#ManuInSF: exploring the city

Zo ik ben nog geen week in de USA en vandaag begint mijn eerste stagedag.. Nieuwsgierig naar wat ik allemaal gedaan heb sinds de laatste update? Lees dan gauw verder!

Mijn eerste update was op een dinsdag, precies 1 week voordat ik daadwerkelijk naar San Francisco zou vliegen. Die laatste week was ik dan ook nog erg druk met van alles en nog wat. Zo heb ik de laatste dingetjes geregeld voor mijn vertrek, heb ik al mijn vriendinnen voor de laatste keer gezien en heb ik nog dingen gedaan die ik graag doe. Het was erg fijn, maar ook druk, om de laatste dagen door te brengen met vrienden en familie.

IMG_3760

Dinsdag 26 januari was het dan zover!! Jeeeeeeej ik mag eindelijk vertrekken! Samen met m’n ouders vertrok ik die ochtend om 4:30 uur naar Schiphol, want mijn vliegtuig zou om 9:15 uur vertrekken. We waren mooi op tijd zodat we alles rustig aan konden doen. Na de check-in van mijn beide koffers (yesss 2 koffers van 23 kg maar liefst haha) was het tijd om afscheid van mijn ouders te nemen. Het was raar om te bedenken dat ik ze de komende 5 maanden niet ga zien, maar eigenlijk was ik veel meer bezig met mijn vertrek naar Amerika. Ik kon letterlijk niet wachten! Mijn vlucht vertrok netjes om 9:15 en was ongeveer halfvol, waardoor de stoel naast mij onbezet bleef en ik dus veel ruimte had. Mijn vlucht verliep dan ook erg relaxed en ik werd goed verzorgd door het personeel met prima eten en drinken, dus ik was heel erg happy! Ik zat continu met een glimlach op m’n gezicht geplakt uit het raam te staren, omdat ik niet kon wachten tot ik eindelijk in Newark (New York) zou landen. In New York zou ik 1,5 uur hebben om over te stappen, wat betekende dat ik door de strenge douane moest, mijn bagage moest ophalen, mijn bagage weer opnieuw moest inchecken en dan opnieuw door de douane moest om vervolgens weer te boarden voor mijn vlucht naar San Francisco. Uiteindelijk bleek ik maar 40 minuten te hebben, dus ik was iets gestresst, maar uiteindelijk heb ik mijn vlucht met net 10 minuten tijd over gehaald. Ik kon daardoor niet echt genieten van het feit dat ik in NY was, maar goed mijn vlucht halen was nèt even belangrijker. Ik moet zeggen dat ik niet heel erg onder de indruk was van het hele douane gedoe, want ik dacht dat het heel streng en overdreven zou zijn. Dit hoorde ik van iedereen die al in Amerika was geweest, maar ik vond het behoorlijk meevallen. Mijn vlucht naar SF was als sardientjes in een blik, maar hé ik zat aan het raam en het was maar voor 6 uurtjes.IMG_3762

We hadden mazzel, want we waren 45 minuten eerder in San Francisco aangekomen. Ik zou worden opgehaald door de moeder van mijn gastgezin, dus ik dacht mij nog mooi te kunnen opfrissen voordat ik haar zou ontmoeten. Je kunt je voorstellen dat ik me behoorlijk vies voelde na zo’n vlucht van ongeveer 16 à 17 uur, maar helaas kreeg ik niet de kans om mij op te frissen. Eenmaal bij de bagageband aangekomen zag ik Paula (de moeder van het gastgezin) al staan. Ik gaf haar een knuffel (op z’n Amerikaans) en stelde mezelf voor. Het was gek om haar eindelijk te ontmoeten, omdat we al zoveel over en weer hadden gechat via Facebook. Ze was precies zoals ik had verwacht en heerlijk Amerikaans! πŸ™‚

IMG_3765

Het was heel gek om de luchthaven uit te lopen en voor het eerst de Amerikaanse lucht op te snuiven (ja dit heb ik letterlijk in mijn enthousiasme zo gedaan haha). Heerlijke frisse, warme lucht met een speciale geur. Ik kan het niet uitleggen, maar het rook heerlijk! Samen met Paula reden we naar Oakland. Het was gelukkig niet al te druk, waardoor we goed door konden rijden. We deden er ongeveer 30 à 40 minuten over, wat totaal niet erg was want Paula en ik hebben flink wat afgekletst. Na een aantal “wow’s” and “this is so awesome” van mij af (want serieus, het is hier zo mooi!!) kwamen we aan in Piedmont, waar het gastgezin woont. Piedmont is het dorp dat aan Oakland is vastgegroeid, het is een soort Scheveningen van Den Haag of Glanerbrug van Enschede (voor de tukkers onder ons πŸ™‚ ) De familie Silver woont in een mooi stenen huis (dus geen houten huis, wat ik dus dacht) in een typische Amerikaanse buurt, in een typisch Amerikaanse straat. Ze hebben 5 auto’s (ja 5 !!): een soort Mercedes jeep, een Toyata Prius (ik haat die auto’s, ze lijken op spaceshuttles..), een pick up truck (my favorite! πŸ™‚ ) en nog twee wat oudere pick up trucks. Heel cool en ze hebben een mooi degelijk huis. Het is niet een fancy Beverly Hills huis, maar wel een gezellig mooi familiehuis.

M’n ontmoeting met Frank was wat ongemakkelijk, aangezien ik niet wist of ik hem ook moest knuffelen. Ik ben nog niet echt gewend aan dat Amerikaans knuffelen namelijk.. Dus ik stond daar heel ongemakkelijk en toen stak hij zijn linkerhand uit. Wacht eens even.. zijn LINKERHAND?? Dus ik schudde zijn hand en dat was zo ongemakkelijk, want de awkwardness was van mijn gezicht af te lezen. Dat was wat ongemakkelijk, maar gelukkig is het gastgezin heel erg lief. Later ontmoette ik ook de jongste dochter van het gezin Sydney (18 jaar) en zij deed de ouderwetse Amerikaanse knuffel. Mijn eerste indruk van het gezin was dan ook zeker goed! Mijn kamer is mooi en groot genoeg en ik ben dol op mijn Amerikaanse kast, omdat het een halve inloopkast is! πŸ™‚

IMG_4113

IMG_3774

Na gezellig wat gekletst te hebben en mijn koffer te hebben uitgepakt ben ik om 22 uur gaan slapen. Dat was eigenlijk best laat (want het is hier 9 uur vroeger) en ik had ook al niet geslapen in het vliegtuig. Gelukkig heb ik de hele week geen last gehad van een jetlag, dus daar heb ik zeker veel geluk mee! πŸ™‚

Woensdag ben ik samen met Sydney naar de grootste winkelstraat hier in Oakland geweest, waar ik naar de Apple Store ben gegaan en naar Victoria Secret en Sephora! Amerika is wat dat betreft echt de beste plek om te winkelen! Ik ben natuurlijk niet helemaal los gegaan, aangezien ik hier nog wel even een tijdje zit… Het was leuk om samen daar met haar rond te hangen en Sydney is heel lief. Ze zorgde ervoor dat ik op mijn gemak was en wilde nog wel meer winkels in speciaal voor mij. Eenmaal thuis aangekomen ben ik wat gaan relaxen op mijn kamer en heb ik later die avond heerlijke zelfgemaakte kippensoep gehad. Eén ding is zeker: Paula kan zeker goed koken! Dus dat is een groot pluspunt, want ik was al bang dat ik hier dik zou worden..

Donderdag ben ik samen met Paula naar Lake Merrit gelopen waar tevens Lake Shore Ave zit. Lake Shore Ave is een andere winkelstraat waar ik moest zijn om een prepaid telefoonkaart te regelen. Daarna zijn we naar Lake Merrit gelopen (de naam zegt het al: een groot en bekend meer) waar Kuli Kuli gevestigd zit. Zo weet ik voor vandaag precies hoe ik er naartoe moet lopen! Daarna zijn we samen nog rondom het meer gelopen en hebben we weer flink wat gekletst. Ik vind Paula echt heel leuk, want ze komt uit Boston en dat maakt haar goedgebekt. Haar humor vind ik vooral heel leuk, maar daarnaast is ze ook heel lief voor haar dochters.IMG_3825

Vrijdag ben ik er zelf op uitgegaan door naar Lake Merrit te lopen om daar lekker een rondje hard te lopen. En hoe crappy ging dat?! Jeetje, helaas ging het heel slecht.. Maar goed ik moet gemotiveerd blijven want ik wil mijn conditie voor de 7 km die ik nu loop niet kwijtraken. Daarnaast ga ik waarschijnlijk eind maart met Madison (oudste dochter v/h gezin, woont in Seattle) de 5K lopen op het Running Festival hier in Oakland en daar moet ik dan sowieso klaar voor zijn. Na mijn workout had ik ontzettende rugpijn, dus vrijdagavond heb ik vrij weinig gedaan.

Ik ben het niet gewend om vrij weinig tot niets te doen, dus na 3 dagen niets doen was ik er behoorlijk klaar mee. Daarom ging ik zaterdag in m’n eentje San Francisco in om daar heerlijk de toerist uit te hangen. En oh boy wat was het genieten! Het was heerlijk om er op uit te zijn en iets te doen! Daarnaast was het heerlijk om zoiets in je eentje te doen, om zo tijd voor jezelf te nemen. Ik kan het iedereen aanraden, want het is de beste manier om je op jezelf te focussen! Ik heb de dag heerlijk lopend doorgebracht en ik ben naar Union Square, Powel Station, China Town, the Financial district, Fisherman’s wharf, Pier 39 en the Coit tower geweest. Ik wilde heel graag een ritje maken op één van de cable cars vanaf Powel station (het begin/eindpunt van de cable cars), maar er was een protest gaande waarbij de politie het begeleidde. Ze gingen vanaf Union Square helemaal naar Powel Station en later door naar Fisherman’s Wharf, waardoor de cable cars heel lang niet reden. Ik wilde die tijd niet verliezen dus ik ben lopend doorgegaan naar China Town en toen via the Financial district naar Fisherman’s Wharf. Ik vond voornamelijk Fisherman’s Wharf heel cool, aangezien er allemaal leuke winkeltjes verzameld zijn op de pier. Het is heel leuk om te zien en daarnaast serveren ze overal lekker eten. Op pier 39 kun je de zeehonden zien die daar liggen, wat niet echt bijzonder is, maar wat je wel gezien moet hebben.

IMG_3895
Typisch San Francisco: de cable cars!

IMG_3903

IMG_3949
China Town
IMG_3972
Pier 7
IMG_3985
Fisherman’s Wharf: supergezellige plek om rond te lopen!
Pier 39: de zeehonden!
Pier 39: de zeehonden!

Na de kust te hebben gezien ben ik omhoog geklommen naar de Coit Tower. Hiervoor moest ik flink wat trappen nemen, maar gelukkig kon je in de Coit Tower met de lift omhoog. Vanaf de Coit Tower heb je een geweldig uitzicht over heel San Francisco en kun je natuurlijk de beroemde Golden Gate Bridge zien. Zeker een aanrader! Na het bezichtigen van de Coit Tower ben ik flink vaak verkeerd gelopen waardoor ik uiteindelijk 1,5 uur later eindelijk bij het station kwam, om daar de trein terug naar Oakland te nemen. Nu heb ik dus ECHT geleerd (het is me al vaker overkomen) om niet blindelings op Google Maps te vertrouwen en weet ik nu zeker waar alle stations zijn. Ik heb die dag dan ook bijna 23 km gelopen… 23 KM!!! Wow… het was dan ook vast niet gek dat ik die avond heel erg moe was, flink wat blaren had opgelopen en al zere spieren had. Ik had eigenlijk die avond afgesproken met Maria uit Venezuela om wat te gaan drinken, maar ik was zo moe dat ik heb afgezegd. Maria studeert aan de Berkely Universiteit (wat boven Oakland ligt) en verblijft bij een vriendin van Paula. Via haar ben ik dan ook in contact met Maria gekomen. Helaas moest ik afzeggen, maar vanavond gaan we samen wat eten buiten de deur, dus dat wordt vast leuk!

De Coit Tower: geeft een fantastisch uitzicht over San Francisco. De toren lijkt op een brandblusser die je in de staten ziet, aangezien het ten ere van de brandweermannen is ontworpen. Heel gaaf design!
De Coit Tower: geeft een fantastisch uitzicht over San Francisco. De toren lijkt op een brandblusser die je in de staten ziet, aangezien het ten ere van de brandweermannen is ontworpen. Heel gaaf design!
IMG_4014
Flink wat trappen op om bij de Coit Tower te kunnen komen, maar het was het zeker waard!
IMG_4027
Adembenemend uitzicht! Kun jij de Golden Gate Bridge spotten?

IMG_4040

IMG_4057
Ik ben echt verliefd op de huizen in San Francisco. Ze zijn allemaal zo mooi!

Wel.. Zondag dan! Ik typ dit nu om 23:13 ’s avonds, dus het is voor jullie 8:13, waardoor ik al met wat vriendinnen aan het whatsappen ben. Meiden, jullie leiden me af haha! πŸ˜‰ Vandaag was een erg leuke dag! Ik had afgesproken om samen met Lieke de zonsondergang te bekijken op de Twin Peaks. Lieke is een supergezellige Brabantse meid die ik alleen kende via Facebook, aangezien zij afgelopen half jaar stage heeft gelopen in San Francisco. Ze vertrek vandaag (maandag dus) weer terug naar Nederland, waardoor we elkaar, na al onze gesprekken via Facebook, eindelijk konden ontmoeten. We hadden om 13:30 afgesproken en zij nam haar vriendin Theresa (een Duits meisje) mee. We gingen met z’n drieën naar de Superbowl City bij de pier. Dit jaar is het de 50e editie van de Superbowl en ondanks dat de Superbowl niet in San Francisco is, is het wel de Superbowl city van het jaar waardoor velen hiervoor speciaal afreizen naar de Bay area. Het was dan ook heel tof om dit ook mee te maken, maar vandaag stelde het nog niet erg veel voor. Er was niet al te veel te zien of te doen, of je moest voor een activiteit heel lang in de rij staan. Het eten en drinken was natuurlijk afzichtelijk duur, dus na een tijdje zijn we Superbowl city maar uitgegaan om naar een bar te gaan. Er zijn wel veel gratis concerten aankomende week en weekend (aankomend weekend is de Superbowl), zoals Alicia Keys vrijdagavond, dus dan ga ik hoogstwaarschijnlijk wel weer terug naar de Superbowl city! πŸ™‚

We gingen naar de bar en het was best grappig om in een typisch Amerikaanse bar te komen, maar er werd voornamelijk bier geschonken dus ik hield het maar bij één heel vies glas witte wijn. Het was wel fijn om een gehele dag met leeftijdgenoten Engels te praten, want ik merk nu al dat mijn Engels 10 x beter is. Na een uur gingen Lieke, Theresa en ik met de tram en taxi naar de Twin Peaks om daar het adembenemende uitzicht te bekijken. Het uitzicht over San Francisco vanaf de Twin Peaks (twee grote heuvels) is echt fantastisch mooi en onrealistisch. Het ziet eruit als een waanzinnig mooi schilderij en de Golden Gate Bridge komt er mooi in uit! De lucht was mooi roze en het was gewoon zo mooi om te zien! Het was daar boven wel ontzettend koud (deed me aan Nederland denken), dus na een korte stop gingen we gauw terug naar het centrum van San Francisco om lekker hamburgers te gaan eten bij Umami. Finally hamburgers! Daar had ik echt zin in! πŸ™‚ Het was heel gezellig en ik heb een ontzettend lekkere hamburger gehad. Te lekker gewoon! De meiden konden me daarnaast mooi leren hoe het hier gaat qua restaurants en tips, waardoor ik de volgende keer niet met m’n handen in het haar zit. Qua tips is het zo dat je 18% van het bedrag als fooi geeft wanneer je uitstekend gegeten hebt, 15% als het gewoon goed was en 12% als het heel slecht was. Zoals je wel kunt begrijpen kon ik mijn extreem lekkere burger met zoete aardappelfrietjes niet op (ook al was het een kleine portie), dus werd er mij gevraagd of ik de rest mee wilde meenemen in een doggybag. Ondanks dat ik natuurlijk een Nederlander ben, zat ik niet echt te springen om de volgende dag mijn frietjes verder op te eten (m’n hamburger was al op), dus heb ik hem vriendelijk bedankt. Na het eten ben ik weer naar huis gegaan en nu lig ik hier in m’n bed dit artikel te typen.

IMG_4085
Superbowl City San Francisco
IMG_4100
Op Twin Peaks! Wat een geweldig uitzicht en kijk hoe mooi de lucht is.
IMG_4109
En om de dag af te sluiten had ik een heerlijke Sunshine burger bij Umami! Zeker een heerlijke burgertent om te eten en het is een gewoon restaurant, dus geen ordinaire fast food tent!

Ik ben heel erg blij dat ik het afgelopen weekend echt dingen ondernomen heb en al vrienden heb gemaakt, want de eerste drie dagen waren best saai. Ik moest wennen aan het gezin en aan de gewoontes (ja de cultuur shock is zeker aanwezig), maar ik ben blij dat ik weer lekker actief ben! Vandaag ga ik dan beginnen met m’n stage en daar heb ik heel veel zin in. Ik ben benieuwd naar mijn collega’s en werkzaamheden, dus ik heb er heel veel zin. En vanavond ga ik dus uit eten met Maria (het meisje uit Venezuela) dus het is leuk om weer iemand te ontmoeten! πŸ™‚

Zo, het is een behoorlijk lang verhaal geworden dus ik zal proberen het de volgende keer wat korter te houden. Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg me dan op Instagram of via mijn speciale hashtag #ManuInSF

Jullie horen snel weer van mij!

Love,

Manuela

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

5 Comments Leave a comment

 1. Germaine februari 1, 2016 Subscriber

  Super leuk om te lezen hoe het je vergaat! Ik mis je wel op kantoor, maar ben blij dat je zo toch wat dichterbij bent πŸ˜‰
  Dikke kus “Marnie” xxx

 2. Hedwich februari 1, 2016 Subscriber

  Poppie!
  Wat heerlijk om te lezen! En nee het is zeker niet te lang hoor jouw tekst. Dat verveelt echt niet!
  Je hebt al prachtige ervaringen opgedaan. En heerlijk om te weten dat jij jezelf ook prima kan vermaken . In je eentje eropuit trekken is fantastisch! Ga zo door en veel succes met jouw eerste stagedag bij Kuli Kuli!
  Dikke tΓΊt X

 3. Roy februari 3, 2016 Subscriber

  Gaaaaaf allemaal !! Leuk om te lezen wat je meemaakt in de States. Die foto’s lijken ook zo uit een film te komen πŸ™‚ Ik blijf je volgen ……. Xxx

 4. Manuela februari 4, 2016 Subscriber

  Bedankt allemaal voor jullie lieve reacties! Zo leuk om alles te lezen πŸ™‚

 5. harryG augustus 15, 2020 Subscriber

  why is pantyhose sexy https://twitter.com/hashtag/hosiery sexy ebony girl in tights fucked

Leave your comment