Het luxe leventje bij het vernieuwde van der Valk

Met mijn agency Blogger Media zijn wij in contact gekomen met hotel Van der Valk Nijmegen. In mijn eigen stad zou een nieuw groot hotel gebouwd gaan worden. Er werd veel over gesproken en ik hoorde hardop de vragen voorbij komen of zo’n hotel hier wel zinvol zou zijn en hoe dit het aanzicht van de stad zou beïnvloeden. Een jaar is er hard gewerkt aan de bouw van het hotel en toch stond ‘ie daar daar in no-time….het grote gebouw met de toekan net voorbij de Waalbrug.

De meesten zullen Van der Valk wel kennen qua naam en misschien wel door het bekende ‘kers-in-appelmoes’ concept. Hier zijn ze een tijd geleden vanaf gestapt (hoewel je deze appelmoes nog steeds kan vragen) en zijn bezig om keihard de hotelindustrie te veroveren met een nieuw, luxe, maar betaalbaar concept. Ik verbleef in een prachtige suite met een uitzicht op de Nijmeegse Waalkade.

Ik was onlangs al bekend geraakt met het nieuwe concept door mijn verblijf bij het Van der Valk A4 hotel vlakbij Schiphol. Dit hotel was gedeeltelijk gerenoveerd en ik had een prachtige nieuwe kamer. Wat een genot om hier te verblijven zeg. Ik wist inmiddels dus dat ik luxe kon verwachten van Van der Valk. Maar wat kan je verwachten van een gloednieuw hotel?

Na afronding van een mooie samenwerking tussen Blogger Media en Van der Valk mocht ik ook een nachtje komen proefslapen. Dat sla ik natuurlijk niet af. Ik reed op donderdagmiddag naar het hotel in Lent net over de Waalbrug. De ligging is wat dat betreft perfect aan de snelweg, met goede (gratis) parkeergelegenheid én het treinstation direct naast de deur. Ik werd hartelijk ontvangen en kreeg een prachtige hoeksuite op de 13e verdieping. Wauw, wat een spectaculair uitzicht en dat zelfs vanuit je bed!! Zo wil ik serieus elke nacht wel wakker worden.

Kamers

De kamer (30m2) heeft rondom kamerhoge ramen en een kingsize bed midden in de kamer. Achter het bed vind je een werkplek, een semi open badkamer met heerlijke regendouche, wastafel en toilet. Houd hier wel rekening mee als je met een ander persoon op de kamer verblijft. Deze opzet is misschien iets minder comfortabel als je met een vriend(in) of collega blijft slapen. De hoekkamer is te boeken voor €99,- (excl. ontbijt). Een verdieping hoger is er de mogelijkheid een skykamer te boeken. Deze kamer is tweemaal zo groot (60m2) met een woonkamer, glazen regendouche in het midden met twee douchekoppen, een open bad en een bijzonder toilet met fenomenaal uitzicht. Naast de hoeksuites kan je ook kiezen voor de standaard Queen en Comfort kamers. Deze hebben een afgesloten badkamer met een douche of bad en ook kamerhoge ramen. Je mist alleen de prachtige hoekramen. De Queen kamers (25m2) met een douche zijn vanaf €89,- per nacht te boeken. De iets ruimere Comfort kamers met douche én bad zijn vanaf €94,- per nacht te reserveren.

Diner

’s Avonds ben ik naar het sfeervolle restaurant gegaan waar Chef-kok Bart Veldhuis met zijn team het heerlijke eten verzorgd. De kaart is uitgebreid genoeg en staat vol met seizoensgebonden, pure streekgebonden (waar mogelijk biologisch) producten. Op de kaart vind je de klassiekers zoals de schnitzel en de sliptong en op aanvraag de bekende appelmoes ;-). Maar je vindt ook heerlijke andere gerechten en smakelijke hapjes zoals “dirty fries”.

Wat ik zelf heel erg prettig vind is dat ze ook mogelijkheden hebben voor de ‘kleinere eters’. Ik let zelf erg op mijn voedingsinname en vaak zijn de porties nét te groot waardoor je je té vol propt of eten moet laten liggen. Ik koos dit keer voor de biefstuk van de haas (100gr.) met portsaus en vergeten groenten. Hierdoor kon ik nog afsluiten met een lekker toetje. Ik koos voor de chocolade panna cotta met pepermunt en lemon curd.

Ontbijt

Na een heerlijke nachtrust en het ontwaken met een schitterend uitzicht was het tijd voor een goed ontbijt. Ik mag zelf geen gluten eten en dat is voor mij vaak een uitdaging. Toch viel me gelijk op wat voor mij de mogelijkheden waren. Alle vleeswaren waren netjes per portie neergelegd. Verschillende soorten zoet beleg vond je netjes in glazen potten net als diverse soorten cruesli en muesli. Aan de grote bar werd heerlijk vers een omelet voor me gemaakt die ik zelf heb aangevuld met wat salade. Daarnaast nam ik nog wat vers gemaakte hangop met bananenpulp, een mango smoothie en een latte macchiato. Deze keuze voor koffie vind ik een echt pluspunt bij het ontbijt. Ik ben namelijk geen echte koffiedrinker en lust alleen de ‘cappuccino-achtige’ koffie’s. Dit wordt vaak niet geserveerd of de machine koffie is niet te drinken. In dit geval een dikke 10. Voor diegene die alles mogen nuttigen tijdens een ontbijt vind je ook nog verschillende soorten brood en croissants, verschillende soorten eieren, spek, aardappeltjes, salade, fruit etc….Volop keuze!

Borrelen en (net)werken

Naast een heerlijk verblijf is Van der Valk ook een uitstekende plek om te werken of samen te komen voor een heerlijke borrel. Vanwege de ligging een perfecte plek om te meeten met je zakelijke relaties of je vrienden. Overdag kan je rustig werken en vergaderen onder het genot van heerlijke koffie met wat lekkers en ’s avonds kan je gezellig borrelen met wat hapjes erbij in Lola’s bar. Wist je dat de barman maar liefst 160 verschillende soorten cocktails kan bereiden? Klinkt goed of niet?!

Klaar met werken? Dan kan je in de fitnesszaal nog even wat energie kwijt of je gaat even lekker ontspannen in de sauna. Dit is allemaal all-inclusive. Ook fijn om te weten is dat parkeren en wifi ook gratis zijn.

Wil je zelf eens verblijven in dit prachtige hotel? Bezoek dan de website van Van der Valk Nijmegen-Lent want ze hebben ontzettend leuke arrangementen waar je uit kan kiezen!

Tot snel in Nijmegen 🙂 #valknijmegen

 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

2 Comments Leave a comment

  1. Horace1979 juli 24, 2017 Subscriber

    Hi blogger, do you monetize your website ? There is
    easy way to earn decent money every month, just search on youtube
    : How to earn with wordai 4

  2. The lemon kitchen januari 11, 2018 Subscriber

    Leuk geschreven! Jaa ik ben ook stiekem een beetje fan geworden van van der valk! De ontbijtjes zijn goed en de afrika kamer wil heel graag eens gebruik van maken met mn vriend haha

Leave your comment