HOTSPOT: Historisch mooi Haarlem!

Yes, een nieuwe hotspot op iGlossy. Dit keer is de hotspot: Haarlem! De hometown van Marloes van de blog Budgetproof.nl. Wat zijn 5 hotte plekjes die je niet mag missen in deze mooie stad?

Geboren in Dubai, meerdere malen verhuisd in haar jeugd: van Flevopolder tot enorm gat in Brabant. Uiteindelijk op haar 14e terechtgekomen in Haarlem. Een stad die inmiddels na 14 jaar écht haar thuis is. Sinds 1,5 jaar woont ze in een klein studiootje op het centraalste plekje van Haarlem, mídden in de stad. De allerbeste plek om van de stad te genieten en nieuwe hotspots te ontdekken, maar ze vertelt je ook graag over fijne plekjes die al lang niet nieuw meer zijn.

Yoghurt Barn

Hotspot: Haarlem
Foto: Yoghurt Barn

“We hebben sinds kort (eind augustus) een Yoghurt Barn in Haarlem én trots dat we erop zijn. Niet alleen vind je er de lekkerste yoghurtjes, smoothies en koffie, het is ook gewoon een heel fijn plekje om te zitten. Met of zonder laptop. Een echte bloggerspot. Het is lekker licht en enorm leuk ingericht. Schijnt het zonnetje? Dan ga je natuurlijk op een van de plekjes op het kleine terrasje zitten. Ik vind het als yoghurtfan helemaal niet erg dat ik hier 2 minuten lopen vandaan woon.”

Yoghurt Barn
Kruisstraat 15
2011 PV Haarlem

Novecento

Foto: Marloes van Straaten
Foto: Marloes van Straaten

“Vraag iedere willekeurige Haarlemmer de weg naar Novecento en grote kans dat ze je dat feilloos uit kunnen leggen. Het bestaat al tijden en zit nog steeds elke avond vol. Een no-nonsense pizzeria voor een snelle hap of een bijkletspizza met je vriendinnen. Geen wonder dat het er altijd druk is, want de pizza’s zijn nom nom nom en de prijs is fantastisch (€7 voor een pizza). Ze hebben niet alleen pizza’s, maar daar zijn ze wel het beste in. Verwacht geen überhippe tent of culinaire hoogstandjes, wel gewoon een goede pizza mét veel lawaai door de grote hoeveelheid gasten.

Novecento
Gierstraat 66
2011 GG Haarlem


De overkant

Hotspot: Haarlem
Foto: de Overkant

“Vraag je mij als lunchliefhebber om de lekkerste broodjes van Haarlem? Dan denk ik dat je die onder meer bij ‘De overkant’ vindt. Een lunchroom in een steegje van de grote winkelstraat. De keuze is reuze en de broodjes zijn gewoon goed voor wat je betaalt. Mijn favoriet is Tijn & Sam, met avocado, kip, bacon en mosterddressing (€6,75). Voor de inrichting moet je niet gaan, het is er érg donker. Soms laat je je verleiden door een prachtige inrichting of een hippe tent en ben je teleurgesteld in je lunch. Niet hier. Als je keuze uit tientallen goede broodjes zoekt, dan zeg ik: ga hier naartoe.”

De overkant
Paarlaarsteeg 10
2011 TA Haarlem

Effen grijs

Hotspot: Haarlem
Foto: Marloes van Straaten

“Oke, nu wel echt een nieuwe hotspot én eentje die zowel qua interieur als menukaart erg geslaagd is. Effen grijs is een eetcafé met een twist. Bijzonder eten en drinken waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Het menu wisselt regelmatig en de hele kaart wordt enthousiast en geduldig aan je tafel uitgelegd. Verwacht verrassende combinaties en een avondje culinair in de watten gelegd te worden. Een hoofdgerecht kost gemiddeld €17,50 een heerlijke eetcafé-prijs dus. De recensies zijn niet voor niets lovend!”

Effen Grijs
Lange Veerstraat 20-22

2011 DB Haarlem 

Dönerkar
“Dit is eigenlijk mijn best kept secret. Ik ben een énorme Dönerfan. Of eigenlijk fan van Turkse pizza speciaal (wel zonder sla). Ik heb zo ongeveer alle tenten in Haarlem (maar ook de rest van Nederland én Duitsland) uitgeprobeerd. Die bij de Dönerkar, kebabkar whatever … aan het einde van de Cronjéstraat is to-die-for. Serieus. Best ever. Kies tussen kip of kalf (of gemixt als je lief bent) en laat je Turkse pizza ruim bekleden met tomaat, sla, komkommer, ui, salsa en knoflooksaus. Precies goed. De volgende dag is hij koud misschien wel nóg lekkerder. Wel even je collega’s waarschuwen want stinken zul je.”

Cronjéstraat ter hoogte van Blokker

Dit waren 5 van Marloes haar favoriete plekjes in Haarlem. Welke feestje je de komende maanden écht niet mag missen? ‘Alleen maar leuke mensen’ een feest dat gaat om de inhoud en niet de shit daaromheen. 3 oktober in De Lichtfabriek!


Wil jij jouw 5 favoriete hotspots in jouw stad ook met ons delen? En welke feestjes in jouw hometown heb jij op de agenda staan? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar manuela@bloggermedia.nl 

 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment