Kom de decembermaand goed door!

Met de feestdagen in het vooruitzicht en de pepernoten in de sale is de decembermaand voor mij verreweg van ideaal. Pepernoten gaan namelijk bijna altijd gepaard met enorme snackattacks en dan heb ik het vooral over de chocolade variant. Daar kan ik niet vanaf blijven! Mijn nieuwe little black dress voor kerst vraagt echter om iets meer beheersing.

Daarom heb ik mezelf en mijn doelen even onder de loep genomen. De tips voor mezelf zijn ook goede tips voor jou. Samen naar een top maand!

Mijn tips voor December:

  1. BE SMART: schrijf je doelen op en maak ze specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Vertel er meteen kort bij, hoe je dat wilt doen.

De mijne luidt: Ik wil beter op mijn voeding letten om op 18 december tijdens de kerstborrel mijn nieuwe kerstjurkje vol zelfvertrouwen te dragen. Dit doe ik door op mijn voeding te letten, lekker te sporten en dagelijks een negatieve energiebalans te creëren. Een negatieve energiebalans betekent dat je minder eet aan energie dan dat je verbruikt. Dit is dus eigenlijk de leidraad wanneer je wat wilt afvallen.

  1. Shop smarter: in mijn geval geldt, wat ik in huis haal gaat op. Haal het dus niet! De pepernoten komen volgend jaar weer terug en niemand heeft een kilo zak nodig. Die zak die ik dus net gekocht heb, neem ik morgen mee naar kantoor en deel ik aan ál mijn collega’s uit. Nog een boodschap tip: ga niet met honger naar de winkel.
  2. (Her)Ken je zwaktepunten: ik ben altijd sterk doordeweeks. Zolang ik mijn eten voorbereid en min of meer vaststel wat ik de volgende dag ga eten, lukt het me prima. Zodra ik vrij ben en tijd heb om me te vervelen, ga ik vaak snaaien. Dan heb ik zin om te snaaien! Dan ga ik nadenken over wat ik wil snaaien en beland ik uiteindelijk met buikpijn én spijt terug op dezelfde plek als waar ik was. Daar heb ik nu geen tijd voor. Met nog 14 dagen op de teller is er werk aan de winkel. Met mijn doelen genoteerd en mijn zwaktemomentjes in het visier weet ik wat me te doen staat!
  3. Zoek afleiding: met doelen komen do’s & dont’s. En met don’ts bedoel ik de restricties. Dingen laten om je doel te bereiken, wat vervolgens weer zorgt voor ‘cravings’. Wij meiden hebben het dan vaak over chocolademomentjes toch? Smachtend naar een hele chocolade reep, terwijl een ontspannend bad of wandeling in het park misschien wel veel ontspannender kan zijn. Ga in ieder geval niet op de bank zitten duimen dat je niet gaat snoepen, want dan gaat het mis. Wandel, lees een boek of schrijf je frustraties eruit en plan de kleine snoepmomentjes slim in.
  4. HIIT it with confidence: onderzoek heeft aangetoond dat High Intensity Interval Training veel effectiever is dan het saaie steady cardio, iets wat ik háát. Je trainingen leuk houden is een absolute must in deze periode en HIIT is heavy, sweaty en zo leuk als it gets! Geloof me, doe na je krachttraining een goede HIIT sessie en je voelt je op en top!

Laten we extra gaan zweten, extra veel genieten van al onze trainingen.
Onze borden vullen met broccoli en kip en stralen in die mooie Kerstkleding!

Liefs,

Ingèr


Bekijk meer leuke artikelen van Ingèr op haar blog die ze samen met haar zus Britt runt: Abouttobe.nl 
Of volg haar op Instagram voor de laatste updates van haar leven! 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment