#ManuInSF: the countdown has begun!

Yessss! Nog één week en dan vertrek ik eindelijk! Ik heb het er al weken over. Maanden. Eigenlijk al jaren! Straks mag ik dan eindelijk: een half jaar wonen en stage lopen in Amerika! 

#ManuInSFIk zal mezelf eerst even voorstellen, aangezien de meeste van jullie mij misschien nog niet kennen. Ik ben Manuela en werk part time bij Blogger Media als accountmanager. Naast deze super leuke baan besteed ik verder mijn tijd aan de studie Communicatie. In mijn vrije tijd ga ik het allerliefste tapas eten met m’n vriendinnen, hou ik Netflix avondjes, drink ik latte macchiato met m’n moeder, lach ik om de meest random filmpjes op Facebook, ga ik op zoek naar de meest leuke webshops en natuurlijk lees ik veel blogs! Dit alles ga ik aankomende week dan nog maar even extra vaak doen, want volgende week vertrek ik in m’n uppie naar San Francisco! Ik verlaat mijn lieve vriendinnen, mijn geweldige familie en mijn meest gekke collega om een half jaar meer te leren over het Communicatievak. Vanaf 1 februari zal ik namelijk de nieuwe Communicatie stagiaire zijn voor het superleuke bedrijf Kuli Kuli Foods!

The most nutritious green – Moringa
Kuli Kuli is een bedrijf dat een nieuw soort superfood verwerkt in haar producten: Moringa. Moringa komt van de bladeren van de moringa oleifera boom en staat ook wel bekend als “the worlds most nutritious green”.  Dit komt doordat het hoge concentraties proteïne, ijzer, vitamine C en vitamine A bevat! Daarnaast wordt het geoogst in derdewereldlanden waar de vrouwen een eerlijk loon krijgen voor het oogsten van moringa. Op die manier zorgt Kuli Kuli ervoor dat deze vrouwen een nieuw leven kunnen opbouwen. Kuli Kuli verkoopt verschillende producten waarin de moringa verwerkt is, zoals energy bars, poeder en verschillende soorten thee. Op dit moment verkopen ze hun producten alleen nog in Californië. We moeten hier in Nederland dus helaas nog even wachten.. Ik ben er dan ook heeeeel erg benieuwd naar hoe het smaakt! Het proeven van moringa zal dan ook één van de eerste dingen zijn die ik ga doen wanneer ik er ben! 🙂

Foto: Kuli Kuli Foods
Foto: Kuli Kuli Foods

Just like the movies
Volgende week vertrek ik dus om zo een klein weekje te kunnen settelen in mijn nieuwe woonplaats voordat mijn stage begint. Er moeten natuurlijk ook een aantal dingen geregeld worden wanneer ik er ben. Zo moet ik een prepaid telefoon kaart (hoe old skool!) aanschaffen om contact te kunnen houden met het thuisfront, moet ik een Amerikaanse bankrekening openen en ik moet even kijken hoe ik moet lopen/fietsen vanuit mijn huis naar stage. Oh! Het beste moet ik jullie nog vertellen! Ik ga aankomende 5 maanden doorbrengen in een echt Amerikaans huis! Je weet wel in zo’n houten huis met een grote tuin en een gigantische auto voor de deur, zoals in elke Amerikaanse film die je ziet! Via Homestay ben ik namelijk gekomen bij een super leuk Amerikaans gastgezin waar ik ga wonen. Een leuk gezin met twee meiden van 18 en de ander is rond de 23, maar zij woont niet meer thuis. Via Facebook heb ik veel contact met hen gehad en ik ben dan ook erg benieuwd hoe ze in het echt zijn! Ze lijken heel leuk, maar dat moet ik natuurlijk in het echt nog even allemaal zien. Al met al heb ik er een goed gevoel over en dit is natuurlijk de ideale manier om de echte Amerikaanse cultuur te proeven! Daarnaast is the Bay Area niet erg goedkoop, waardoor een gastgezin echt de meest goedkope oplossing was (wat nog steeds erg duur bleek..)

Dus… ik kan echt niet wachten om naar de USA te gaan!! Deze week zal echt in het teken staan van het afscheid nemen van mijn familie en vriendinnen en natuurlijk het inpakken van mijn koffers..

Over twee weken kunnen jullie weer een update verwachten over wat ik van San Francisco en mijn gastgezin vind! Toch op de hoogte blijven? Volg me dan op Instagram of bekijk mijn foto’s die ik deel met #ManuInSF

Love,

Manuela

 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

3 Comments Leave a comment

 1. Mirjam januari 19, 2016 Subscriber

  Manu! Wat leuk, ik ga je sowieso volgen. Alleen pakt ie nu mijn emailadres niet, maar ik probeer het later nog even een keertje. Super spannend allemaal 😀 Het gaat zo´n fantastisch avontuur worden, wauw. Heel gaaf ook dat je het eindelijk echt gaat doen want idd, je hebt het er al lang over. Ga op en top genieten en stay safe, hele dikke knuffel van uit Finland en we skypen <3 Ik ga je missen!
  Liefs,
  Mir

 2. Germaine januari 19, 2016 Subscriber

  Lieve Manu, je gaat mij toch niet vertellen dat ‘IK’ die meest gekke collega ben hè 🙂 Haha.
  Ik ga je missen op kantoor en kan niet wachten tot je weer terug bent, maar hoop ook dat je enorm gaat genieten van deze geweldige ervaring. En met een beetje geluk gaan we in maart samen San Francisco onveilig maken!!

  xxx

 3. Carolien januari 19, 2016 Subscriber

  Hallo lieve Manuela, het is bijna zover. Wat heb je hier lang op gewacht en wat zal het snel voorbij zijn als je er op terug kijkt. Dusssssss maximaal genieten en heel veel nieuwe ervaringen opdoen, lieve vrienden maken en leuke , spannende avonturen beleven. Enne heeeeel veeeeel foto’s maken natuurlijk dat wij je kunnen blijven volgen? Heel veel plezier lieffie ???

Leave your comment