#ManuInSF: the true American culture

Het is alweer een tijdje geleden, maar ik ben er weer met een nieuwe update! Dit keer over twee wel erg Amerikaanse weken (op het gebied van cultuur)! Zo ging ik naar een baseball game en had ik de graduation ceromony van Sydney. Hoe dat was? Lees gauw verder!

Aangezien Frank die afgelopen zondag jarig was geweest, gingen we die dinsdag met z’n allen naar een baseball game van de Giants, het baseball team van San Francisco. Om 19:00 uur was de wedstrijd tegen de Red Sox uit Boston. Ik ging die dag een uur eerder naar mijn werk, zodat ik eerder thuis zou zijn, want om half 5 vertrokken we al naar de wedstrijd. De wedstrijd werd gehouden in het AT&T park, wat naast het water gelegen is. Als je helemaal bovenin zit kun je over de baai kijken en dat is toch best een gaaf uitzicht! De wind vanaf het water maakt het alleen nogal koud ’s avonds, maar gelukkig had ik een dikke trui aan. En natuurlijk een Giants pet die ik speciaal voor deze ballgame gekocht had πŸ˜‰ We hadden allemaal nog niet gegeten, maar er zijn genoeg tentjes rondom het veld waar je wat kunt halen. Natuurlijk allemaal wel fastfood, dus ik ging voor een cheese steak. Het was prima te eten, maar wel ontzettend vet.. Achja, dat is ook typisch Amerikaans! Die avond was echt heel gezellig en we hebben veel lol gehad. Het was tof om de wedstrijd te zien en de baseball sfeer mee te maken. Zo werden er liedjes gezongen, kwam de welbekende kiss cam voorbij en liepen er continu mensen rond die schreeuwden dat ze hot chocolate, hotdogs, corndogs en popcorn verkochten. Helaas verloren de Giants wel met 5-3 van de Red Sox en was het niet echt een spannende avond, maar het was wel een leuke avond!

#ManuInSF
Bij de wedstrijd Giants – Red Sox @AT&T Park. Op de foto met de Ghirardelli man!
#ManuInSF
Go Giants!

Die donderdag had ik weer een typisch Amerikaanse dag, ik zou namelijk naar de graduation ceromony van Sydney gaan! Sydney was afgestudeerd aan de highschool van Piedmont en die donderdag om 17 uur begon de ceromonie. Het was een hele warme dag (28 graden) en de ceromonie was buiten op het football veld waarbij de bezoekers op de tribune zaten. We zaten volop in de zon dus het was echt ontzettend heet. De ceromonie ging precies zoals je het ziet op de televisie. De afgestudeerden kwamen in hun gewaad van de trap aflopen met de welbekende hoed (hoe heet zo’n ding?) terwijl wij aan het applaudiseren waren. Er waren behoorlijk veel mensen afgestudeerd, dus het gedeelte waar iedereen zijn diploma ontving duurde dan ook vrij lang. Dat was geen pretje in de hete zon, maar dat hadden we natuurlijk voor Sydney over. Allereerst kwam de directeur aan het woord en daarna nog wat klassenvertegenwoordigers. De speeches waren behoorlijk saai en natuurlijk sloot ook iemand af met God bless America! Terwijl ik met m’n ogen draaiden na deze zin waren de Amerikanen enthousiast aan het klappen. Het was een bijzonder publiek. Piedmont is een rijke stad en er wonen bijna alleen maar blanken. Er lopen dus flink wat Gooische typetjes rond die allemaal nep tegen elkaar aan het doen zijn. Not my cup of tea.. Gelukkig is de familie Silver allesbehalve dat, dus ik heb me wel kunnen vermaken met Madison (zus van Sydney) terwijl we aan het roddelen waren over de mensen in het publiek. Na het bekende “hoedjes in de lucht gooien” was de ceromonie over en was het tijd om Sydney te feliciteren en om wat foto’s te maken. Het duurde even voordat we Sydney hadden gevonden op een veld vol met mensen en graduates, maar gelukkig zagen we haar na een tijdje. We maakten gauw wat foto’s. De broer en moeder van Frank (vader Sydney) waren er ook, dus het was leuk dat zij ook op de foto konden met Sydney. Na snel wat foto’s geschoten te hebben, ging Sydney gelijk door naar grad night. Ze zou die avond allemaal leuke dingen doen met haar klasgenootjes als onderdeel van de laatste dag als Piedmont highschool students. Wij waren ook behoorlijk moe van alle mensen en behoorlijk warm na 1,5 uur in de hete zon te hebben gezeten, dus wij gingen ook weer op huis aan.

We waren rond half 8 weer thuis. Paula ging gelijk de keuken in om dinner te maken voor ons en voor de broer en moeder van Frank. Het was heerlijk weer, dus iedereen zat in de achtertuin met een wijntje. Ik had eigenlijk gepland om die avond aan m’n onderzoek te werken (ik was bijna klaar!) maar het was zo gezellig dat ik de hele avond buiten heb gezeten. We hebben een heerlijke pesto pasta gegeten en flink wat wijntjes gehad. We hebben lekker gekletst met iedereen en het was een hele gezellige avond. Rond 11 uur was ik echt kapot en viel ik dankzij de wijn dan ook gelijk in slaap toen ik in bed ging liggen..

#ManuInSF
Samen met de Silver meiden op Sydneys Graduation!
#ManuInSF
Op het football field werd de ceremonie gehouden.
#ManuInSF
Genieten van een wijntje en van de ondergaande zon!

Die vrijdag heb ik weer aan mijn onderzoek gewerkt op stage en het rapport was het dan eindelijk af! Ik moest alleen nog alles nog een keer overlezen, maar eigenlijk was het zo goed als af. Ik vond dan ook dat ik wel een beloning verdiend had, dus daarom ging ik samen met Soraiya na het werk naar een massage salon in Berkeley. Hier heb ik een heerlijke lichaamsmassage gehad van een uur en ik had dit zo nodig!! Mijn nek en schouders waren weer helemaal los gemaakt en ik was behoorlijk rozig na de massage. Ik heb daarna maar een fles wijn en een reep Hershey’s chocola bij de Safeway gekocht en een fijn rustig avondje in bed doorgebrachtmet mijn favoriete series op Netflix. Heerlijk! πŸ™‚

De volgende dag was een drukke dag, want de graduation party van Sydney was die dag! Het feestje zou om twee uur beginnen, dus die ochtend heb ik nog wat dingetjes die nog mijn to-do list stonden, gedaan. Zo heb ik onder andere de laatste dingen aan m’n onderzoek gedaan. Om twee uur begon het feestje en stond er lekker veel eten (gotta love food) en wijn (gotta love wine) klaar. Het was een kleinschalig feestje, want alleen de beste vrienden van Sydney en de familie Silver kwamen over de vloer. Het was wel echt een heel gezellig feestje! Het eten was heerlijk en ik heb veel leuke gesprekken met iedereen gevoerd. Ook was er een heerlijke red velvet cake voor Sydney met een wildcat erop, de mascotte van de University of Chico waar Sydney in september naartoe gaat.

Rond een uur of 6 was iedereen weer vertrokken na een heel gezellig feestje te hebben gehad. Madison was ook weer terug naar Seattle en zelfs de broer en moeder van Frank waren weer naar hun hotel (normaal blijven zij altijd rondhangen). Sydney ging ook weer weg, want ze wilde graag nog wat met vriendinnen doen. Ik was best wel rozig, dus ik vond het wel prima, zo lekker in m’n eentje buiten te zitten. Amandine wilde graag nog naar een drogisterij om iets te halen en vroeg of ik mee wilde. Ik ben toen maar met haar meegegaan, aangezien ze ook niet wist waar ze een drogisterij kon vinden. Samen hebben we wat dingetjes gekocht bij Walgreens (drogisterij) en daarna zijn we naar Montclair gereden. Vanaf de heuvels van Montclair heb je namelijk een prachtig uitzicht op de skyline van Oakland met daarachter de skyline van San Francisco. Heel tof om te zien en heel onwerkelijk! Helaas krijg je zo’n uitzicht nooit zo goed op de foto, dus jullie moeten me maar op mijn woord geloven πŸ˜‰ Eenmaal weer thuisgekomen, vertelde Frank dat er een pakketje voor me was gekomen. Yay! Dit keer een pakketje van m’n vriendinnetje Janet. Dit pakketje zat vol met allemaal leuke dingetjes, waaronder armbandjes die zij speciaal voor mij had laten maken met de tekst “Best friends” and “USA 2016” Ze heeft de armbandjes zelf ook en die zouden we dan mooi kunnen dragen tijdens onze roadtrip die we de week erna zouden gaan doen, Janet zou namelijk voor 1,5 week langskomen in the Bay Area. Hoe leuk zijn dan deze armbandjes?! πŸ™‚ Nu kon ik al helemaal niet meer wachten todat onze roadtrip van start zou gaan!

#ManuInSF
Amandine, Manuela, Madison & Sydney op de graduation party van Sydney!
#ManuInSF
Prachtig uitzicht vanaf the Montclair Hills met eerst de skyscrapers van Oakland en daarachter downtown SF.
#ManuInSF
Lief pakketje van m’n vriendin Janet!

Die zondagochtend begon ik weer met het werken aan mijn onderzoek. Ik kan dan ook eindelijk zeggen dat dat rot rapport eindelijk af is! Yay! Eindelijk. Gedaan ermee. Klaar. Opsturen en dooooor. πŸ™‚
Die middag ging ik rond een uur of 2 samen met Amandine richting San Francisco. The Palace of Fine Arts stond nog op mijn lijstje en Amandine wilde graag de Golden Gate Bridge zien. Allereerst gingen we naar The Palace of Fine Arts wat toch nog best een eind lopen was vanaf het BART station. Het was het gelukkig wel helemaal waard! Dit prachtige gebouw ligt gelegen in een mooi park aan het water en is populair onder pasgetrouwde stelletjes voor trouwfoto’s. Als je hier bent snap je ook echt wel waarom! Er stonden dan ook zeker een stuk of vier getrouwde stellen trouwfoto’s te maken, dus echt uniek is deze plek wat betreft dat niet. Amandine en ik hebben hier even rondgelopen en zijn toen doorgegaan naar the Golden Gate Bridge. Het was inmiddels al half 5 dus we besloten om een Lyft te nemen. Het was al wat frisser geworden dus we hebben bij the Golden Gate bridge snel wat foto’s geschoten en zijn toen weer naar huis gegaan. Het was een leuk weekend!

#ManuInSF
Eindelijk! M’n onderzoeksrapport is af!
#ManuInSF
The Palace of Fine Arts!

Die week was de laatste week voor mijn roadtrip met Janet, want op zondag rond 12 uur zou Janet aankomen op het vliegveld van San Francisco. Yaaaaay, daar had ik zoveel zin in! πŸ™‚ Die week was er nog veel te doen op stage en op woensdag zou het Courtney’s eerste dag zijn. Courtney is mijn vervangster en zal voor de zomer de nieuwe Communicatie stagiaire van Kuli Kuli zijn. Die week was ik haar dus aan het inwerken en op donderdag hadden we een photoshoot!

Ik was uitgenodigd door Soraiya om die woensdagavond mee te gaan naar een Trivia night in een bar. Dit is iets typisch Amerikaans. In een kroeg vorm je samen met je vriendengroep een team en beantwoord je quiz vragen. Degene met de meeste goede antwoorden wint dan een gift card van die bar. Dat leek me wel leuk! Helaas wist ik op bijna geen één vraag het antwoord, want de vragen waren bijna alleen maar gericht op Amerikaanse geschiedenis die je bij ons in de geschiedenislessen niet leert. Bij de muziekvragen kon ik nog wel redelijk meekomen (raden van wie het liedje is) maar voor de rest speelde ik mee voor spek en bonen haha. Het was wel heel leuk om mee te maken en ik heb een leuke avond gehad, en daar gaat het om!

Op donderdag gingen we naar het huis van de ouders van één van de oprichters van Kuli Kuli in Alameda om de photoshoot te doen met gerechten met moringa. Alameda is een soort eilandje voor Oakland met ontzettend mooie huizen. Hier wonen dus alleen maar rijke mensen, aangezien je vanuit de meeste huizen een uitzicht hebt op het water en de skyline van San Francisco (en dit kost nu eenmaal geld)Dit geldt ook voor het huis waar we de photoshoot hadden, terwijl ik mijn handen waste in de keuken kon ik de skyline van San Francisco zien. Zo gaaf! En wat was het een groot huis! Jeetje, hier zou ik ook wel willen wonen… πŸ˜‰ Die dag zouden we 12 recepten maken met moringa poeder erin, om zo meer fotomateriaal te hebben voor de marketing materialen van Kuli Kuli. Met z’n vieren hebben we die dag in de keuken (terwijl ik niet echt een keukenprinses ben) staan ploeteren en hebben we in hun serre (wat was het hier ook weer heet in die brandende zon) foto’s geschoten van de gerechten. Het was ontzettend veel werk, maar de gerechten en de foto’s zijn echt heel gaaf geworden! Ook was er natuurlijk veel voedsel, dus we hebben flink wat gegeten die dag haha. Na een lange maar succesvolle dag reden we weer naar huis.

Die dag ervoor (woensdag) was Sydney vertrokken naar New Hampshire om daar een zomerkamp te doen voor 6 weken, dus Paula had last van het lege-nest-syndroom. Die avond nodigde ze Amandine en mij dan ook uit om uit eten te gaan. Bij een Mexicaans restaurant in Oakland hebben we die avond heerlijk gegeten en zaten we aan de margarita’s. Ik had die dag alleen al ontzettend veel gegeten, maar gek genoeg kon ik die avond ook nog genoeg eten. Ik hou nu eenmaal van eten haha! Het was heel gezellig en we hebben lekker gekletst over alles en nog wat. Na het eten hebben we nog even in de tuin gezeten met een wijntje en was de donderdagavond alweer om.

#ManuInSF
De #MoringaInspired photo shoot!
#ManuInSF
Bij de Mexicaan eten met Paula & Amandine!

Doordat ik die week een hele drukke week had gehad, was ik blij dat ik op vrijdagavond weer even rust had. Amandine was bij een shopping mall met haar collega, dus ik had even geen verplichtingen en had ik tijd voor mijzelf. Ik voelde me dan ook totaal niet schuldig dat ik weer in bed lag met een glas wijn en Netflix… De weken erna zouden namelijk heel erg druk worden!

Die zaterdagochtend vertrokken Paula & Frank naar een jazz festival waar ze ook de nacht door zouden brengen. Ik ging samen met Amandine op stap en we gingen richting San Francisco. Ik wilde graag wat winkelen, dus we hebben die hele dag doorgebracht in het winkelcentrum Westfield! Ik heb twee bloesjes gekocht en ook Amandine was geslaagd en het was fijn om weer eens ouderwets te winkelen.

Die avond had ik afgesproken met Selby om ergens wat te drinken en weer bij te kletsen. Ik nodigde Amandine uit en we hebben met z’n drietjes wat gedronken in de wijnbar The Barrel Room in Rockridge. Het was heel gezellig en het klikte ook goed tussen Selby en Amandine. Ik had Selby al een aantal weken niet gezien, dus we hadden veel bij te kletsen.

Die zondag was het dan zover! Janet zou aankomen en dan zouden we 5 dagen lang gaan roadtrippen! Hoe dat was en waar we naartoe gingen lees je in de volgende update!

Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg me dan op Instagram of via mijn speciale hashtag #ManuInSF

Love,

Manuela

 

 

 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

1 Comment Leave a comment

  1. Hedwich juni 30, 2016 Subscriber

    Wat maak jij toch fantastische dingen mee! Heel bijzonder! Een heel groot pak aan ervaring en indrukken neem je weer mee naar huis straks. Enjoy poppie! XXXXXXX

Leave your comment