iGlossy bezocht Furusiyya Nations Cup te Rotterdam

Op uitnodiging van de Fédération Equestre Internationale (FYI) was iGlossy als VIP aanwezig bij de Furusiyya Nations Cup te Rotterdam; een meerdaags high society paardenevenement.

Het CHIO Rotterdam is het grootste internationale outdoor paardensportevenement van Nederland. Dit evenement vond voor de 67e keer plaats in de omgeving van het Rotterdamse Kralingse bos. Ons eerste bezoek aan dit evenement is er gelijk één voor in de boekjes. We werden ontvangen met een rode loper en werden door een golfkarretje naar de juiste bestemming gebracht. Ondanks de regenachtige dag waande je je direct in de sprankelende gezelligheid. Een plein vol met stands en gezellige mensen maakten dit evenement tot een combinatie van hippische topsport meets fashion&lifestyle. Buiten de wedstrijd om was er dus voldoende gelegenheid om te netwerken, winkelen, eten en drinken.

We werden zeer hartelijk ontvangen bij de sushibar waar we gezellig ons eerste drankje en heerlijke sushi hebben genuttigd. Daar zeggen wij geen nee tegen :). Vervolgens kregen we een rondleiding over het hele complex. Het was in één oogopslag duidelijk dat het een perfect opgezet evenement is. Alles verliep netjes en het was iedereen duidelijk wat zijn of haar taak was. We bezochten de pressroom waar we ook een werkplek kregen deze dag, de binnenbak waar de ruiters inrijden en de buitenbak waar de ruiters met hun prachtige paarden konden inspringen. De spanning was van de gezichten af te lezen. En wat is het toch prachtig om de paarden van dichtbij te kunnen bekijken. Als VIP mochten we zelfs het parcours op en werd het ons duidelijk dat het wedstrijdelement toch een stukje moeilijker is dan dat het lijkt wanneer je het op televisie bekijkt. Chapeau voor de ruiters en hun paarden hoor!

Na de rondleiding werden we teruggebracht naar het VIPdeck met privétafel waar we een geweldig uitzicht op het parcours hadden en aan de lopende band werden voorzien van drankjes en hapjes door onze privé butlers. Vanaf ons VIPdeck vingen we zelfs een glimp op van prinses Beatrix die met pen en papier erbij als fervent paardenliefhebster zichtbaar genoot van het evenement.

Ondanks dat het mijn eerste paardensport evenement was, voelde ik direct de spanning van de wedstrijd. Wat hoop je toch dat het Nederlandse team een goede prestatie levert. Sinds 2 jaar heeft de Fururisyya FEI Nations Cup een competitie van landenwedstrijden met een wereldwijde opzet bestaande uit kwalificatie competities in verschillende werelddelen.  Het Nederlandse team bestaande uit Jeroen Dubbeldam, Leopold van Asten, Gerco Schröder en Maikel van der Vleuten hebben hard gestreden voor een finaleplek op 26 september in Barcelona, maar ondanks de vier foutloze rondes behaalden ze niet meer dan de vijfde plek. Dit was alsnog goed voor € 16.000,- aan prijzengeld, maar gaf bondscoach Rob Ehrens niet de voldoening die hij had gehoopt. De bondscoach die voor dit evenement zijn sterkste team had samengesteld was zichtbaar teleurgesteld.

Bondscoach Rob Ehrens- foto: FYI/Gerrit van Keulen
Bondscoach Rob Ehrens- foto: FYI/Gerrit van Keulen

Ondanks alle aanmoedigingen waren het de Britten die er deze dag met de titel vandoor gingen. Ben Maher, Michael Whittaker, Joe Clee en Jessica Mendoza sprongen € 64.000 aan prijzengeld bij elkaar. De tussenstand na deze voorrondes komt neer op:

  1. Frankrijk
  2. België
  3. Zweden
  4. Ierland
  5. Groot-Britannië
  6. Nederland
  7. Italië
  8. Duitsland
  9. Spanje
  10. Zwitserland

Ondanks de vijfde plaats voor Nederland hebben we ontzettend genoten van deze dag en zijn we uitstekend ontvangen. Wil je meer lezen over de weg naar de spannende finale op 26 september in Barcelona, ga dan naar  www.fyinationscup.org en wie weet komen we je daar nog tegen!

We want to thank Fédération Equestre Internationale (FYI) for the invitation and their hospitality. We had a great time!

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment