Green superfood smoothie

Er zijn tegenwoordig zoveel smoothie varianten. Toch worden er nog veel gemaakt met behulp van yoghurt of ijs. Heel lekker, maar niet erg gezond natuurlijk. De komende tijd zal ik wat sapjes gaan uitlichten met behulp van fruit, groenten en hier en daar wat superfood. Vandaag gaan we voor een green superfood smoothie met chlorella.

Wat is chlorella?

Chlorella is een groen, eencellig zoetwateralgje dat oorspronkelijk werd aangetroffen in rivieren en meren in Oost-Azië. Chlorella bevat een uitzonderlijk hoog gehalte aan chlorofyl; de groene kleurstof in de bladeren van planten waarmee zij zonlicht opvangen en omzetten in energie. Daarnaast bevat het alle vitamines (behalve vitamine D), heel veel mineralen (waaronder veel calcium en ijzer), aminozuren, enzymen, vetzuren (vooral veel omega 3), essentiële suikers, eiwitten, sporenelementen en anti-oxidanten.

Maar dat is nog niet het enige. Chlorella bevat ook grote hoeveelheden DNA en RNA. Dit zijn stofjes (nucleïnezuren) in je lichaam die belangrijke informatie bevatten over de bouw en functie van al je lichaamscellen. Naarmate je ouder wordt neemt de productie van deze stofjes langzaam af. Deze afname wordt wel in verband gebracht met artritis, kanker, hart- en vaatziekten en dementie. Chlorella zorgt ervoor dat deze stofjes weer op peil worden gebracht waardoor de kwaliteit van de celvorming kan worden verhoogd. Hiermee kan o.a. het verouderingsproces worden vertraagd.

Alsof dit alles nog niet genoeg is blijkt uit veel onderzoek dat chlorella ook nog eens in staat is om giftige stoffen uit ons lichaam te halen. Denk hierbij aan zware metalen (lood en kwik) maar ook giftige stoffen uit bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen en niet-natuurlijke cosmetica die wij ongemerkt en ongewild allemaal toch binnenkrijgen.

Ingrediënten smoothie (goed voor 1 grote jar)

  • 1 appel (ik heb zelf gekozen voor een granny smith)
  • 1/6 komkommer
  • 1 kiwi
  • 2 perssinaasappels
  • half kopje kokoswater
  • afgestreken maatschepje chlorella

Mix alle bovenstaande ingrediënten in een smoothiemaker of slowjuicer. Gebruik bij de perssinaasappels alleen het sap en niet het vruchtvlees. Anders wordt het drankje te dik van alle pulp. Vind je het sapje alsnog te dik, dan kan je deze verder aanlengen met (kokos)water.

Bestand 21-09-15 13 54 37

In de pot chlorella zit een maatschepje. Doe echt een afgestreken hoeveelheid erin omdat de smaak best wel aanwezig is. Ik vind het persoonlijk niet zo heel lekker smaken, dus het moet je drankje zeker niet overheersen. In combinatie met de overige ingrediënten is het goed te doen en heb je een lekker en gezond drankje boordevol vitaminen.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Liefs Germaine

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment