Mar goes Far-naar Bangkok

Als ik voor de derde keer mijn paspoort laat zien ben ik blij dat de realiteit een beetje inkickt. Want waar iedereen het zo stoer vond wat ik ging doen, voelde bij mij deze stap alleen maar als een logisch proces en bleef ik er verrassend rustig onder over wat er allemaal op mij afkwam de laatste tijd. Mijn  afscheidstournee van drie weken was iets waar ik niet echt bij kon (wijntje hier, etentje daar, feestje hier en dansje daar). Mijn vriendinnen de laatste knuffels geven en de deur achter mij dicht trekken in Utrecht, waar ik al bijna vier jaar woonde, voelde niet zoals ik verwacht had dat het zou zijn. Maar nu, met de laatste handkus naar mama, mijn beste vriendin Hester en zusje Minouk, nu voelde het echt. Ik laat alles achter om voor onbepaalde tijd op reis te gaan! En wat voelt dat opeens goed 🙂
 
Terwijl ik dit schrijf probeer ik mezelf wakker te houden om de jetlag zo minimaal te houden. (Mama, dont worry, dit bericht is gisteren geschreven maar vandaag pas gestuurd. Ik heb al heerlijk geslapen) Gisteren ben ik na een belabberde vlucht aangekomen in Bangkok. De cultuurshock is te overzien maar de hitte die je af en toe aanvliegt en de armoede die je ziet op straat, daar moet ik nog erg aan wennen. Ouders laten hun kinderen bijvoorbeeld tot diep in de nacht bedelen op straat en worden pas opgehaald wanneer ze in slaap vallen. Daarbij is het deel van Bangkok waar ik nu ben echt mega toeristisch, denk aan Lloret de Mar in het kwadraat. Overal worden er souvenirs onder je neus geduwd, op elke twee vierkante meter staan 5 eettentjes (om de economie draaiende te houden heb ik al mijn vegetarische principes over boord gegooid en mij laten overhalen om een schorpioen op te eten) en overal klinkt Justin Bieber uit de speakers.
Nadat ik ingecheckt was bij mijn hotel heb ik ontbeten met een vriend van de middelbare school die hier woont en daarna ben ik de stad gaan verkennen. Op een paar mooie tempels na was ik al snel tot de conclusie gekomen dat Bangkok niet de plek is waar ik lang wil blijven. Daarom heb ik vanmiddag een busticket naar de eerst volgende grote stad ten noorden van Bangkok geboekt. Daar zal ik een dag blijven om vervolgens de nachttrein naar Chiang Mai te nemen wat helemaal in het noorden van Thailand ligt. Daar hoop ik wat meer rust, minder toeristen en mooie natuur te vinden.
Conclusie, ik voel me goed en morgen hopelijk wat meer uitgerust na bijna 60 uur zonder slaap.
Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

2 Comments Leave a comment

  1. Gerry januari 7, 2018 Subscriber

    Bangkok is een van de meest bezochte steden ter wereld, waarom zou dat toch Zijn? Dat jij niet het geduld hebt om Bangkok te leren kennen is aan jou niet
    de stad.Bij een tweede bezoek is het al veel beter.Ik woon hier al 27 jaar en heb dus recht van spreken in tegenstelling tot jij die na een paar dagen al een orrdel heeft.Bangkok is te gek

  2. Sylvia februari 7, 2018 Subscriber

    Ik vond Bangkok wel best een leuke stad, maar ik kan me voorstellen dat het een beetje een cultuurschok is wanneer je hier juist aankomt. Veel plezier op je reis. ik heb respect dat je durft het bekende achter te laten. Heb je zeker ballen voor nodig aan je lijf.

Leave your comment