Inge Blogt: cookies are always a good idea!

Cookies are always a good idea! Er zullen wat van die Oreo koekjes worden afgegeten..Het zijn ook van die koekjes waar je het niet bij 1 kan laten.. Nou ik eet ze niet, heb jij wel eens de tijd genomen om eens op het ingrediënten lijstje te kijken? Want deze Oreo koekjes zijn wel echte E-nummer bommetjes waar je je lichaam niet een heel groot plezier mee doet ..

Ik werd van de week heerlijk wakker met een verrassing onder mijn kussen, ik kreeg van mijn kinderen het pure recepten boek van Rens Kroes ‘Power food ‘ MJAM! Ik ben dol op powerfood receptjes. Ik ben meteen met mijn neus in het boek gedoken en mijn oog viel dan ook direct op de RAW versie van de Oreo cookies, wat super leuk bedacht! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet een makkelijk recept vond om te maken, maar  volgens mij staan ze er wel aardig op, vind je niet ; -). Een Oreo koekje waar je lichaam wel blij van wordt!

cookies1

Wat heb je nodig:

(ingrediënten  koekjes)

 • 50gram havermout
 • 180gram amandelen
 • 100gram dadels(pitten verwijderd)
 • 120gram rauwe cacao
 • 1/2tl kaneel

(ingrediënten cashewroom)

 • 130gram rauwe cashewnoten
 • 2tl water
 • 1tl vanille(extract ongezoet)
 • 1el gesmolten kokosolie
 • snufje zout
 • 1el agavesiroop

Bereiding

Week de cashewnoten 4 uur en de dadels 15 minuutjes in water. Voeg de ingrediënten voor de koekjes toe aan de blender en mix dit tot alles lekker fijn is. Haal het deeg uit de blender en leg dit op bakpapier en rol het uit met een deegroller. Druk met een vormpje kleine rondjes en leg deze op een bord in de koelkast. Doe vervolgens in een schone blender de ingrediënten  voor de cashewroom en mix dit tot een romig geheel. Haal de koekjes uit de koelkast en schep met een theelepeltje wat room op het koekje en druk de ander hier bovenop totdat je geen koekjes meer over hebt 🙂

cookies2

Tip: Ik kreeg de ingrediënten voor de koekjes volgens recept niet tot een samenhangend deeg, ik heb zelf wat bio kokosolie gesmolten en dit beetje voor beetje toegevoegd aan het mengsel tot ik een echt plakkerig samenhangend deeg had bereikt.

Ik raad je aan er genoeg te maken…ze zijn ver-sla-vend lekker! Benieuwd wat jullie ervan vinden.

Liefs Inge

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

1 Comment Leave a comment

 1. Dipak mei 25, 2015 Subscriber

  Hallo Sonja,konnte mir erst gar nicht vorstellen, was dauars werden soll….habe mir dann die Anleitung angesehen und bin begeistert. Was man nicht alles mit Nadeln und Wolle hinkriegt. Deine Farben finde ich besser. Bin gespannt wie der Stern fertig aussieht. Liebe GrfcdfeKerstin

Leave your comment