#ManuInSF: feeling so fortunate!

Daar ben ik weer met een update! De vorige update was 2,5 week geleden dus je kunt je vast voorstellen dat ik veel te vertellen heb.. Dit wordt dan ook een lange update, dus pak een kop koffie/thee en ik wens je veel leesplezier! πŸ™‚

Waar was ik de vorige keer gebleven? Oh ja, mijn allereerste stagedag. Om 9 uur begon mijn dag en ik ben één van de weinige hier in the Bay Area wie naar het werk toe kan lopen. Dus daar ben ik dan ook erg blij om. Het is ongeveer 20 minuten lopen en dan heb ik mijn dagelijkse beweging ook weer gehad. Eenmaal aangekomen bij mijn stageplek ontmoette ik mijn collega’s en de andere stagiaire die ook die dag zou beginnen, Selby. Selby komt uit Chicago en is een Business & Sales stagiaire. Ze is een erg leuke meid, dus dat is fijn! We begonnen om 10 uur gelijk met een team meeting, wat een wekelijkse gebeurtenis is. Via Google Hangout bespreken we met alle collega’s (sommige werken thuis) wat er die week gaat gebeuren, waar iedereen mee bezig is en andere op- en aanmerkingen. We deden een voorstelrondje en daarna gingen we aan de slag! Samen met mijn stagebegeleider Lisa, had ik een één op één gesprek over wat mijn taken zouden gaan zijn voor die week, mijn taken in het algemeen en we hebben samen doelen opgesteld.

Het is de bedoeling dat we dit elke maandag gaan doen, om zo mijn voortgang bij te houden. Dit vind ik zelf ideaal, want dan weet ik goed wat er van mij verwacht wordt en kan ik wat efficiënter te werk gaan. Na een (voor mijn gevoel) lange dag was het 5 uur en was de werkdag voorbij. De eerste dag was heel overweldigend, omdat ik gelijk al ontzettend veel informatie kreeg en ik natuurlijk de hele dag Engels moest praten. Ik was dan ook erg moe, maar ik had met Maria (meisje uit Venezuela) afgesproken om samen te eten. Maria is super aardig en haar Engels is best goed. Samen hebben we gegeten in het restaurant Penrose op de Grand Avenue (zelfde straat als waar Kuli Kuli Foods zit). Dit was erg gezellig! Na het eten zijn we nog gaan koffie drinken bij Peet’s Coffee & Tea (dit hebben ze hier overal, het is een soort Starbucks) en daarna ging ik naar huis toe. Na nog wat gekletst hebben met Paula (moeder v/h gezin), ben ik op tijd naar bed gegaan.

Het kantoor van Kuli Kuli Foods.
Het kantoor van Kuli Kuli Foods.

De rest van de week ging goed! Ik heb echt een leuke stageplek en de collega’s zijn heel aardig en behulpzaam. Het kantoor is klein (1 kamer), maar we zitten er met 6 mensen. Dat is voor mij erg wennen, maar dat is redelijk te doen. Kuli Kuli is heel erg gericht op gezondheid, waardoor ze het ook stimuleren om staand te werken of zo’n speciale soort skippybal te gebruiken als stoel, om op die manier te zorgen dat je geen rug- of nekklachten krijgt. Dat vind ik zelf erg goed! Het lange zitten is het nieuwe roken, zeggen ze ook wel, dus ik ben zeker van plan om ook straks in Nederland wat vaker staand te werken. Wat me wel echt opvalt aan mijn collega’s is dat ze de hele dag door eten… letterlijk de hele dag! Het kantoor heeft een kast met twee lades vol met snacks waar je onbeperkt van mag eten! Dus snoep, koekjes, chips, you name it.. Vreselijk irritant want iedereen zit dus de gehele dag door te eten, en ik irriteer me mateloos aan al dat gesmak en gekauw… Wat wel super is, is dat je ook onbeperkt mag eten van de Kuli Kuli repen, dus daar maak ik zeker gebruik van!

Dus…. nu vragen jullie je af hoe het smaakt! πŸ™‚ Nou.. uhm.. ik had als allereerste de superfoodbar Crunchy Almond. Dit is de meest basic variant van de repen en dat proef je.. De reep heeft maar 6 natuurlijk ingrediënten, dus de grasachtige smaak van de moringa was duidelijk aanwezig. Niet mijn favoriet dus… Dark Chocolate is mijn favoriet (duh chocolade!!) en Black Cherry vind ik ook erg lekker! Waar ik het voornamelijk voor eet is het feit dat één zo’n reep 25% van mijn dagelijkse ijzer bevat, veel vitamines en antioxidanten en veel meer. Op die manier krijg ik tenminste mijn vitaminen nog binnen hier in Amerika! Ik heb ook de moringa poeder geprobeerd, maar daarvan had ik 1 heel zakje gemixt met heel weinig yoghurt (150 gram ongeveer), waardoor de grassmaak duidelijk aanwezig was.. Bah! πŸ™ Ik wil het zeker nog een keer proberen, want je kunt de poeder bijna overal aan toevoegen. Een collega had laatst cupcakes gebakken met moringa, maar je kunt het ook toevoegen aan je pesto, guacamole, pizzadeeg of zelfs crème brûlée. Eén zo’n klein zakje moringa poeder volstaat aan 1 volledige maaltijd groente (zoals een gehele brocolli), dus dit is zeker ideaal voor mij om toe te voegen aan mijn ontbijt smoothie!

Dark Chocolate: mijn favoriet!
Dark Chocolate: mijn favoriet!
Dit was wat minder..
Dit was niet zo’n succes..

Wat ook echt super is, is dat ik een sportabonnement heb gekregen van mijn stagebedrijf. De sportschool zit in het gebouw naast m’n stage en ik ben vorige week dan ook twee keer lekker wezen fitnessen na het werk. Op maandag en woensdag is er om 17:30 uur een Body Pump les, wat ideaal is omdat dit gelijk na het werk is. Ik ben dan ook van plan om dit twee keer per week te doen, om niet zo dik te worden met al dat vette eten hier! πŸ˜‰ Bij mijn stagebedrijf ben ik verantwoordelijk voor alle communicatie en voornamelijk voor de pers. Het is mijn taak om mee te helpen aan de naamsbekendheid van het bedrijf en ons in zo veel mogelijk kranten op zoveel mogelijk websites en dergelijke te krijgen.

Ook voor Kuli Kuli werk ik veel met bloggers, dus ik voel me helemaal in mijn element! Daarnaast moet ik heeeeeel veel schrijven.. Dat vind ik leuk, maar het Engels blijft natuurlijk een dingetje.. Gelukkig heb ik veel collega’s die me willen helpen, maar ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen. In mijn eerste week kreeg ik ook gelijk te horen dat ik in mijn derde week een stuk of 40 sales calls moet doen met verschillende Whole Foods supermarkten in Amerika. Spannend! Hier zag ik in eerste instantie dan ook erg tegenop, maar goed nu (het is de derde week) heb ik al veel meer kennis paraat dus valt het best mee. Ik heb vandaag (donderdag) 5 storecalls gedaan en morgen moet ik er nog 35 doen. Het zijn korte gesprekjes, dus dat valt allemaal best mee. Binnenkort hebben we de tweede ronde, waarbij we een follow up doen, dit zijn de belangrijkere telefoontjes en deze duren dus langer. Hier zie ik wel een beetje tegen op, maar goed we zien wel hoe het gaat!

Proud member of the Kul Kuli team!
Klaar voor de demo!

Ook heb ik in de eerste week gelijk al een demo moeten doen, samen met Shelby en twee andere collega’s. In een Whole Foods supermarkt hebben we een samplingsactie gedaan met de repen en de poeder. Dit was erg leuk om te doen en ik was dan ook helemaal gehuld in Kuli Kuli kleding. Ik vond het wel een beetje spannend om mensen aan te spreken en over de producten te vertellen (het was mijn vierde dag), maar uiteindelijk heb ik veel geleerd over Kuli Kuli’s producten, dus het was zeker slim om dit nu al te doen. Op vrijdag in de eerste week hadden we een gezamenlijke lunch buiten de deur met alle collega’s, om Selby en mij te verwelkomen, maar ook om afscheid te nemen van een collega. Vrijdag was haar laatste dag, dus zij koos uit waar we gingen eten.

We gingen bij een Koreaans restaurant eten. Het restaurant was heel schattig en de mensen waren erg vriendelijk, maar het rook er naar urine dus mijn eetlust was een beetje weg.. Dat was wat minder. Maar goed, Koreaanse eten was een compleet nieuwe wereld voor mij en ik was benieuwd naar wat voor gerechten ze serveerden! Doordat ik het nog niet eerder gegeten had, had ik no clue van wat ik moest bestellen en wat de tafelmanieren waren. Er stonden meerdere ijzeren bekers op tafel en een transparante bidon met water erin. Dat kon je dus gebruiken om water te drinken, maar ik vond het er niet al te hygiënisch uit zien dus ik heb maar niets gedronken. Ik vind de Amerikanen allemaal niet erg schoon of hygiënisch (is mij opgevallen), dus ik moet heel erg wennen aan hoe zij leven. Ik probeer me niet al te druk te maken, want ik ben erg gesteld op hygiëne, maar ja ze zijn niet zo schoon van zichzelf.. Dat is dus iets waar ik maar gewoon mee moet leren leven.

Het Koreaanse eten was verder heel lekker! Als soort van voorgerecht kregen we een koude soep en daarna kwamen er allemaal kleine gerechtjes waar je samen van kon eten. Dit was nogal gênant, want ik ben niet echt een kei in eten met stokjes.. Op een gegeven moment heb ik het dan ook maar opgegeven, want na meerdere pogingen om iets van eten binnen te krijgen vond ik het wel genoeg.. Ik wist echt niet wat ik moest bestellen als lunch, dus ik koos voor een noedelsoep met ei en groente. Dit was erg lekker, maar ik moest wel om een vork vragen, want hell no dat ik dit ging eten met stokjes! πŸ˜‰ Al met al was het een bijzondere ervaring en was het eten erg lekker, maar ik voelde me er gewoon niet comfortabel bij. Ach ja, je moet alles een keer proberen toch!

Dat weekend na mijn eerste stageweek was mijn tweede weekend in San Francisco. Ik had een aantal leuke dingen op het programma, aangezien het Superbowl weekend was! Ik wilde vrijdagavond naar San Francisco, om samen met een Nederlands meisje (Alison) naar het gratis concert van One Republic te gaan! Dat zou super zijn geweest, maar helaas was het om 4 uur ’s middags al vol en kon ik dus niet meegaan (het concert begon om 9 uur).. Ik ben dan ook maar naar Maria’s huis toegegaan om daar gezellig Netflix te kijken. Dat was ook erg leuk, maar ik wilde heel graag naar One Republic. De volgende dag was het eigenlijk de bedoeling om te gaan hiken met de moeder van het gezin, maar ze was erg moe dus dit ging uiteindelijk niet door. Die dag heb ik dan ook maar wat aan school gedaan, de was gedaan en mijn kamer schoongemaakt. Om een uur of 3 ging ik naar Maria en zijn we samen naar San Francisco gegaan. Man, wat was het druk! De BART (trein) zat bomvol en ik wist dan ook wel zeker dat het gratis  concert van Alicia Keys die avond ook al vol zou zijn. En inderdaad.. ook daar konden we niet naartoe.

We hebben toen maar gezellig samen door San Francisco gelopen en hebben daarna lekker Mexicaans gegeten. Oh my wat was het lekker! πŸ™‚ Die zondag had ik eigenlijk een verjaardagsfeestje op de planning in Daly City (zuid San Francisco), maar dat is heel ver reizen vanaf Oakland en ik had er niet al te veel zin in, dus uiteindelijk heb ik dat maar afgezegd. Ik ben toen samen met mijn gastgezin naar een bioscoop hier in Oakland gegaan, The New Parkway, om daar de Superbowl wedstrijd tussen the Panthers and the Broncos te gaan kijken. En oh wat was dat gaaf!!! Ik had nog nooit eerder American Football gekeken, dus ik snapte de regels nog niet, maar je leert al snel de regels tijdens het kijken. Het was zo tof om dit in een bioscoop te kijken met allemaal fans. De teamspirit was zeker aanwezig en het was leuk dat niet iedereen voor hetzelfde team was.

Ik was wel extreem geïrriteerd door de 100 reclames die er voorbij kwamen, maar goed dat is een onderdeel van de Superbowl. Gelukkig zijn ze over het algemeen wel grappig, dus het is niet super erg. De halftime show (na de eerste helft is er altijd een concert) was in één woord: geweldig!!!! Allereerst zette Coldplay (I love Coldplay) een geweldige show neer en daarna kwam Bruno Mars. Uiteindelijk kwam Beyoncé op en deden zij een soort van Mash-up samen, dit was echt geweldig! Heel bijzonder om dit live te kijken, de mensen in de zaal gingen dan ook helemaal uit hun dak. Drie en een half uur later was de wedstrijd afgelopen en hadden de Broncos gewonnen. Ik was ook voor de Broncos (de vader v/h gezin was er namelijk voor) dus ik was blij. Ik moet zeggen dat the Panthers wel beter waren, maar helaas hadden ze het geluk niet aan hun zijde. Het was inmiddels een uur of 7/8 en verder heb ik dat weekend niet veel gedaan.

Ik ben gek op Mexicaans eten! Deze burrito was dan ook heerlijk
Ik ben gek op Mexicaans eten! Deze burrito was dan ook heerlijk
San Francisco, the SuperBowl City
San Francisco, the SuperBowl City
De Superbowl wedstrijd begint!
De Superbowl wedstrijd begint!
De halftime show was echt ontzettend goed!
De halftime show was echt ontzettend goed!

Het wonen in een gastgezin is heerlijk! Ik kan de gezelligheid opzoeken (mits ze in de woonkamer zitten) of lekker zelf m’n ding doen in mijn kamer. Daarnaast staat het eten klaar als ik thuiskom (en de moeder v/h gezin kan goed koken) en hoef ik alleen mijn eigen kamer schoon te houden. Ook neemt het gezin me mee naar evenementen of op hikes en brengen ze me naar het station wanneer dat nodig is. Dat is dus echt ideaal, dus ik denk dat ik hier de komende 5 maanden blijf πŸ™‚ Ik moet nog steeds erg wennen aan het gezin. Ze zijn in sommige dingen hetzelfde als mijn eigen familie, maar ook zoveel anders! De moeder van het gezin zucht en kreunt bijvoorbeeld de hele dag. Ik ben er nu aan gewend, maar de eerste paar dagen dacht ik echt dat ze levensmoe was ofzo.. Ze legde me uit dat ze dat doet omdat het medisch bewezen is dat het goed is voor je hart. Ik vroeg wat de reden daarvoor was, maar dat kon ze me niet echt uitleggen. Ik kan me voorstellen dat je op die manier je uitrekt en dat dat misschien goed is voor je hart, maar ik vind het nogal onzin haha! πŸ˜‰

Verder is ze heel lief en oprecht en kan ze heel goed en gezond koken! Ze heeft nu al twee keer cheesecake gemaakt en oh my wat is die lekker! Wat wel bizar is, is dat ze ongeveer de hele dag in bed ligt en werkt op haar computer. Ze geeft zelf toe dat ze heel lui is, dus dat is goed, maar ik kan me niet voorstellen dat ik dat ooit zou doen. Ik ben meer van het doorgaan en vooral veel dingen doen! De vader van het gezin is een echte man, heel aardig maar wel stil. Hij werkt hard en is dan ook vaak moe. Ze gaan hier dan ook al rond een uur of 8/9 naar bed. Daar moet ik ontzettend aan wennen, niet dat ik heel laat naar bed ga, maar ik vind het fijn om rond die tijd nog een kop thee te drinken of te douchen en dat zijn zij niet gewend. Ik ben vrij om het wel te doen, maar ik wil hun natuurlijk niet tot last zijn dus ik houd hier wel rekening mee. De jongste dochter die nog thuis woont, Sydney, is heel aardig. Ze is wel heel direct, maar daardoor weet je wel wat je aan haar hebt. Ze is heel creatief en niet echt een meisje-meisje, dus ik heb niet heel veel raakvlakken met haar, maar ze is heel lief en het is altijd leuk om met haar te kletsen. Ze wil me ook meenemen naar verschillende plekken en nodigt me ook uit om met haar vriendinnen op te trekken, dus ze is zeker weten heel lief!

Paula's heerlijke homemade cheesecake!
Paula’s heerlijke homemade cheesecake!

Op de woensdagochtend in mijn tweede stageweek ging ik naar het Social Security kantoor hier in Oakland om een Social Security Number te regelen. Dit is soortgelijk aan het BSN nummer en dit heb ik nodig om de stagevergoeding te ontvangen en een bankrekening te openen. Dit was helemaal nieuw voor mij dus ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Nadat mijn tassen etc werd gecontroleerd door de beveiliging mocht ik naar binnen. Er stonden ontzettend veel stoelen in rijen (zoals in de films) en daar moest ik wachten totdat mijn nummer werd omgeroepen. Doordat ik niet wist wanneer mijn nummer werd omgeroepen en ik niet zo goed wist wat ik moest verwachten, bleef ik alert. Ik heb dan ook 1 uur en drie kwartier moeten wachten voordat ik geholpen werd. Tijdens het wachten zijn er verschillende mensen naast me gaan zitten die ofwel high of dronken waren, want ze waren hardop in zichzelf aan het praten of waren gewoon raar aan het doen. Ik voelde me dus niet erg gemakkelijk… Na een kort gesprek en nadat ze mijn gegevens gecheckt hadden kreeg ik het bonnetje en ik zal binnen twee weken mijn Social Security Number ontvangen. Doordat ik me nogal lullig voelde tegenover mijn stagebegeleider dat ik 2,5 uur had gemist van de werkdag, besloot ik om de volgende dagen wat eerder op het werk te komen om zo de gemiste uren in te halen. Lisa gaf aan dat ik dat niet hoefde te doen, maar ik voelde me er best schuldig over en ik wil natuurlijk een goede indruk maken.

Afgelopen weekend heb ik een heel leuk weekend gehad! Na het werk op vrijdag ging ik rond een uur of 7 richting San Francisco om daar Theresa (het meisje uit Duitsland) te ontmoeten. We zouden die avond gaan stappen en daarna zou ik bij haar slapen. Ze woont in een fantastisch mooi Victoriaans huis in een best grote kamer op de perfecte locatie. Nadat ik snel mijn spullen had gedropt gingen we naar de club Monroe en heb ik haar twee vrienden ontmoetHet uitgaan in Amerika is ideaal, want het begint direct na het werk en de clubs gaan rond 2 uur dicht. Op die manier heb je tenminste genoeg slaap en heb je veel langer lol dan in Nederland, waar het om 2 uur leuk begint te worden en alles om 5 uur weer sluit. In Amerika doen ze ook aan Happy Hour, wat ideaal is want hierdoor kosten drankjes niet zo veel geld. Wij waren er net voor 9 uur, waardoor de drankjes maar 3 dollar waren. Het volgende uur zijn de drankjes 4 dollar en het uur erna 5 dollar. Ideaal dus! Ik ontmoette Henry en Tina, een leuk stelletje. Ze waren heel aardig, maar gingen al vroeg naar huis omdat ze moe waren van hun werkweek. Theresa en ik bleven nog even in Monroe en gingen even later naar een andere club.

We reizen hier veel met de taxiservice Uber (vanwege de lange afstanden), wat ontzettend lachen is, want de taxi chaffeurs komen meestal uit een ander land. Het is leuk om over elkaars cultuur te praten. Daarnaast is het best vaak zo dat er ook andere mensen meereizen, omdat je allebei dezelfde kant opgaat. Je komt zo met de meest leuke mensen in de auto terecht en dat is altijd lachen, vooral op een stapavond. In de volgende club hebben we nog even gezellig gedanst en om 2 uur zijn we weer naar huis gegaan. Dat was een super gezellige avond! Het stappen hier in San Francisco is echt top en ook erg druk. Door de vele clubs is er altijd wel een leuke plek om uit te gaan. πŸ™‚ De volgende ochtend hebben Theresa en ik samen nog ontbeten bij een Franse bakker (boulangerie) om de hoek. Hier heb ik eindelijk eens lekker brood gegeten met Nutella. Ook bestelde ik een grote koffie wat geserveerd werd in een kom. Volgens Theresa is dat echt Frans, maar dat weet ik zo net nog niet. Het was ietwat apart, maar de koffie was heerlijk!

Na het ontbijt zijn we nog naar Alamo Square gelopen wat ongeveer 500 meter van het huis van Theresa verwijderd is. Dit park is geweldig, maar is voornamelijk bekend van the Painted Ladies, de gekleurde Victoriaanse huisjes. Heel gaaf om deze prachtige huizen te zien, vooral zo tegen de skyline van San Francisco. Na nog wat rond gelopen te hebben in het park ging ik weer naar huis. In de middag heb ik gezellig nog met mijn lieve vriendinnetje Janet geskypet, helaas was de verbinding heel slecht vanaf mijn kant waardoor het beeld en geluid vaak vast hing.. Mijn internet verbinding hier is erg slecht, waardoor Skypen of Facetimen helaas gewoon moeilijker is.. Het was super leuk om haar weer te spreken en ondanks dat ik nog maar 2,5 week weg was, hadden we heel wat af te kletsen. Ik heb verder die dag niet al te veel gedaan, want ik voelde me niet helemaal fit. Die avond gingen Paula en Frank naar SF om uit eten te gaan, dus ik heb heerlijk op de bank gehangen en Amerikaanse tv gekeken.

Ik met mijn KOP koffie bij de boulangerie!
Ik met mijn KOP koffie bij de boulangerie!
Alamo Square, met op de achtergrond the Painted Ladies!
Alamo Square, met op de achtergrond the Painted Ladies!
De Painted Ladies!
The Painted Ladies!

De zondag ben ik samen met Paula en Frank wezen hiken (wandelen) in Robert’s Regional Park en wat was het mooi daar! Ik was zo blij dat ik eindelijk kon hiken, want het weer was zo goed dit weekend en ik wilde heel graag gaan. Er zijn hier zoveel hiking plekken, maar helaas heb je echt de auto nodig om er te komen dus ik ben afhankelijk van hen. Het was 25 graden en heerlijk zonnig dus we hebben heerlijk gewandeld daar. De natuur in Amerika is echt adembenemend mooi. Er is zoveel diversiteit! Heerlijk om in de natuur en in de frisse lucht te zijn. Na de hike heb ik een appeltaart gebakken naar mijn Beppe’s (oma in het Fries) recept. Het was wat lastig, omdat ze hier natuurlijk met andere maten meten en ook niet alle precieze ingrediënten hebben.

Ik was dus ook niet zeker of de taart er goed uit zou komen, maar gelukkig wel na flink wat geduld! Hij valt wel wat uit elkaar, maar Frank en Paula vonden het gelukkig heerlijk! De ene helft van de taart heb ik hier gelaten en de andere helft heb ik meegenomen naar mijn werk voor mijn collega’s. Mijn collega’s bakken en koken namelijk veel en nemen dit dan mee naar het kantoor. Zo zijn er al cupcakes, nutella cookies en lasagne voorbij gekomen, dus ik kon natuurlijk niet achterblijven! πŸ˜‰ Ze vonden de appeltaart heel erg lekker, dus ik ben blij dat het gewaardeerd werd! Ik had nogal veel gemaakt, maar ze vonden Beppe’s appeltaart zo lekker dat het binnen 3 dagen op was.

Prachtige natuur hier!
Prachtige natuur hier!

#ManuInSF

De natuur hier is echt prachtig!!
De natuur hier is echt prachtig!!

Maandag was het hier President’s Day wat een dag vrij betekende. Het is mij niet precies duidelijk waar de dag voor staat, maar anderen konden het mij ook niet uitleggen en zeiden dat het gewoon een dag vrij was. Het was heerlijk weer, 26 graden en zonnig, en ik ben samen met Selby (de andere stagiaire) naar San Francisco toe gegaan om daar wat aan sightseeing te doen. Ze komt uit Chicago en is net als ik net verhuist naar the Bay Area. Ze was dan ook nog niet in San Francisco geweest, dus ik kon mooi als Nederlander haar als Amerikaan San Francisco laten zien haha! πŸ˜‰ We hebben een heel erg gezellige dag gehad en lekker wat afgekletst. Allereerst gingen we naar Powell Station om als allereerste met de Cable Car naar Fisherman’s Wharf te gaan! Dit moet je natuurlijk gedaan hebben in San Francisco en zelf had ik dit ook nog niet gedaan, dus ik wilde dat graag die dag gaan doen. En wat was het leuk! πŸ˜€ We hoefden helemaal niet zo lang in de rij te staan ondanks dat het President’s Day was, dus dat was fijn. Het was ontzettend gaaf om aan de Cable Car te hangen en de steile heuvels op te gaan!

Hoe hilarisch zijn deze veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van de cable car?
Hoe hilarisch zijn deze veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van de cable car?
Selby en ik tijdens ons ritje met de cable car!
Selby en ik tijdens ons ritje met de cable car!
Toeristisch? Ja, maar zeker heel leuk om te doen!
Toeristisch? Ja, maar zeker heel leuk om te doen!

Eenmaal aangekomen bij Fisherman’s Wharf zijn we natuurlijk naar de zeehonden bij Pier 39 geweest en zijn we wat winkeltjes ingegaan. Na een tijdje zijn we gezellig ergens wezen lunchen en daarna zijn we naar het park van Fort Mason gelopen. Fort Mason is een prachtig park waar je wilt zijn op je vrije dag! Het lijkt op het Vondelpark met ontzettend veel mensen die gezellig aan het picknicken zijn, aan het hardlopen of aan het wandelen met de hond. Er hangt een hele relaxte vibe en daarnaast heb je uitzicht op de Golden Gate Bridge! Echt een fantastische plek om lekker rustig aan te doen, dus hier ga ik zeker nog een keer picknicken in de toekomst!

Ons uitzicht toen we heerlijk in het gras zatten in het park van Fort Mason!
Ons uitzicht toen we heerlijk in het gras zatten in het park van Fort Mason! Zo onwerkelijk mooi!

Na lekker even gezeten te hebben, zijn we helemaal naar de Golden Gate Bridge gelopen. Onderweg waren er ontzettend veel mensen aan het hardlopen, San Francisco is echt een hardloop stad. Daarnaast hebben veel mensen hier een hond, dus ik ben zeker gelukkig hier als hondenliefhebber! πŸ™‚ Na ongeveer 10 km te hebben gelopen kwamen we aan bij de stranden van San Francisco waar natuurlijk vele Amerikanen te vinden waren zo met het mooie weer. Het uitzicht is adembenemend mooi, het lijkt net een schilderij. De rode kleur van de brug komt zo mooi uit met de groene heuvels erachter, echt onbeschrijfelijk mooi! Na nog wat geluierd te hebben op het strand en wat foto’s te hebben gemaakt, hebben we een taxi terug genomen naar het station. We waren allebei moe dus we gingen weer terug naar huis. Die avond heb ik lekker rustig aangedaan en ben ik op tijd naar bed gegaan, want de volgende dag moest er gewoon weer gewerkt worden!

De Golden Gate Bridge is zooooo mooi!
De Golden Gate Bridge is zooooo mooi!

Afgelopen woensdag had ik na het werk afgesproken met Dimi, een Nederlands meisje dat alweer 3 jaar in Amerika woont. We gingen samen lekker sushi eten bij een hele goed sushi restaurant, Rikyu in Rockridge. Het was zo lekker! En het ideale is dat je hier gewoon om een doggybag kunt vragen, dus nu had ik mooi nog wat sushi voor bij de lunch de dag erna πŸ™‚ Het was heel gezellig samen met Dimi. Het was fijn om gewoon Nederlands te kunnen praten en de ervaringen en bevindingen van iemand te horen die hier al een tijdje woont. Op die manier snap ik iets meer van de Amerikaanse gebruiken en rituelen en ook konden we samen mooi lachen over de vreemde dingen die ze hier doen!

Zo, het is een behoorlijk lang verhaal geworden en ik denk dat dit het standaard aantal woorden wordt voor mijn updates! Er is gewoon zoveel te vertellen! Ik heb ook nog ontzettend leuke dingen op het programma. Volgende week donderdag gaan we namelijk met het hele team naar Napa Valley om daar aan wat team bonding te doen. De ouders van één van de oprichters van Kuli Kuli hebben ons uitgenodigd bij hun thuis en we gaan daar lekker 1,5 dag vertoeven! Napa Valley staat bekend om haar wijngaarden, dus ik denk dat we zeker aan wijnproeven gaan doen!

Daarnaast ga ik in het weekend van 9 t/m 13 maart naar LA!!! Jaaaaa I know LA!! πŸ˜€ Dat weekend is Expo West, een grote foodshow waar ook Kuli Kuli aanwezig zal zijn. Met alle collega’s gaan we met de auto naar LA en verblijven we daar in een hotel. Hier heb ik dan ook ontzettend veel zin in! Daarnaast komt Germaine, m’n collega en vriendin, haar broer (die ook in San Francisco woont) en mij opzoeken in the Bay Area, dus dat wordt zeker heeeel leuk! Kan niet wachten tot het zover is! πŸ™‚ Dus dat kun je sowieso verwachten in mijn volgende updates.

Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg me dan op Instagram of via mijn speciale hashtag #ManuInSF

Jullie horen snel weer van mij!

Love,

Manuela

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

1 Comment Leave a comment

  1. Carolien februari 20, 2016 Subscriber

    Hoi meissie, het gaat goed met je en dat vind ik heel fijn,?. Wat een heerlijk, wel lekker lang, verhaal dat makkelijk weg leest. Super veel beleefd en er komt nog heel veel avontuur aan , mooi. Je beschrijft alles zo leuk dat we hiero heimwee krijgen naar dat fantastische grote land?. Blijven je volgen, veel plezier ???

Leave your comment