[WEETJES] Gezond eten, iets wat erg belangrijk is, maar wat houdt gezond eten nu eigenlijk in. We hebben voor jullie een paar feitjes op een rijtje gezet waaruit blijkt dat ‘gezond’ niet per definitie echt gezond is.

1) We zijn geneigd ons met de boodschappen te laten leiden door de verpakkingen. Hierop wordt handig ingespeeld door de fabrikant door veel groenten en fruit op de verpakking te plaatsen terwijl er maar 2% van het product is verwerkt. Lees daarom altijd de ingrediëntenlijst.

2) Glutenvrij betekent niet automatisch gezond. Althans niet als je specifieke glutenvrije producten gebruikt, deze bevatten vaak heel veel zout en suikers.

3) Biologisch is niet per definitie gezond. Bij dierlijke producten is het belangrijk welk voedsel de dieren hebben gekregen. En biologische suiker is natuurlijk nog steeds suiker.

4) Wat dacht je van de term ‘light’. Mensen die af willen vallen grijpen gelijk naar de light producten, maar pas daarmee op. We mogen de term light gebruiken wanneer er 30% minder calorieën OF 30% minder vet OF 30% minder suiker in zit. Zie je het woordje OF? Dat betekent dat als een product 30% minder vet bevat er wel 120% meer suiker in mag zitten. Ook hier is het dus heel belangrijk om de ingrediëntenlijst goed door te nemen.

Wil je je echt richten op een gezonde levensstijl met gezonde voeding, dan kan het heel raadzaam zijn om een voedingsplan op te laten stellen door een diëtiste of personal trainer.

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment