#ManuInSF: the world of food!

Daar ben ik weer met een update! Een update over de foodshow die we met Kuli Kuli deden in LA en nog wat andere dingen. Veel leesplezier! πŸ™‚

In het weekend na mijn laatste update was het ontzettend slecht weer, maar dan ook ontzettend slecht weer! Ik voelde me weer thuis in Nederland, want het heeft letterlijk het hele weekend geregend. En hard ook! Op vrijdagavond heb ik heerlijk een rustig avondje thuis gehad, met wat goede wijn en wat snacks. Ik heb eindelijk een wijn gevonden die tenminste redelijk geprijsd is (6 dollar) en best oké is, dus yay! πŸ™‚ Zaterdagochtend ben ik eerst naar de gym geweest met Sydney en daarna heb ik met mijn ouders en zus geskypet. Mijn moeder was bijna jarig dus we hebben via de Skype de cadeaus gedaan etc, dus dat was erg leuk! Ik had voor die dag eigenlijk gepland om met Selby en Osama (stagiaires) wat te gaan drinken bij Happy Hour voor de verjaardag van Selby (zij was die week ervoor jarig), maar Selby was erg moe na haar werkdag en het regende dus ze zei af. Dat is trouwens heel normaal voor de Amerikanen, die zeggen bij het minst geringste al af. Als het regent willen ze thuis blijven of als ze moe zijn dan hebben ze ook geen zin.. Dus dat is mega irritant. Jullie snappen dat ik vooral op die momenten mijn vriendinnen dan ook erg mis.. Ik heb die middag/avond dan ook in mijn kamer doorgebracht en heb het meer “mijn” kamer gemaakt. Ik heb eindelijk alle foto’s en kaartjes opgehangen die ik had gekregen en heb lekker lui films en tv series gekeken in bed. Heerlijk! Op zondagavond zou ik samen met Sydney en Maria naar de film gaan en verder had ik nog geen plannen. Rond een uur of 13 à 14 uur belde Selby mij op of ik met haar een haar vriend Philip wilde hiken. Oh ja zeker wel! Kon niet wachten om het huis weer eens uit te gaan πŸ˜‰ Selby heeft haar vriend Philip vlak voor haar stage leren kennen en sinds een weekje hebben ze verkering! Phil(ip) nam zijn hond Halo mee, een kruising tussen een Australische herder en een labrador. Wat een ontzettende lieve hond! πŸ™‚ Ik voelde me dus zeker niet het vijfde wiel aan de wagen met dit schatje naast me! We gingen met Phils jeep naar een hiking plek van waar je helemaal over San Francisco kunt kijken, the Steam Train, wat natuurlijk bekend is vanwege de stoomtrein. We hebben daar heerlijk rondgewandeld, maar het was wat modderig door de regen en behoorlijk koud door de wind. Na een tijdje zijn we weer terug gewandeld naar de auto en brachten Selby & Phil mij weer thuis. Dit was erg leuk! Ik had helemaal geen zin om naar de film te gaan, want ik was moe en had hoofdpijn, maar ik moest gelijk door. Eerst gingen Maria, Sydney en ik wat winkels in en daarna zijn we naar de film Deadpool gegaan. Dit is een comedy met een actieheld! Hij scheen heel goed te zijn, maar het was helaas niet echt mijn humor.. Ryan Reynolds speelde erin, dus ik heb me zeker niet verveeld, maar ik vond het geen aanrader. Na de film ben ik op tijd naar bed gegaan en maandag begon mijn werkweek weer!

M'n liefste vriendinnen en familie aan de deur! :)
M’n liefste vriendinnen en familie aan de deur! πŸ™‚

Deze werkweek was maar 3 dagen, aangezien we vanaf donderdag in LA zouden zijn voor de food show Expo West. Het waren maar 3 dagen, maar jeetje wat was het druk! We moesten werk voor 5 dagen in 3 dagen doen en daarnaast moesten we ook de tweede ronde sales calls doen. De sales calls gingen naar mijn idee erg goed, ik kon ontzettend makkelijk praten over Kuli Kuli en aangezien deze telefoontjes puur om improviseren ging, vond ik dat ik het aardig had gedaan! Al blijft het spellen best lastig. Wanneer het zo snel gaat vergis ik me altijd in de A en de E.. Gelukkig heb ik genoeg kunnen oefenen! Qua telefoneren zit het er dus voorlopig op, dus daar ben ik wel blij om. πŸ™‚

Vanaf donderdag t/m zondag zijn we met Kuli Kuli te vinden met een kraam op Expo West in LA, één van de grootste foodshows in de wereld! We zijn daar om mensen meer te vertellen over moringa en Kuli Kuli en om natuurlijk nieuwe contacten te leggen met retailers en distributeurs, om zo de producten in nog meer winkels te krijgen. Ook is de pers (en veel bloggers) aanwezig, waardoor ik dus ook veel mogelijke contacten heb om Kuli Kuli verder in de pers te krijgen. We zijn met het gehele team in LA te vinden, dus de vier oprichters van Kuli Kuli: Lisa, Valerie, Anne en Jordan, en de drie stagiaires: Selby, Osama en ik! Ook de moeder van Lisa (Barbara) zal ons helpen in LA, aangezien zij heel veel demo’s doet voor Kuli Kuli en dus ontzettend veel weet over moringa en heel enthousiast kan vertellen over Kuli Kuli. Osama komt oorspronkelijk uit LA en zal dan ook overnachten bij zijn moeder of bij vrienden, omdat hij ze niet zo vaak ziet aangezien hij in the Bay Area woont. Hij is op woensdag al vertrokken naar LA en zal op dinsdagochtend weer terugkomen, om zo meer tijd daar door te brengen. We hebben de maandag namelijk lekker vrij. Barbara, moeder van Lisa, zal overnachten bij een vriendin in LA, aangezien zij ook in LA heeft gewoond en er nog wat vrienden heeft. Anne zou donderdagavond aankomen in LA, maar haar vlucht werd gecanceld door het slechte weer en uiteindelijk kwam ze vrijdagochtend aan en vertrok ze zaterdagochtend weer. Ze heeft ons een dagje geholpen, omdat ze een zwakke rug heeft en dus niet veel en lang kan staan maar ze wilde wel graag de gekte van Expo West meemaken. Jordan kwam vrijdagochtend aan met het vliegtuig en vertrok maandagavond weer naar SF. Dat betekent dat alleen Barbara, Lisa, Selby, Valerie en ik per auto naar LA gaan. Doordat we alle producten, demo materialen en meer moeten meenemen, is het noodzakelijk om met de auto te gaan. De auto van Valerie was helemaal volgestouwd met producten en de auto van Barbara was ook aardig vol. Ik zou samen met Barbara en Lisa rijden in de ene auto en Selby en Valerie in de andere auto.

Expo West
Donderdagochtend 6:30 uur.. tijd om naar LA te vertrekken! Lisa had me meerdere keren verteld om weinig mee te nemen, aangezien we al genoeg meenamen qua Kuli Kuli producten en spullen. Dus ik heb het voor elkaar gekregen om een kleine weekendtas vol te proppen met kleding, mijn laptop en toiletspullen. Ik werd gelukkig opgehaald, waardoor ik dus niet in de vroegte nog naar het kantoor hoefde te lopen. De auto was inderdaad helemaal volgepropt met een klein plekje achterin. Daar ging Lisa zitten, aangezien ze nog een hoop sales calls moest doen en haar e-mail moest bijwerken. Ik heb de hele weg voorin gezeten en dat was erg gezellig met Barbara, de moeder van Lisa. We hebben ongeveer 6,5 uur in de auto gezeten om bij ons hotel in LA te komen. Al die tijd heb ik lekker gekletst met Barbara en genoten van alle snacks die ze mee had genomen.

Een frappuccino for on the road!
Een frappuccino for on the go!
De prachtige natuur hier in Californië!
De prachtige natuur hier in Californië!

Rond een uur of 1 kwamen Barbara, Lisa en ik aan bij het SpringHills Suite hotel aan. Het was zoooooo fijn om de benen te strekken na de lange reis! πŸ™‚ We konden al wel inchecken, maar helaas nog niet de kamer in, waardoor we de bagage maar achter gelaten hebben in de speciale bagage ruimte. Ik voelde me vies na zo’n lange reis en wilde graag me even opfrissen, maar dit kon dus niet, ook omdat we gelijk door moesten naar het Anaheim Convention Centre, de plek waar de foodshow Expo West werd gehouden. Wat een hectisch gebeuren was het hier zeg! Niet normaal meer! Overal waren files en was er drukte, dus we besloten om afzonderlijk onze badges op te halen, zodat we de auto niet hoefden te parkeren. Ongeveer een uur verder hadden we eindelijk allemaal onze badge opgehaald, maar we moesten de spullen ook nog droppen die we nodig hadden om onze kraam op te zetten. Doordat ze bij het Convention Centre de parkeerplaats aan het verbouwen waren, was het echt een groot ellende voor iedereen om spullen te droppen. Je zag overal mensen met spullen, bij bushaltes en midden op de weg, het was een gekkenhuis. Wij wisten ook echt niet wat de beste plek was om spullen te droppen, maar uiteindelijk hebben wij ook ergens illegaal bij een bushalte de spullen gedropt. Het was echt vreselijk maar het werkte. Barbara heeft na het droppen de auto weer terug gebracht naar het hotel en ondertussen waren Lisa en ik onderweg met alle spullen naar de juiste hal waar onze kraam stond. Even later dropten Selby en Valerie alle andere spullen bij de bushalte en zijn we een aantal keer op en neer gelopen om alle spullen bij de kraam te krijgen. Onze kraam had een mooi plekje in één van de grootste hallen in het Anaheim Convention Centre gekregen. We hebben netjes alle spullen opgeruimd en gezorgd dat alles klaar stond voor de volgende dag, want dan zou de foodshow Expo West pas echt beginnen.

Mijn badge voor Expo West!
Mijn badge voor Expo West!

Na alles klaar te hebben gezet voor de volgende dag zijn we terug naar het hotel gegaan. Lisa was al op de hotelkamer geweest en haar kwamen we tegen terwijl ze het hotel verliet om naar een meeting te gaan. Barbara, de moeder van Lisa, zou de aankomende nachten bij haar vriendin in LA slapen, dus alleen Lisa, Valerie, Selby en ik zouden overnachten in het hotel. Lisa had haar en mijn spullen gedropt in kamer 2.10 en de kamer ernaast hadden we ook, 2.08, en daar gingen Valerie, Selby en ik naartoe om even te rusten. Selby en ik dachten dat wij samen op 1 kamer zouden slapen, maar het hele kamergebeuren was nogal een gedoe (waar ik nu niet op in ga) waardoor ik uiteindelijk samen met Lisa in kamer 2.10 sliep en Selby met Valerie in 2.08. Daar waren Selby en ik beide nogal teleurgesteld over, omdat we ervan uit waren gegaan dat wij samen in 1 kamer zouden slapen πŸ™ Uiteindelijk zo terugkijkend op het hele gebeuren was de hele kamer situatie ideaal, want Lisa was heel relaxed en vaak weg, waardoor ik tijdens het opfrissen meestal alleen was waardoor ik lekker mijn eigen ding kon doen. Het SpringHills Suite hotel is echt ontzettend mooi en luxe, dus het was heel wat meer dan ik verwacht had van Kuli Kuli. Ik had een motel verwacht, maar in plaats daarvan kregen we heerlijke comfortable bedden, een kei grote kamer en een moderne badkamer met een heerlijke regendouche. Ik was dus helemaal happy!!

Nadat ik me iets opgefrist had ging ik samen met Valerie naar de Happy Hour van één van Kuli Kuli’s partners, Sonderen Packaging, die de verpakking van Kuli Kuli maakt. Selby was erg moe, dus zij heeft een dutje gedaan en ging niet mee. De Happy Hour was in het Bubba Gump restaurant, dat natuurlijk bekend staat om de film Forest Gump en zijn Bubba Gump shrimps bedrijf! πŸ™‚ Als je de film nog niet hebt gezien, dan moet je hem zeker kijken, want het is een klassieker en ook echt een leuke film. Het was een kleinschalige Happy Hour, maar er was free food en drinks, dus Valerie en ik waren allang blij. Ik heb wat mensen ontmoet van Sonderen Packaging en veel gepraat over Expo West, Kuli Kuli en Sonderen Packaging. Het was heel interessant! Later sloten Lisa en Selby ook nog even kort aan om kennis te maken met de mensen van Sonderen Packaging. Na deze Happy Hour waren we nog steeds hongerig en hebben we Indian food opgehaald bij een Indiër in dezelfde straat. Indian food is echt enorm in Amerika, de Amerikanen eten het allemaal minimaal 1 keer per week. Daarnaast zijn Amerikanen gek op Mexicaans eten en Aziatisch eten. We hadden afgesproken om het eten mee te nemen naar Kayla. Kayla is een supplier van moringa in Ghana, waar wij de grootste hoeveelheid moringa vandaan halen. Ze is een Amerikaanse, maar woont al heel wat jaren in Ghana. Ze was voor een paar dagen in LA te vinden voor de foodshow en huurde voor die tijd samen met wat vrienden een huis in LA. Het huis wat ze huurde was een typisch Amerikaans huis en het was leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. We hebben heerlijk gegeten en naar de mooie verhalen geluisterd van Kayla. Kayla werkt samen met vrouwen die de moringa groeien en bewerken, waardoor ze dus alles weet wat er met onze moringa in Ghana gebeurt. Het was interessant om te horen wat er daar allemaal voor mooi werk wordt geleverd en hoe zij de toekomst ziet. Het was een heel interessante avond, maar ik was blij dat we op tijd weer naar huis gingen. Ik lag ongeveer rond een uur of 11 in bed, moe en voldaan, en helemaal klaar voor de hysterie van Expo West! πŸ™‚

De volgende ochtend zouden Selby en ik om 9:30 uur bij het Convention Centre moeten zijn. De beurs opent om 10 uur en de rest van het team was er al om 9 uur, maar omdat Selby en ik ‘guest passes’ in plaats van ‘exhibitor passes’ (omdat we stagiaires zijn) konden we niet eerder dan 9:30 uur de hal in. Dat vonden wij natuurlijk helemaal prima aangezien we dan langer konden blijven liggen in bed! πŸ˜‰ Het hotel was ook inclusief ontbijt dus daar hebben we ook goed gebruik van gemaakt. Wat was het ontbijt lekker! Veel vers fruit, yoghurt en koffie, dus ik was helemaal blij. Het was Douwe Egberts koffie, maar wel filterkoffie, dus ik was redelijk blij met de kwaliteit.. (Toch mis ik wel erg de luxe koffie die ik altijd drink op het kantoor van Blogger Media haha!) Terwijl we aan het ontbijt zaten kwam Anne naar ons toegelopen, omdat ze geen sleutel voor de kamer kreeg. Haar naam stond niet op de kamer, dus ik moest even met haar mee om toestemming te geven. Even later zijn Anne, Selby en ik samen naar het Convention Centre gelopen. Eenmaal aangekomen was het al gekkenhuis, dus we gingen snel naar binnen naar onze kraam. Daar aangekomen kregen we een korte training van Lisa & Valerie en toen begon de beurs!

Yay, vers fruit als ontbijt!
Yay, vers fruit als ontbijt!

De eerste dag was hectisch druk, maar oh zo leuk! Het is heel leuk om mensen te vertellen over Kuli Kuli en onze sociale missie. Mensen reageren allemaal heel enthousiast en geïnteresseerd, dus het is zeker niet erg om op de beurs te werken. Ook werd er natuurlijk naar mijn accent gevraagd dus het was grappig om te zien hoeveel Amerikanen no clue hebben van wat Nederland is en waar het ligt. Die dag was het erg druk, maar gelukkig kregen we ook veel de kans om rond te lopen. De ochtend kregen Selby en ik gelijk al 1,5 uur om rond te lopen en oh my wat was het groot! We besloten om alleen Hal C (waar ook Kuli Kuli een kraam had) te doen aangezien die al immens groot was. Bij elk kraampje geven ze samples weg en als je een beetje met ze praat zijn ze al snel geneigd om gehele producten weg te geven. Ideaal voor Nederlanders, gratis, gratis, gratis! Hier val ik echter niet onder en ik stelde me dan ook bescheiden op. Selby is sowieso een echte Nederlander wat dat betreft, ze sloeg geen enkel kraampje over en heeft overal van geproefd en dingen meegenomen. Ze stelde ook veel vragen aan de mensen waardoor ze veel gratis producten heeft gekregen. Het was grappig om aan te zien, maar ik schaamde me ook wel. Na een uur was ik over deze schaamte heen en heb ik het er ook flink van genomen haha! Amerika is duur genoeg dus kom maar op met die gratis producten!! πŸ™‚ Die dag waren er ook twee mensen van Ahold bij onze kraam dus ik heb weer Nederlands kunnen praten. Na zo veel en intensief Engels te praten was mijn Nederlands nogal raar en all over the places, dus dat was grappig. Zij kwamen kijken welke nieuwe producten er op de markt zijn om zo de trends te spotten. Heel leuk om te zien dat zij er waren! Verder was er een kraampje vlakbij de onze van the Belgian boys die stroopwafels uitdeelden. Er werkte alleen 1 Vlaams meisje (dus zover het Vlaamse) wat een beetje Nederlands kon. Door de taal hadden we wel gelijk een connectie en kreeg ik heel wat stroopwafels in mijn handen gedrukt om mee te nemen. Yay nu heb ik een klein voorraadje! Het was dan ook een intensieve, lange, maar vooral leuke dag en we hadden allemaal zere voeten aan het einde van de dag.

Yay stroopwafels!
Yay stroopwafels!
Het hele team!
Het hele team! Van links naar rechts: Lisa, Valerie, Selby, Osama, Manuela, Barbara, Anne & Jordan!

Eenmaal aangekomen bij het hotel was ik bekaf. Ik merkte dat ik heeeeeeel graag een momentje voor mezelf wilde, dat ik even klaar was met mensen om me heen. Gelukkig gingen de vier oprichters uit eten met Jacobo, een andere supplier van moringa. Aangezien zij hem nog niet zo goed kenden, was het beter als Selby en ik niet mee gingen. Doordat Osama ’s avonds met zijn eigen vrienden had afgesproken, waren Selby en ik op elkaar aangewezen. Dat vonden we niet erg! De oprichters gingen weg, dus ik kon fijn even een momentje voor mezelf pakken met een uitgebreide douche sessie met de samples van de producten die ik had gekregen. Dat was erg fijn! Ik was de gehele dag wat misselijk dus ik heb die dag niet zoveel gegeten. Na de douche voelde ik me als herboren en had ik zeker honger! Selby wilde heel graag naar een vegan restaurant en daarvoor moesten we met de Uber. We hadden een vegan restaurant opgezocht op Yelp en deze had veel goede recensies. Na een Uber rit van 40 minuten kwamen we bij het restaurant aan. Het restaurant heet Vegan Nirvana en het was eigenlijk best een coole plek! Ze hadden een soort van space thema dus aan onze tafel zat een alien haha! De mensen waren ook heel erg aardig. Vegan restaurants zijn hier helemaal hip, maar ik kan zo geen één opnoemen in Arnhem, dus ik denk dat dit concept nog wat meer naar Nederland moet komen. Ik ben echt een vleeseter, maar ik vond het echt heerlijk! We hadden een heerlijke wrap en wat zoete aardappelfrietjes. We konden bij het restaurant helaas geen alcohol krijgen (en daar hadden we beide echt behoefte aan) dus we vroegen de serveerder om wat tips voor leuke barretjes in de buurt. Hij was heel aardig en al gauw begon Selby flink wat vragen aan hem te stellen over zijn leven en dergelijke hier. Ik heb het idee dat dat typisch Amerikaans is om zoveel over jezelf te vertellen en te vragen aan de ander. Ik vond het allemaal wel prima, maar ik wilde gewoon graag eten dus ik werd wat ongeduldig haha! We hebben er heerlijk gegeten en bij het vragen van de rekening kreeg ik nog een leuke verrassing. Het telefoonnummer van de ober haha! Ik ben helemaal nieuw in het hele dating gedoe dus ik moest er erg om lachen! Na het betalen hebben we vriendelijk gedag gezegd maar natuurlijk heb ik die gozer niet gebeld of gesms’t. Hij was niet mijn type en voor de mensen die het nog niet weten, ik kom net uit een hele lange relatie dus voorlopig sta ik er ook nog niet voor open! πŸ˜‰ We besloten om weer terug te gaan naar het hotel met een Uber en een andere keer naar een bar te gaan. Eenmaal aangekomen bij het hotel sliep iedereen al (Jordan sliep op de bank in de kamer van Valerie en Selby) en gingen onze plannen -samen een film kijken- niet door. We gingen toen ook maar naar bed aangezien het al 11 uur was…

Onze alien vriend aan de tafel!
Onze alien vriend aan de tafel!

De volgende dag was het zaterdag. De meest drukke dag van Expo West volgens velen. Het was weer een enorm leuke en drukke dag met veel bijzondere en inspirerende gesprekken. Wat alleen mega irritant is, is dat Selby zich altijd in het gesprek mengt zodra het om Europa gaat. Zo was ik met een Australiër aan het praten over Amsterdam, aangezien hij daar geweest was en binnen no time mengde zij zich in het gesprek dat ze in Australië heeft stage gelopen en blabla. Dit gebeurde een aantal keer waarin ze totaal het gesprek over nam en ik maar netjes een stap achteruit deed om met een andere bezoeker te praten over Kuli Kuli. Achja, hoogstwaarschijnlijk heeft ze het zelf niet eens door.. Ook heb ik weer veel gave bedrijven gezien met toffe verhalen achter het bedrijf. Ik voel me zo geïnspireerd hier! πŸ™‚ Ook veel bloggers gesproken en iemand die Kuli Kuli wil featuren op Coachella! Dus dat was helemaal gaaf. Aan het einde van de dag was er ook een superleuke meid van The Embassy of the Netherlands uit Washington bij onze kraam. Yay weer Nederlands praten! We hebben gepraat over hoe ik aan de stageplek ben gekomen en ze vroeg of ik ook interesse had om stage te lopen of te werken bij de ambassade. Ze heeft mijn contactgegevens en ik die van haar om zo contact te houden over eventuele ontwikkelingen. Gaaf! Misschien blijf ik hier wel.. Ik heb geen idee!!! Amerikanen vragen het me wel vaker, aangezien zij denken dat Amerika het beloofde land is, maar dat is het absoluut niet. Heel veel dingen hebben wij nu eenmaal beter geregeld, maar het is wel het land van de mogelijkheden en de mensen zijn ook heel anders dan Nederlanders. Dus ja, contact houden met haar kan zeker geen kwaad πŸ˜‰ Maar hoogstwaarschijnlijk blijf ik hier niet, want ik kan mijn vriendinnen echt niet langer missen. Zulke vriendinnen zal ik hier nooit vinden!! En mijn droombaan zit nog steeds op mij te wachten in Nijmegen (Blogger Media πŸ™‚ ) dus ik heb veel te veel redenen om terug naar Nederland te komen haha!

Op de beurs samen met mede stagiaire Selby!
Op de beurs samen met mede stagiaire Selby!

Na deze lange dag waren we allemaal wel weer moe, maar we waren uitgenodigd voor een Happy Hour at Morton’s, wat een steakhouse is in de buurt van het hotel. We gingen gelijk door, aangezien de Happy Hour al begonnen was, dus helaas geen tijd om ons op te frissen. Eenmaal aangekomen bij Morton’s, bleken we nogal undressed haha! We (Valerie, Lisa, Jordan, Selby en ik) droegen allemaal nog ons Kuli Kuli t-shirt en de overige aanwezigen waren in pak of nette jurkjes. Helaas.. we werden zelfs gevraagd door de manager van het restaurant of we wel waren uitgenodigd haha! Daar hebben we snel wat gegeten en gedronken. Osama kwam even later ook nog, want we zouden die avond met z’n drieën (samen met Selby) naar Santa Monica gaan! Yaaay eindelijk wat zien van LA! πŸ™‚ Aangezien Santa Monica een uur rijden is van Santa Monica bood Jordan aan om ook mee te gaan, zodat hij Selby en mij mee terug kon nemen in zijn auto, zodat Osama niet weer op en neer moest. Met z’n vieren verlieten we Morton’s en Jordan pikte zijn auto even verderop op, aangezien het overal betaald parkeren is en hij hem ergens gratis geparkeerd had staan. Ook is hier in LA veel valet parking, wat betekent dat iemand je auto parkeert en ophaalt. Hier moet ik nog erg aan wennen met mijn Hollandse nuchterheid! Ik vind het raar, maar ook luxe. Helaas had de valet guy de lichten van de auto van Osama aan laten staan, waardoor de accu leeg was.. Zucht.. Na de startkabels te hebben gebruikt en wat geduw, konden we dan ook gaan. Osama is heel aardig, maar wordt vaak toch wel wat benadeeld in zijn leven heb ik wel gemerkt. Het is dan ook niet makkelijk met de naam Osama, geboren te zijn in Pakistan en geboren te zijn op 9/11. Wat dat betreft heeft die jongen niet zoveel mazzel! Hij is daarentegen super Amerikaans en heeft zijn hele leven in LA gewoond, dus het is vervelend dat mensen hem dan toch anders behandelen..

We gingen naar Santa Monica, naar een vriend van Osama die ook Osama heet. De autorit er naartoe was echt kei leuk, ook al was het een uur lang rijden. We luisterden eerst naar rap muziek, Osama heeft wat gerapt en toen stelde ik voor om Nederlandse rap te draaien. Daar werd enthousiast op gereageerd door hem en Selby dus ging ik voor Lil’ Kleine. Ik moet helaas bekennen na zelf één van de sceptici te zijn op het begin (door zijn hit Drank & Drugs) dat ik zijn muziek nu heel erg leuk vind! De songteksten zijn nog steeds nogal seksistisch, maar hij gebruikt gewoon fijne melodieën en beats, waardoor ik al zijn liedjes best leuk vind! De liedjes van Lil’ Kleine werden dan ook heel erg leuk gevonden door Selby & Osama. Ze vonden de melodieën heel relaxed en vonden de Nederlandse rapmuziek geweldig. “I love Mr. Klein” riep Selby enthousiast uit. Je snapt natuurlijk wel dat ik helemaal in een deuk lag. Met de Nederlandse rapmuziek van Mr. Klein uit de speakers reden we de laatste miles naar het huis van de andere Osama. Het huis waar de andere Osama woont is echt prachtig. Een typisch Amerikaans beach house wat Osama deelt met zijn vrienden. Hier hebben we eerst gezellig wat gekletst en toen zijn we naar Santa Monica beach gereden. Eenmaal aangekomen sloegen Osama & Osama zichzelf voor de kop, aangezien ze een veel leukere plek wisten om rond te hangen. We gingen dan ook gelijk weer de auto in om naar een uitzicht punt te gaan. We gingen de bergen in en hebben daar ergens afgelegen op een rand van een berg gezeten en gekeken naar de golven die zichzelf kapot sloegen op het strand van Santa Monica. Wat een waanzinnig uitzicht en wat een mooie sterrenhemel.. We hebben hier gezellig gezeten en gekletst over van alles en nog wat. Osama & Osama zijn allebei wietliefhebbers dus dat kwam natuurlijk ook tevoorschijn. Hier in Californië is het illegaal, maar het is niet de top prioriteit van de politie, waardoor het soort van gedoogd wordt als je het niet al te opvallend doet. Ik vind het allemaal wel prima maar ik heb een hekel aan de lucht. Ik haat rokers (ik kan gewoon niet tegen de lucht) en wiet is eigenlijk nog erger, dus ik ben verderop gaan zitten toen ze aan het roken waren. Na daar een uur te hebben gezeten zijn we weer terug gegaan naar het huis van Osama. Daar hebben we een vuur gemaakt op het dakterras van het huis. Wat een heerlijk dakterras was dat! Je kon uitkijken over de andere huizen en het dakterras was versierd met lichtjes. We hebben tot een uurtje of 12 gekletst bij het vuur en toen zijn Jordan, Selby en ik naar huis gegaan. Jordan en ik hadden het gehad over burgerketen In-N-Out, wat alleen in Californië te vinden is. Het is mega populair en Jordan vroeg dan ook of ik daar dan wilde eten, aangezien dat natuurlijk aan elke highway zit. We zijn dan ook daar naartoe gegaan, want ik had honger! πŸ™‚ Eenmaal aangekomen bij de burgertent gingen Jordan en ik voor een burger en Selby hoefde niets. Ze was erg moe en dat was ook aan haar af te zien. Jordan vertelde me wat meer over de burgertent, dat het was opgezet door mormonen en dat je dat nog steeds terug kunt zien. Zo kun je op de verpakkingen van de friet en burgers bijbelteksten vinden, zo verwijst het naar psalmen. Heel grappig! Het was best druk in de burgertent en zo vertelde Jordan mij dat Amerikanen aan fourth meals doen. The fourth meal is dan ook nog ergens fast food eten in het midden van de nacht.. God wat zijn Amerikanen raar! Ook had Jordan een milkshake van het “geheime menu”. Het menu van In-N-Out is namelijk niet zo uitgebreid, je kunt kiezen uit 2 burgers en misschien 3 milkshakes. Echter, is het menu veel uitgebreider, maar dat is het “geheime deel” van de menu kaart. Dus mocht je iets van dit menu willen bestellen, zoek het dan even op Google, aangezien je daar tegenwoordig alles kunt vinden… πŸ˜‰

Na het eten zijn we weer terug naar het hotel gegaan. Aangezien Selby doodop was, ging zij nu achterin zitten (of eigenlijk liggen) om te slapen. Jordan en ik hebben toen veel over Nederland gepraat en over zijn werk en dergelijke. We kwamen die nacht om 2 uur aan in het hotel, maar omdat deze nacht de zomertijd in ging (of zoals Amerikanen het noemen: daylight savings) was het eigenlijk 3 uur… Tijd om te slapen dus!

Het kampvuur op het dakterras van het strandhuis in Santa Monica.
Het kampvuur op het dakterras van het strandhuis in Santa Monica.

De volgende dag hadden Selby en ik vrij tot 15 uur om te doen wat we wilden. Ik wilde heel graag nog wel ontbijten in het hotel, dus ik stond om 8:30 uur op, aangezien het ontbijt tot 9:30 uur mogelijk was. Ik was helemaal niet zo moe na 5 uurtjes slaap, maar ik wist zeker dat Selby nog lag te slapen dus ging ik in mijn eentje ontbijten. Na gegeten te hebben, heb ik m’n spullen gepakt en de kamer uitgecheckt, aangezien Lisa al haar spullen ook al in de auto had. Selby en ik hadden besloten om niet LA in te gaan, ook al wilden we heel graag LA zien, omdat alles gewoon ver uit elkaar ligt en het moeilijk is om LA dan echt te bezichtigen. Ook kost het veel tijd om ergens te komen en we hadden maar tot 15 uur. Daarnaast is Expo West maar 1 keer in het jaar en is het extreem groot, dus we hadden nog genoeg om te bekijken. Ik heb zelf eerst wat rondgelopen en later voegde Selby zich bij mij. We zijn weer veel kraampjes afgegaan en kwamen zo ook bij de verdieping waar voornamelijk start up companies gevestigd zijn. Het was tof om zoveel beginnende entrepreneurs te zien, waarvan sommigen een echt goed product hadden! Het is reteduur om op de Expo West te staan met een kraampje (lees: ongeveer 5000 dollar) en de markt is heel erg concurrerend, dus het is tof om te kijken wie het gaat redden in deze industrie en wie niet. Het is mij opgevallen dat hier de markt voor glutenvrije en lactosevrije producten ontzettend groot is! Je zou denken dat het dan minder smaakt vanwege het glutenvrije, maar niets is minder waar! God wat heb ik veel lekkere dingen geproefd. Dingen als glutenvrije pizza zijn ook booming hier in Amerika. In Nederland is het mij nooit zo opgevallen dat wij daar veel producten hebben die glutenvrij of lactosevrij zijn, maar ik heb daar nooit zo in verdiept. Hier in Amerika zijn ze in ieder geval fan!

Rond 3 uur, half 4 hebben we alle spullen weer terug gesjouwd naar de auto en zijn we rond een uurtje of 5 weer weggereden. Dit keer reed Valerie alleen naar huis, omdat zij in San Francisco woont en dit handiger voor haar was. Ik zat dus achterin met Selby en we reden samen met Barbara en Lisa naar huis. De terugreis duurde voor mijn gevoel erg lang, aangezien ik moe was en gewoon klaar was met mensen om mij heen haha. Ik wilde wat me time! πŸ˜‰ Ik heb dan ook lekker mijn koptelefoon opgezet en naar muziek geluisterd. Lisa had wat verschillende TEDx talks opgezet om naar te luisteren. Helaas hoorde ik het door mijn koptelefoon heen, maar ze had het ook zo hard staan! Vreselijk saai om naar te luisteren (vooral als je moe bent) dus ik heb het geluidsvolume van mijn koptelefoon maar een standje hoger gezet…  Rond een uur of 12 kwamen we aan bij het appartement van Lisa en daarna zijn Selby en ik samen met de Lyft beide naar huis gegaan. Ik was kapot toen ik aankwam!

All goodies die ik heb gekregen tijdens Expo West! Het is zoooo veeel!! Kan niet wachten om alles uit te proberen.
All goodies die ik heb gekregen tijdens Expo West! Het is zoooo veeel!! Kan niet wachten om alles uit te proberen.

De volgende dag werd ik rond een uurtje of 11 wakker. Ik had lekker een dagje vrij en heb het rustig aangedaan. Veel opgeruimd en lekker uitgerust. Zo had ik een hele voorraad goodies (zie foto) wat ik moest opruimen haha. Ook heb ik lekker Netflix gekeken. Heerlijk! Ook lag er een pakketje op mij te wachten van Carolien. Super bedankt Carolien, zo leuk om te krijgen!!! Ik heb heel veel lekkers gekregen en prachtige oorbellen. Super fijn om weer Nederlandse producten te eten (stiekem zijn de chocolade hazen al op haha :)) en om te weten dat er iemand aan je denkt. Super lief Carolien, echt heel leuk om te krijgen! πŸ™‚

De inhoud van het superleuke pakketje dat ik heb gekregen van Carolien. Super bedankt, ik vind het zo lief!! :)
De inhoud van het superleuke pakketje dat ik heb gekregen van Carolien. Super bedankt, ik vind het zo lief!! πŸ™‚
Mijn motto: Dream it, wish it, do it! Super leuk kaartje!!
Mijn motto: Dream it, wish it, do it! Super leuk kaartje!!

Dat was het weer zo’n beetje.. De komende dagen en weken wordt het flink veel mailen met de press die we hebben gesproken op Expo West en dergelijke. Druk, druk, druk, dus! Daarnaast komt volgend weekend mijn lieve vriendin en collega Germaine naar San Francisco! Yaaaaay daar heb ik heel veel zin in! Dus er staat me veel leuks te wachten!

Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg me dan op Instagram of via mijn speciale hashtag #ManuInSF

Jullie horen snel weer van mij!

Love,

Manuela

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

1 Comment Leave a comment

  1. Germaine maart 20, 2016 Administrator

    Yeaaaaahhh, nog maar vier daagjes vriendinnetje!! Benieuwd hoe de volgende blog zal zijn, starring us!! πŸ™‚

Leave your comment