simpel en ook nog eens budget-vriendelijk!

Heb jij nog leuke variaties? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Germaine

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment