Hotspot: NY Basement

Wat een vondst! Voor wie dacht dat er aan het Rotterdamse Hotel New York nauwelijks nog iets toe te voegen valt had het mis. In het souterrain van het fameuze hotel-restaurant vind je restaurant: NY Basement. Opgetrokken in de stijl van de jaren ’20. Kleiner, intiemer en exclusiever dan de grote zus boven en met een elf meter lange bar, waar cocktails als Roses from Broadway en New York Times worden geschonken.

Een eeuw geleden diende de kelder onder het iconische hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn nog als technische ruimte. Maar in de basement kun je helemaal in de sfeer van het vooroorlogse Manhattan genieten van culinaire creaties en tot diep in de nacht aan spannende cocktails nippen. Alles in NY Basement is nieuw en toch lijkt het alsof de tijd er stil heeft gestaan. Het lage gewelfde plafond, het Art Deco-interieur, de gouden wandlampen, de donkergroene ronde banken, het klassieke kristal op de tafels; het interieur is even hip als historisch.

NY Basement beschikt over 100 couverts voor lunch of diner en ongeveer 50 borrelplekken. Chef-kok Edward de Ridder (voorheen Huis ter Duin in Noordwijk en restaurant The Park in Rotterdam), staat aan het roer van de keukenbrigade. Hij breekt met het traditionele voor-, hoofd- en nagerecht en serveert kleine gerechtjes waarmee gasten hun eigen menu kunnen samenstellen. Met het unieke concept draagt NY Basement een duidelijke culinaire handtekening. Edward presenteert een menukaart die regelmatig ‘meedeint’ op het ritme van de seizoenen. Van Hollandse garnalen tot eend en van kalfswang tot bieten van de houtskoolgrill. En wanneer de chef-kok de vrije hand krijgt serveert hij een gastronomisch spektakel van vier tot zeven gerechtjes. Gasten die wat meer privacy willen kunnen er ook terecht. NY Basement heeft een prachtige private dining ruimte voor gezelschappen t/m 16 personen.

Bartenders NY Basement
Fotocredits: Jim Ellam en Henk van der Giesen

De 11 meter lange bar met cocktailstation is een ware eyecatcher. De bartenders binnen het bedieningsteam schenken behalve de gebruikelijke dranken een aantal bijzondere cocktails. De cocktailkaart van NY Basement is speciaal ontworpen door professional Dyon Seedorf. Op de kaart staan cocktails met aansprekende namen als Perfect Manhattan, Yellow Cab en New York Times. Maar ook voor de spannende tonen en afdronken van een goed glas wijn draaien ze bij NY Basement de hand niet om.

Wij zijn enthousiast! Je kan zelfs 7 dagen per week terecht bij NY Basement. Op maandag, dinsdag en woensdag vanaf 16.30 uur en de overige dagen vanaf 11.00 uur.

Locatie:                      Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam

Website:                    www.nybasement.nl

Reserveren:            tafel@nybasement.nl / 010 4390525   

Heb jij al een bezoekje gebracht? We zijn erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

 

   

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment