#ManuInSF: fell in love with Lake Tahoe

Het weekend na Seattle had ik weer een leuk weekend in petto, namelijk een weekendje naar Lake Tahoe! Het was een ontzettend leuk weekend en ik voelde me weer helemaal opgeladen na het weekend. Lees gauw verder over wat ik daar allemaal heb gedaan.

De week na Seattle was een week van vroeg naar bed gaan, weer lekker sporten en knallen op stage. Ook ben ik die week naar de kapper gegaan. Ik wilde eigenlijk niet, maar m’n haar had het echt nodig…. Ik had er niet echt veel zin in, (de kapper is hier keiduur) voornamelijk omdat ik gewoon een vaste kapper heb in Arnhem die precies weet wat ik wil. Ik ben uiteindelijk bij Supercuts geweest, een soort Nederlandse Brainwash, waar ik voor 20 dollar mijn haar heb laten knippen. Voor deze prijs kun je dan ook niet al te veel verwachten, dus nee mijn haar ziet er niet uit nu.. Helaas… Fijn dat het wat korter is (ziet er gezonder uit), maar het is precies zo geknipt dat het op geen enkele manier mooi valt.. De komende weken (tot augustus) zal ik dan mijn haar voornamelijk in een staart of knot dragen… 🙁

Yay! Vrijdag! Ik was ontzettend blij dat het vrijdag was (TGIF) want ik zou een weekendje weggaan, yay! Dat weekend ben ik samen met de broer van mijn vriendin Germaine, Maurice, een weekend naar Lake Tahoe gegaan, een bekend meer/natuur/skiegebied op de grens van Californië en Nevada. Ik was die vrijdag al vroeg op het kantoor, want ik zou een uurtje eerder weggaan zodat Maurice en ik op tijd vanuit Piedmont konden vertrekken in verband met de file. Maurice had het alleen super druk op het werk, dus om 6 uur stond hij uiteindelijk pas voor mijn huis in Piedmont. Zo fijn om weer een bekend gezicht te zien en ook Jaxon, het superschattige hondje van Maurice, zou dat weekend meegaan dus ik was helemaal blij dat ik even een weekend weg kon van de katten en weer eens een hond zag!

Het verkeer was inderdaad niet al te best en Maurice en ik waren beiden hongerig (vooral ik haha), dus toen we zagen dat er een Cheesecake Factory in Walnut Creek (20 minuutjes rijden vanaf Oakland) was, was de beslissing gauw gemaakt. Het was voor ons beiden weer even omschakelen naar Nederlands, dus ons taalgebruik bestond voornamelijk uit Engelse woorden haha. We hebben even in de file gestaan, maar we waren al gauw bij the Cheesecake Factory! We hadden Jaxon natuurlijk bij ons en in Amerika doen de Amerikanen altijd heel moeilijk over honden.. Aangezien Jaxon geen “service dog” (blindegeleidehond of iets dergelijks) is, konden we niet binnen zitten. Gelukkig was het warm buiten, dus we hebben buiten gezeten. Na lekker buiten gegeten te hebben (met een lekkere cocktail) hebben we nog snel twee cheesecakes uitgekozen (daarom waren we immers bij the Cheesecake Factory) en zijn we weer op pad gegaan. Na een korte stop bij de Safeway om ontbijt te kopen en dergelijke, gingen we weer op pad. Het was nog zo’n 3,5 uur rijden naar Lake Tahoe, dus we hadden nog een flinke rit voor de boeg. Eenmaal bij Lake Tahoe aangekomen was het natuurlijk nacht, dus we konden het meer niet echt zien. Wel zagen we (dankzij onze koplampen) een hert vlak voor onze auto staan, die wegschoot toen we dichterbij naderden. Het eerste wild is al gezien! 🙂

Na een lange rit kwamen we dan eindelijk bij onze Airbnb aan, het was inmiddels al weer middernacht. De sleutel had de eigenaar ergens verborgen, dus we hoefden gelukkig niet nog te kletsen met de bewoners. Het was een groot huisje met twee verdiepingen, waarvan de eigenaren boven slapen en de onderste verdieping verhuren. Het appartement was erg groot en mooi! Het had een mooie openhaard, groot dakterras, grote keuken en twee slaapkamers en badkamers. Ideaal, want bij mijn gastgezin heb ik niet mijn eigen badkamer, maar hier dus wel! Dat was echt een luxe, echt heel fijn. We hebben nog even gekletst in de woonkamer onder het genot van een red velvet cheesecake en rond een uurtje of 2 was het tijd om te gaan slapen.

#ManuInSF
Klaar voor Lake Tahoe!
#ManuInSF
Een bloedsinaasappel cocktail!

De volgende ochtend stonden we weer vroeg op, om zoveel mogelijk van Tahoe te kunnen zien! In Lake Tahoe is er genoeg te doen. In de winter kun je er geweldig skiën, in de zomer kun je gaan hiken of allerlei watersporten doen. Geweldig dus! Aangezien Maurice en ik er waren tijdens de lente en het weer nogal wisselvallig was, hebben we voornamelijk gehiket. Dit was heerlijk, want ik ben gek op hiken! Het was ook super leuk dat Jaxon er was, dat maakt hiken nog leuker! Het enige nadeel is alleen, dat op de meeste hiking trails geen honden zijn toegestaan. Maurice en ik snappen beiden niet helemaal waarom (er lopen ook beren en dergelijke), maar gelukkig waren er ook genoeg hondvriendelijke hiking trails.

Hetgene wat ik echt wilde zien in Lake Tahoe was Emerald Bay. Een prachtige baai waarvan het water zo groen is als een emerald, vandaar de naam. Ik had al prachtige foto’s gezien op het internet, dus hier wilde ik sowieso naartoe! We zochten een hondvriendelijke hiking trail op en daarna gingen we op pad! Ik had verwacht dat het warmer zou zijn in Lake Tahoe, dus ik had helaas niet echt warme kleding mee.. Ik kleedde me zo warm mogelijk aan, want het was ongeveer 15 graden die dag. We gingen eerst naar een uitzichtpunt waarbij je Emerald Bay vanaf boven kunt zien. Het was toen erg zonnig en het zag er prachtig uit. We konden ook Fannette Island zien, een eilandje in Lake Tahoe. Daar hebben we eerst wat foto’s gemaakt en daarna zijn we weer terug gereden naar de Eagle Falls, nog een bekende hiking trail in Lake Tahoe. Deze trail staat bekende als mooiste hiking trail van Emerald Bay, dus deze moesten we zeker gedaan hebben! Het was nog steeds best mooi weer dus we zijn eerst naar wat watervallen gelopen om daar het uitzicht te bewonderen. Wat was het hier moooooooooi! Heel gaaf om te zien. Na dit gezien te hebben, hebben we de hiking trail gedaan. Dit was een erg leuke hike en het was fijn dat Jaxon hier ook mocht komen. Oh my, wat heb ik het toch gemist om rond honden te zijn. Ik ben GEK op honden en heb Jaxon dan ook echt geclaimd dat weekend haha. Zo fijn om weer een hondje te knuffelen en te aaien! 🙂 Vanaf het hoogste punt van de Eagle Falls kon je ver kijken over Lake Tahoe, dus dit was erg spectaculair om te zien. Het was wel echt ontzettend koud geworden en het begon een beetje te sneeuwen, dus dat was jammer. Het was inmiddels al weer middag, dus het was tijd om een goede lunchplek op te zoeken! Dit was nog best een gedoe, aangezien ze op de meeste plekken geen honden toestaan… Het was te koud om buiten te zitten, dus dankzij Yelp (app) en wat restaurants te hebben gebeld, hadden we eindelijk een plek gevonden in South Lake Tahoe! 

We gingen naar Chimayó Street Gril in South Lake Tahoe, een Mexicaans restraurant dat net een paar maanden geleden geopend was. De Yelp reviews waren goed en aan de telefoon waren ze ook erg vriendelijk, dus dat beloofde veel goeds! Het was inderdaad echt een leuk restaurantje en de mensen waren heel aardig, oprecht geïnteresseerd en ze vonden Jaxon kei lief (duh!). Maurice en ik bestelden beiden een chimichanga, dat is een gefrituurde burrito. Dit was heerlijk! Maar my god, wat zat ik vol na die burrito. Voelde me daardoor behoorlijk energieloos… Daarom hou ik niet van grote lunches, aangezien ik me daarna altijd zo moe voel, maar deze lekkere chimichanga was het waard! We hadden aan het personeel nog goede hondvriendelijke trails gevraagd dus op advies van één van de medewerkers gingen we op weg naar de volgende hiking trail. Eenmaal daar aangekomen was het grappig om te zien dat er een gondel (skilift) was, terwijl er geen sneeuw lag. Dit deed me gelijk weer denken aan mijn skivakanties met mijn familie en kon ik gelijk weer iets op mijn bucket list schrijven: “Skiën in Lake Tahoe!” We wisten niet helemaal waar we naartoe moesten dus we vroegen een mevrouw (aangezien zij ook zoekende leek) of zij ook op zoek was naar de hiking trail. “Nee”, zei ze.” Ik neem mijn familie mee naar de grens!” We snapten niet wat ze bedoelde, maar ze wees ergens naar. Eenmaal dichterbij gekomen bleek het de grens tussen Californië en Nevada te zijn! Dat wisten we helemaal niet! 😉 Dat was natuurlijk wel bijzonder, om met het ene been in Californië te zijn en met het andere been in Nevada, dus daar hebben we even wat toeristische foto’s gemaakt. Maurice had ondertussen ook de hiking trail gevonden dankzij een app op zijn telefoon, dus we liepen de Arizona kant op om daar te gaan hiken. Ik kan dus met trots zeggen dat ik ook al in Nevada heb gehiket! 🙂

Deze hiking trail was ook echt gaaf om te doen! We hebben hem niet helemaal gedaan, want het was al laat en we wilden graag nog met Germaine skypen. Het was ook rot weer, er was namelijk natte sneeuw. Vanaf een grote rots hadden we een prachtig uitzicht over Lake Tahoe, dus dit was zeker een goede trail om te doen! Daarna zijn we weer teruggelopen en in de auto gestapt om weer 40 minuten naar het huisje te rijden (deze “lange” afstanden zijn we beiden inmiddels gewend). Eenmaal aangekomen bij het huisje hadden Maurice en ik beiden een dip, maar een heerlijke chocolade cheesecake en een gezellige Skype sessie met Germaine hielp ons weer op de been! Djeeeeeezzz wat hebben we weer gelachen. We hebben ongeveer 2 uur gekletst (het was 2 uur ’s nachts bij Germaine toen we begonnen) en hilarische foto’s gemaakt via Snapchat. Via Snapchat kun je namelijk “faceswaps” doen met een foto van iemands gezicht. Deze wordt dan over jouw gezicht geplaatst, waardoor je op deze persoon lijkt. Hilarisch en al gauw begonnen we een “rara, wie ben ik?” spelletje met mensen die we allemaal kenden. De meest hilarische dingen kwamen voorbij, dus we hebben ontzettend gelachen! Een paar uur later was het dan echt tijd voor Germaine om te gaan slapen en voor Maurice en mij om te gaan eten, dus hebben we opgehangen. Na even gedouchet te hebben (lang leve lang douchen en een eigen badkamer!!) zijn we weer richting South Lake Tahoe gereden, want Maurice had een Thais restaurant gevonden met goede reviews op Yelp. En lang leve Yelp, want dankzij deze app heb ik al veel goede restaurants mogen ontdekken!!!

We konden Jaxon helaas niet meenemen, dus die lieten we achter in de bench. Bij de Thai namen we beiden Peking eend met satésaus… Volgens Maurice had ie al lang niet de satésaus mogen proeven zoals we die in Nederland hebben (hij woont al 5 jaar in Amerika) maar deze kwam erg goed in de buurt! Na lekker gegeten te hebben zijn we nog langs de Safeway gegaan om een film te huren en om Ben & Jerry’s ijs te halen, aangezien ik een ontzettende ijscraving had.. We gingen voor een smaak die ze in Nederland volgens mij nog niet hebben: “Phish food” – “Chocolate Ice Cream with Gooey Marshmallow Swirls, Caramel Swirls & Fudge Fish. Dat klinkt toch godelijk?! Yum! Die avond keken we de film the Martian, een film over hoe Matt Damon achterblijft op Mars en hoe hij daar overleeft. Goeie film, maar wel erg lang (2,5 uur..) dus ik moest moeite houden om mijn ogen open te houden.. Gelukkig piepte Jaxon af en toe door de film heen met z’n nieuwe speeltje (cadeautje van mij hihi) waardoor ik wakker bleef. Rond 2 uur was het tijd om weer naar bed te gaan..

#ManuInSF
Yaaaaaay, hiken!
#ManuInSF
De waterval bij de Eagle Falls!

 

#ManuInSF
Jaxon en ik!
#ManuInSF
Hiking at Eagle Falls!
#ManuInSF
Grens Californië en Nevada!
#ManuInSF
Hiken in Nevada. Vanaf een uitzichtpunt konden we Lake Tahoe zien, terwijl het sneeuwde..
#ManuInSF
Weer terug naar het huisje. Jaxon was kapot, dus die lag lekker op mijn schoot te slapen in de auto.
#ManuInSF
Verliefd op dit scheeeeetje!!
#ManuInSF
Aaaaaaaaw Jaxon met z’n nieuwe speeltje!

De volgende ochtend stonden we iets later op en hebben we het lekker rustig aan gedaan. Rond 10 uur moesten we “uitchecken” dus stipt om 10 uur verlieten we het huisje. Allereerst gingen we bij een caféetje (lang leve Yelp) ontbijten. Ik ging voor koffie (ik had het duidelijk nodig) en een bagel met avocado en cheddar cheese. Na gegeten te hebben, gingen we weer terug naar Emerald Bay. Het was mooi weer die dag (hele dag zon) en ik wilde graag nog wat mooie foto’s maken bij de baai, zoals ik die had gezien op Google. Helaas zijn we die ochtend veel tijd verloren, want we gingen naar twee parken waar geen honden op de trails mochten komen.. Heel apart, want eerst geven ze aan dat het wel mag en even verderop (letterlijk 20 minuten lopen) mag het opeens niet meer. Maurice en ik snappen er niks van waarom honden niet op de trails mogen komen, maar dat geldt bijna voor elk nationaal park, dus we hadden dikke pech…

Maurice en ik wilden wel heel graag nog “dichtbij” het meer zijn, dus dat we het water zowat kunnen aanraken. We zochten op Google een strand op waar honden wel mochten komen. We vonden een plek in South Lake Tahoe dus we reden weer richting het zuiden. Eenmaal bij het strand aangekomen was het lang niet zo mooi als Emerald Bay. Wel cool om op het strand te staan en uit te kijken over het grote meer, maar verder niet zo bijzonder.. We hebben daar even mensen zitten kijken en zijn toen naar een andere hiking plek gegaan. Dit was weer iets noordelijker. Toen we de auto geparkeerd hadden, konden we in eerste instantie het begin van de hiking trail niet vinden. We waren aan het rondkijken totdat Maurice opeens stilstond en ergens met grote ogen naar keek. Ik volgde zijn blik en zag daar een prairie wolf (coyote) staan op een boomstam, terwijl hij naar ons staarde. OMG! Hoe gaaf! We bleven even staan om een foto te maken en om te zien wat voor beest het nou eigenlijk was. Na even daar gestaan te hebben, liepen we verder terwijl de prarie wolf achter ons de weg overstak. Bizar!

Inmiddels hadden we het begin van de hiking trail gevonden. Het was een lange trail, zo’n 16 km. Maurice en ik waren beiden erg onder de indruk van Jaxon’s uithoudingsvermogen, aangezien hij op zaterdag de hele dag gewoon gelopen had en het hiken zo leuk was dat hij af en toe bijna struikelde door zijn enthousiasme. Het is natuurlijk een klein hondje en hij is het hiken niet gewend, dus Maurice had een soort van draagsysteem gekocht voor Jaxon, zodat hij Jaxon zou kunnen dragen wanneer hij niet meer wilde lopen. Jaxon was inderdaad al gauw uitgeput en Maurice heeft hem dan ook in het draagsysteem die dag verder gedragen. Een erg grappig gezicht en volgens mij vond Jaxon het ook niet helemaal ideaal, maar daardoor konden wij tenminste verder hiken! De eerste 30 minuten kon ik niet echt ontspannen rondlopen in dat bos.. Het werd me opeens té duidelijk dat er wilde beesten rondlopen in de bossen van Lake Tahoe (lees prairie wolven en BEREN) en ik was niet erg op mijn gemak.. Ik bedoel: ik heb geen idee wat ik moet doen als ik een beer zie.. Gelukkig kon ik dat al gauw van me afschudden en genieten van het uitzicht. Helaas waren er flink wat bomen afgebrand, (waarschijnlijk door een bosbrand) wat erg jammer was, maar deze hiking trail gaf weer een schitterend uitzicht over Lake Tahoe. Het was een lange hiking trail, dus Maurice en ik waren dan ook wel moe toen we bij de auto aankwamen.. Na een korte stop bij de Starbucks (ja ik ben verslaafd, ik weet het) gingen we weer op weg naar the Bay Area, aangezien het alweer 4 uur ’s middags was..

#ManuInSF
M’n beste vriendje en ik!
#ManuInSF
Daar in de verte zie je de prairie wolf!
#ManuInSF
Uitzicht vanaf onze 16 km hike!

Maurice had nog nooit bij In-N-Out Burger gegeten, een bekende burgerketen hier in Californië, dus we besloten om daar te gaan eten langs de snelweg. We hadden immers al behoorlijk slecht gegeten de afgelopen dagen, dus een vette burger kon er ook nog wel bij! Bij de burgertent mocht Jaxon natuurlijk weer niet naar binnen, dus ik bleef buiten wachten met Jaxon. Er stonden wat jongens buiten die me aanspraken over Jaxon, wat ik nu wel weer gewend was, aangezien Jaxon veel aandacht trekt. Iedereen vindt hem zooooooo ontzettend lief (ik ook, dus ik snap het) en wil hem aaien of weten wat voor een ras het is. De jongens hoorden mijn accent en vroegen me dingen over Nederland. Uiteraard kwam het hele “weed” imago weer ter sprake en vertelden deze jongens me stoer over hun Amsterdam avonturen. Op het moment ben ik deze verhalen wel goed zat, dus ik kapte het gesprek snel af. Even later kwam Maurice met onze burgers naar buiten. De burgers zijn best lekker, goedkoop en prima voor onderweg. Geen culinair hoogstandje, maar wel cultuur gezien een must. Na deze vette hamburgers zijn we weer verder gereden en rond een uur of 8 zette Maurice me weer af in Piedmont. 

Het was echt een geweldig weekend en na het weekend voelde ik me weer helemaal opgeladen en als herboren. Die week erop kon ik er dan ook weer tegenaan en heb ik weer gewerkt aan mijn onderzoek (inmiddels is het ingeleverd, yay!). Lake Tahoe is echt een prachtige plek waar ik echt verliefd op ben geworden. De natuur is zo ontzettend mooi en Lake Tahoe heeft zoveel te bieden! Skiën in Lake Tahoe heeft dan ook een plekje gekregen op mijn bucket list…

Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg me dan op Instagram of via mijn speciale hashtag #ManuInSF

Love,

Manuela

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

1 Comment Leave a comment

  1. Carolien juni 15, 2016 Subscriber

    Hoi meissie, wat een leuk verhaal. Je hebt er volgens mij een nieuwe hobby bij: hiken.???????? Wij hadden geen tijd meer in ons drukke programma ( 2005 )om ook hier langs te gaan en ja hoor, we moeten dus nog een keer terug want we hebben echt wat gemist. ????Mooie foto’s, wat een prachtige natuur. Geniet er maar dubbel van ????????
    Carolien en Mike

Leave your comment