Koop een koe breidt pakketten uit

Misschien heb je er al eens van gehoord, het concept Koopeenkoe.nl. Het werd opgericht  naar aanleiding van verschillende vleesschandalen en de wetenschap dat vlees soms jaren in grote vriescellen ligt te wachten tot het verkocht wordt. Het motto: “eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees”. Koopeenkoe.nl biedt de consument de kans om via de website een deel van een koe te kopen die een  gezond leven heeft geleid. Als de koe voor 100% is verkocht, wordt het dier geslacht, twee weken gerijpt en verwerkt tot mooie vleesproducten die in een pakket verpakt worden.

Hoeveel mensen al een deel besteld hebben is op de website te volgen. Voor ieder vleespakket dat verkocht wordt, doneert Koopeenkoe.nl een bedrag aan Compassion, een organisatie die wereldwijd kinderen wil bevrijden van armoede. Koopeenvarken.nl werd begin 2015 opgericht en werkt volgens hetzelfde principe. Beide concepten zijn van begin af aan een groot succes geweest.

Koopeenkoe.nl en Koopeenvarken.nl waren tot nu toe vooral diervriendelijke merken, met dank aan goed voer en prettige leefomstandigheden. Die uiteraard ook in het voordeel van de klant werkten, omdat je van dit varkens- en rundvlees met een schoon geweten kunt genieten en het vlees bovendien heel smaakvol is.

Aangezien de pakketten voor een gezin van vier wat aan de kleine kant waren, terwijl het voor een eenpersoonshuishouden een behoorlijke portie vlees was, zijn er nu pakketten in verschillende maten. Zo is het grote pakket veranderd van samenstelling: hoewel het vlees nog steeds per twee porties verpakt is, zitten er wel vier porties in het pakket. Een tweepersoonshuishouden kan hier dus ook prima van eten. In totaal bevat een pakket ruim zeven kilo rund- of varkensvlees. Daarnaast is er het proefpakket met daarin drieënhalf kilo vlees. Ideaal voor eenpersoonshuishoudens, kleine eters, mensen met een kleine vriezer of voor wie het pakket gewoon eens uit wil proberen.

Waarschuwing: je wil waarschijnlijk nooit meer anders…

Koe in stal met pakket LR

Fijn om te weten…

De koeien van Koopeenkoe.nl wonen in lichte, ruime stallen en lopen daarnaast lekker in de wei, waar ze een mix van (natuurlijk bemest) gras en kruiden eten. De koeien worden bijgevoederd met tarwe en antibiotica wordt alleen toegediend als de dieren ziek zijn, dus niet preventief. Ook de varkens van Koopeenvarken.nl hebben voldoende ruimte om te spelen en te rennen, zowel binnen als buiten. Ze eten gezonde zaken als (biologische) granen, stro en gemalen maïs.  Bovendien mogen ze langer groeien, tot een gewicht van dik 90 kilo. Zelfs het slachten gebeurt zo diervriendelijk mogelijk, door de dieren zo min mogelijk stress te laten ervaren. Die kwaliteit van leven komt ook de smaak van het vlees ten goede. Omdat Koopeenkoe.nl en Koopeenvarken.nl van de boer direct aan de consument levert, is het vlees ook nog eens goed betaalbaar.

Wil je eens een pakket proberen, ga dan naar www.koopeenkoe.nl of www.koopeenvarken.nl. Prijs:

  • Groot pakket: € 99,95 voor ruim 7 kilo varkens- of rundvlees
  • Proefpakket: € 54,95 voor ruim 3,5 kilo vlees

We zijn benieuwd, heb jij al eens zo’n pakket geprobeerd?

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment