HOTSPOT: Café Arnhem

Ons influencer agency Bloggermedia werd door horeca tycoon Khalid Oubaha uitgenodigd om met een groep bloggers te komen eten in één van zijn horeca gelegenheden. De heer Oubaha is eigenaar van 15 horecazaken verspreid over Nijmegen, Arnhem en Enschede. Elk van de zaken is gericht op een andere doelgroep, waardoor hij in totaliteit zo goed als iedereen kan bedienen. Denk aan een skihut voor jongeren, een kroeg voor studenten, een eetcafé voor jonge families en een restaurant voor fijnproevers zoals Café Arnhem.

De naam Café Arnhem doet vermoeden dat het om een eetcafé gaat, maar niets is minder waar. Aan de Korenmarkt in Arnhem, waar meerdere zaken van de heer Oubaha zitten, valt direct dit pand op. Een enorme drukte op een woensdagavond laat zien dat het met de kwaliteit hier wel goed zit. Onze interesse was gewekt…..

We werden zeer hartelijk ontvangen met een drankje en kregen rustig de tijd om met elkaar kennis te maken aangezien niemand elkaar eerder persoonlijk had ontmoet. De klik was er direct en dit was een fijn vooruitzicht voor de rest van de avond. Na ons drankje werd uitgebreid verteld dat we een viergangen menu konden verwachten met een wijnarrangement. Ik had zelf vooraf aangegeven dat ik een glutenallergie heb, dus daar werd netjes rekening mee gehouden. Het menu bestond uit:

menu cafe arnhem

Wat maakt Café Arnhem nu anders? Qua locatie zit je in hét uitgaanscentrum van Arnhem. Het is de ideale plek om een avond te genieten van urban gastronomy in een exclusieve setting. Na een gesprek met de eigenaar, die later op de avond bij ons aanschoof, werd duidelijk dat echt over álles goed is nagedacht. Niet alleen over de samenhang van de gerechten, maar ook de afkomst ervan. Onze smaakpapillen werden gepleased door vlees van superieure kwaliteit. De huisleverancier Eko Fields uit Wekerom is voorloper op het gebied van biologisch en duurzaam vlees. De dieren zijn verwend met het meest malse gras en de beste voeding. Het vlees rijpt in de dry-aged kasten en krijgen zo de meest intense smaakbeleving.

Naast het mooiste vlees kiezen ze ook voor de beste bereiding. Tijdens onze rondleiding maakten we kennis met de Big Green Eggs in de keuken. Op deze houtskool gestookte Big Green Egg kunnen ze het vlees roosteren, roken, smoren, grillen én langzaam garen. Dit is een combinatie van houtskoolbarbecue VS gastronomie. Bereid je voor op indrukwekkende smaken, magnifieke malsheid en authentieke, rokerige smaak op topniveau. Ik ben er fan van!!

De Big Green Egg. BBQ op zijn best. I love it!

Niet alleen bij het vlees kiezen ze voor topkwaliteit. De vis van Cafe Arnhem komt van de beste visafslag van Europa: versmarkt Rungis in Parijs. Verser kan niet. De chefs werken daarom alleen met deze vis, schaal- en schelpdieren. Datzelfde geldt ook voor de groenten. De groenten worden verwerkt tot mooie garnituren en vormen een unieke combinatie met het gerecht. Dit is ook duidelijk te zien in onze foto’s. Onze gerechten werden bijgestaan door de heerlijkste biologische wijnen. Omdat ik moest rijden heb ik zelf helaas niet geproefd, maar de rest was er zeker over te spreken. Dankzij de klimaatkast hebben de wijnen de perfecte temperatuur. Een waanzinnige start van de avond wordt zo gegarandeerd.

Wil je na het diner nog even lekker nababbelen? Vergeet vooral niet om nog een zinnenprikkelende cocktail te nemen of een stoere koffie, speciaal door de barista voor je gemaakt. Liever een kopje thee? Ontdek de spannende combinaties die worden geserveerd met een zandloper. Zo weet je zelf de pérfecte thee te maken. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is er een lounge DJ om je te voorzien van heerlijke bijpassende muziek. Ben je met een grotere groep en wil je lekker rustig zitten, dan is er op de eerste verdieping een speciale afgezonderde ruimte.

Het is na ons bezoek duidelijk dat je hier te maken hebt met een bedrijf waar tot in de puntjes over nagedacht is. Het is een horecagelegenheid waar gevoel wordt gecreëerd en erkenning voor gerechten wordt verwacht. Van ons een dikke aanrader!

Ben jij al bij Café Arnhem geweest?


Cafe Arnhem
Korenmarkt 18, Arnhem
(026) 3515240
www.cafearnhem.nl (ook voor reserveringen)

Door: Germaine Dupont

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment