#ManuInSF: crossing a few things off my bucket list!

Het is een tijdje geleden, maar daar ben ik weer met een nieuwe update! Wat heb ik allemaal beleefd in de twee weken na Mauds vertrek? Let’s find out..

Die vrijdagavond, een aantal uren na Mauds vertrek, was het raar thuiskomen. Het huis voelde “leeg” en raar, dus ik heb me lekker in m’n kamer teruggetrokken en flink wat series achter elkaar gekeken. Ik voelde dat ik ontzettend moe was na twee extreem leuke maar intensieve weken, dus ik ging al snel slapen.

Die zaterdag had ik niks gepland en was het heerlijk warm weer. Na lekker te hebben uitgeslapen, ben ik in de achtertuin gaan zitten en heb ik zitten lezen. Het was heerlijk in het zonnetje (28 graden)! Na 2 uur met m’n vriendinnetje Janet te hebben geskypet en 2,5 uur met m’n moeder, heb ik nog wat gelezen en toen was het alweer avond. Ik zou die avond eigenlijk wat met Selby gaan doen, maar zij gingen met Phil (haar vriend) en zijn vrienden op stap. Ik had niet zo’n zin om die avond het vijfde wiel aan de wagen te zijn, dus heb ik weer fijn wat uurtjes in m’n bed met mijn favoriete serie doorgebracht. Ook niet verkeerd!

Die zondag vond ik dan dat ik wel echt weer wat moest doen, want ik ben verdorie in Amerika en er zijn nog genoeg dingen te doen en te zien! Er staan nog genoeg dingen op mijn bucket list en fietsen over de Golden Gate Bridge was één van die dingen! Die dag ging ik dus vroeg op pad naar San Francisco om weer lekker de toerist uit te hangen. Ik had ontzettend mazzel, want het was lekker warm (30 graden) en heerlijk weer. Aan de pier heb ik bij Blazing Saddles een fiets gehuurd. Het was behoorlijk overdreven en Amerikaans happening, want over de brug fietsen is natuurlijk amazing en iets wat je gedaan moét hebben. Die overenthousiaste Amerikanen snapten dan ook niet dat ik geen helm hoefde (but that’s soooo dangerous) ook al legde ik hen uit dat ik praktisch op een fiets geboren ben en dat ik in Nederland niets anders doe dan fietsen. Bovendien had ik echt geen zin om een helm te dragen met zulk warm weer en er was niets gevaarlijks aan het fietsen. De weg was namelijk letterlijk een fietspad zoals wij het in Nederland kennen, dus geen auto’s in de buurt! Ik was dan ook even later met vlag en wimpel geslaagd voor de fietstest (ja serieus) en good to go!

Wat was het heeeeerlijk om weer te fietsen! Niet gedacht dat ik dat ooit zou missen haha. Het was best een stuk fietsen naar de Golden Gate Bridge, maar dat was helemaal niet erg want de fietstocht naar de Golden Gate was net zo mooi. Fietsend door Fort Mason Park (een oude legerkazerne) zag ik studenten barbecuen, mensen joggen en andere outdoor activiteiten doen. Langs het water fietsen was geweldig! Het was zo mooi weer en het was geweldig om in de verte de Golden Gate Bridge te zien. Eenmaal bij de brug aangekomen was het semi druk. In de weekenden en in het hoogseizoen geldt de regel op de brug dat fietsers aan de westkant fietsen en wandelaars aan de andere kant lopen. Dit was goed geregeld, want op die manier heb je geen last van wandelaars. Eenmaal op de brug kon ik lekker vrij uit fietsen en was het helemaal niet meer druk. Het gevoel om over die brug te fietsen is moeilijk te beschrijven, wat was dit gaaaaaaaaf! Ontzettend gaaf om zo over die brug te fietsen, over de rode brug, met links de zee en aan de rechterkant de skyline van San Francisco. GAAAAAAAF! Ik miste alleen nog een feel good muziekje op de achtergrond, maar wat was dit leuk!! Op de brug waaide het natuurlijk als de malle, maar gelukkig was het totaal niet koud door de brandende zon. Nadat ik over de brug gefietst had (en na het maken van talloze foto’s en filmpjes), vervolgde ik mijn weg naar Sausalito. Tijd voor m’n volgende bucket list item!

Sausalito is een schattig vissersdorpje waar je heerlijk kunt eten en een prachtig uitzicht hebt op de skyline van San Francisco. Op m’n bucket list stond dan ook dat ik wilde lunchen aan zee in Sausalito. Dus dat heb ik gedaan! Het ideale van het eten in je eentje is dat er altijd plek is. Het restaurant waar ik gegeten heb, The Trident, was natuurlijk supervol maar voor 1 persoon hadden ze nog wel plek. En wat voor een plek! Ik zat heerlijk aan een soort van barretje vlakbij de zee. De skyline van San Francisco was mijn uitzicht en met een heerlijke mimosa in m’n hand kwam ik bij van de lange fietstocht. Wat was het genieten om lekker te eten met zo’n uitzicht!

Na even gezeten te hebben, heb ik de ferry weer terugepakt naar de Ferry Building in San Francisco. Het was al rond een uur of 4 en ik had niet zo’n zin om weer 15 km terug te fietsen en bovendien gaf de ferry een mooi uitzicht vanaf het water. Bij de Ferry Building aangekomen moest ik nog een klein stuk fietsen naar de fietsverhuur en eenmaal daar aangekomen merkte ik wel aan mijn achterwerk dat ik al een tijdje niet meer gefietst had…

Na deze superleuke dag (en yay 2 dingen van m’n bucket list af kunnen strepen!) kwam ik moe en voldaan thuis en ben ik weer op tijd naar bed gegaan.

#ManuInSF
Ready to bike the Golden Gate Bridge!
#ManuInSF
Yaaaaaaay bucket list momentje!
#ManuInSF
Aan de andere kant van the Golden Gate!
#ManuInSF
Lekker mimosa’s drinken met dit uitzicht!

Die maandag was het de eerste werkdag van Soraiya, het meisje dat Selby vervangt als Business Developement Fellow. Het is een erg leuk meisje maar compleet het tegenovergestelde van Selby. Waarschijnlijk goed voor de job, maar wel een stuk minder gezellig voor mij. Ze is introvert en niet heel erg kletserig, dus dat is jammer.. Hopelijk moet ze gewoon nog wennen en komt ze binnenkort wat meer uit haar schulp! Die week hadden we ook nog een evenement in San Francisco, het Food Funded event. Erg vervelend al die food beurzen, want er is altijd veel eten én van goede kwaliteit ook nog! Misschien blijf ik wel in de food industrie 😉 Het was een interessante dag, want voordat we Kuli Kuli producten gingen samplen waren er allemaal workshops over duurzaamheid en andere food gerelateerde zaken. Erg interessant! De locatie was ook niet verkeerd, want het werd gehouden in het Presidio vlakbij the Golden Gate bridge. Dit is ook een oude kazerne geweest en helemaal opgeknapt. Een prachtig oud gebouw dus met panorama ramen met uitzicht op the Golden Gate! Het evenement was om 6 uur afgelopen en om de spits te voorkomen (Soraiya en ik waren met de auto) hebben Soraiya en ik samen wat in San Francisco gegeten. We gingen weer voor mijn favoriet, Umami 🙂 Het was leuk om haar buiten het werk te spreken en we hebben een leuke avond gehad!

Dat weekend erop was weer een rustig weekend. Zaterdag heb ik aan mijn onderzoek gewerkt (wat een pain in the ass is dat nog steeds.. ik haat onderzoek) en rond een uur of 4 ging ik richting San Francisco met Selby, want we hadden tickets voor the Alcatraz night tour! Osama zou eigenlijk ook mee gaan, maar door ziekte kon hij niet meegegaan. Selby en ik hadden elkaar lang niet gezien dus we hadden veel bij te kletsen. Met de ferry gingen we richting Alcatraz Island rond half 7 en we hadden er helemaal zin in! De avondtour is anders dan de dagtour, omdat het meer extra’s biedt (zoals een groepsrondleiding en andere gratis activiteiten) en omdat je natuurlijk Alcatraz in het donker ziet! Spannend!

We begonnen met een groepsrondleiding waarbij de tour guide vertelde over het eiland zelf. Over de dieren die er leven (het is echt een bijzondere selectie aan dieren en bloemen) en alle gebouwen op het eiland. Daarna was het tijd om de gevangenis in te gaan en kregen we een audio tour van 40 minuten om zo de gevangenis te verkennen. Ze hadden de audiotour wel in het Nederlands, maar ik wist dat er ook veel gevangenen aan het woord kwamen. Ik had dus geen zin dat alles zo slecht nagesynchroniseerd wordt in het Nederlands, dus ben ik voor Engels gegaan. Achteraf was ik daar erg blij om. De audio tour was erg goed gedaan! Het was erg duidelijk met aanwijzingen hoe te lopen, het had spannende achtergrond geluiden en veel intrigerende verhalen van gevangen. Hierdoor voelde je je echt even deel van de gevangenis. Het meest enge van de gevangenis vond ik het ziekenhuis, waar je alle oude medische apparaten zag staan. Dat gaf me wel de kriebels! Na de audio tour zijn Selby en ik naar buiten gelopen waar we prachtig uitzicht hadden op de skyline van San Francisco en op the Golden Gate Bridge. De zon ging bijna onder dus we hadden de perfecte timing om mooie foto’s te maken! Ontzettend mooi om te zien! Daarna hebben we nog wat gratis groepsactiviteiten gedaan, zoals een tour guide die vertelde over de grootste ontsnapping ooit (het begon allemaal met een lepel) en een instructie van hoe de gevangenisdeuren werken. Niemand heeft ooit kunnen ontsnappen van Alcatraz, de sterke stroming en het koude water maken het haast onmogelijk. Daarnaast is het erg goed beveiligd, dus de meest erge criminelen kwamen hier dan ook. De meest bekende is waarschijnlijk Al Capone. 

Tip: mocht je weinig tijd hebben in San Francisco ga dan niet naar Alcatraz. Sommige mensen zeggen dat je het echt niet mag missen en dat dit hetgene is wat je echt gezien moet hebben, maar daar ben ik het niet mee eens. Heb je wat langer de tijd doe het dan zeker, want de ferry geeft je een schitterend uitzicht vanaf het water op de skyline van SF en het is een leuk uitje. Maar naar mijn mening heeft San Francisco veel mooiere plekken te bieden!

Eenmaal terug op land was het alweer tien uur. Selby en ik waren nog niet uitgekletst dus we gingen richting haar studio in Berkeley om samen nog wat te eten en bij te kletsen. We hadden wilde plannen – “Ik heb nog wodka” – “Oh yeaaah zaterdagavond blues” – maar de avondtrip naar Berkeley duurt een uur (en daarna nog 20 minuten lopen) dus eenmaal bij Selby’s studio aangekomen waren we beide helemaal op. Het was inmiddels ook alweer half 12.. Selby had nog wat eten voor me klaar gemaakt en we hebben nog even zitten kletsen, maar de fles met wodka bleef dicht en de deur naar de Uber ging na een tijdje open. Om half 2 was ik weer lekker thuis en dook ik gelijk mijn bed weer in!

#ManuInSF
Samen met Selby op de ferry richting Alcatraz island!
Sunset op Alcatraz!
Sunset op Alcatraz!
#ManuInSF
Vanaf Alcatraz island heb je een prachtig uitzicht op San Francisco.

De zondag was niet zo spannend. Het regende dus ik heb wat dingen op mijn computer gedaan en verder veel series gekeken. Een heerlijke zondag! Voor mijn gevoel had ik dat ook nodig, dus daar voelde ik me helemaal niet schuldig om!

De week erna was lekker kort, want op donderdagavond vloog ik naar Seattle om daar een weekendje sightseeing te doen! Daarover lees je meer in m’n volgende update!

Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg me dan op Instagram of via mijn speciale hashtag #ManuInSF

Love,

Manuela

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment