Motivatie om je doelen dit jaar WEL te halen!

Waar zijn die goede voornemens nou gebleven? Heb je ze écht nu al weer opgegeven?! Geen excuses kom op, het is tijd om je goede voornemens werkelijkheid te laten worden, laten we doelen stellen en fitter worden dan we ooit zijn geweest! Dit jaar gaan we het WEL halen!Motivatie en discipline, dat is waar het om draait. Maar wat zorgt er nou voor dat jij ’s ochtends vroeg uit je bed wil springen, je hardloopschoenen aantrekt en lekker gaat rennen? Ik weet het wel, ik vind rennen gewoon superleuk en het maakt me blij. Ik weet ook dat wanneer ik ’s ochtends lekker heb hardgelopen, ik de rest van de dag veel meer energie heb en me fitter voel. Voor de renners die net zoals ik zijn, jullie weten vast waar ik het over heb! Die lekkere flow waar je inkomt na een paar km en het lijkt alsof je voeten gewoon over het wegdek zweven. Je muziek lekker hard en je wilt gewoon bijna beginnen met keihard meezingen tot je je realiseert…dat je in een veel te drukke straat in Amsterdam aan het rennen bent #oops. F*ck it anyway, I feel like dancing & singing woooooh, life is awesome! 🙂

Foto: Suzanne Brummel
Foto: Suzanne Brummel

Ja dat gevoel is geweldig! Ik houd ervan om mezelf tot het uiterste te drijven en mijn records elke keer weer aan te scherpen. Maar hee, that’s just me! En een hoop mensen hebben onwijs veel moeite met het vinden van die motivatie. Maar ik heb goed nieuws: het is oké, je bent niet de enige. Daarom heb ik voor vandaag 5 tips die je zullen helpen om dit jaar rennend en gemotiveerd door het leven te gaan #BAM!

  1. Schrijf je in voor een hardloopwedstrijd/event

Waarom? Omdat je dan een écht doel hebt gecreëerd met een deadline om naar toe te werken. Eenmaal ingeschreven, tja dan MOET je wel trainen hè anders haal je die finish nooit! Daarnaast hebben je trainingen een soort extra doel naast bijvoorbeeld afvallen of een betere conditie krijgen. En met een dagje skippen maak je het zelf alleen maar moeilijker om die afstand uiteindelijk te voltooien waar je je voor hebt ingeschreven. En ik hoor sommige sneaky denken, je kunt ook niet gaan als je het niet gaat halen… Ja maar hé is dat wat je wilt? Dan ben je je geld kwijt (en daar houden wij Nederlanders niet van) en dan daalt je motivatielevel wel echt naar een dieptepunt…

  1. Ga rennen met een lekkere playlist

Maak het jezelf comfortabel als je gaat hardlopen. Geef jezelf iets om naar uit te kijken na een zware dag werken of studeren. Je hebt vast wel een aantal liedjes die je altijd vrolijk maken en ervoor zorgen dat je wilt dansen als je ze hoort op de radio. TOP! Download ze dan en ga ermee hardlopen. Dat is sowieso BIG FUN!

Foto: Suzanne Brummel
Foto: Suzanne Brummel
  1. Stel korte termijn doelstellingen vast

Doelstellingen als “Vanaf nu ga ik elke dag 10 km lopen (voor de rest van mijn leven)” Zijn nogal mission impossible…DUH! Maar toch stellen veel mensen zichzelf te hoge en onrealistische doelstellingen voor een veel te lange termijn. Natuurlijk heb je een idee waar je over een jaar of misschien wel 3 jaar wilt staan, maar daar kom je stapje voor stapje. En dat betekent dat je nu doelen moet vaststellen voor NU. Om de eerste stapjes te maken, want anders duurt het ook veel te lang voor je voor jouw gevoel iets bereikt hebt en dat werkt demotiverend. Werk dus naar kleine doelen toe zoals: ik wil over een maand 5km kunnen lopen. Of ik wil 10 km lopen binnen 50 minuten over 6 weken. Of misschien is je doelstelling wel die race over 3 weekjes uitlopen waar je je voor hebt opgegeven? Denk in het NU en niet aan die tienduizend tomorrows (die komen vanzelf).

  1. Vier het bereiken van je doelen

Heb je zojuist je eerste 5km hardgelopen zonder te stoppen? Super! Ga het vieren! Trakteer jezelf op iets lekkers waar je al zolang naar verlangt of ga nieuwe sportkleding kopen waar je blij van wordt. Je successen vieren is een goede motivatie om je nieuwe doelen te bereiken! Wees trots op jezelf als je je doelen bereikt, vier dat en ga daarna pas verder met je volgende doel.

Foto: Suzanne Brummel
Foto: Suzanne Brummel
  1. Vertel je vrienden/familie over je doelstelling en/of ren samen

Als je de mensen om je heen vertelt dat je begonnen bent met hardlopen omdat je bijvoorbeeld een halve marathon wilt lopen, of omdat je fitter wilt worden dan voel je je super slecht als ze een maandje later aan je vragen. “Hee, hoe gaat het met je hardlooptrainingen?” En jij bent gestopt…of rent eigenlijk niet zoveel meer. Als je het veel mensen hebt verteld, voelt het alsof je het een soort van verplicht bent om te gaan, je hebt het ongeveer beloofd. Het vertellen maakt je doelen officieler, althans zo voelt dat. En hoe meer je erover praat, hoe trotser je ook op jezelf bent als je weer gaat! En het allerbeste zou natuurlijk zijn als die mensen zeggen, hee maar dat is een goed idee! Waarom rennen we niet samen? Of kan ik af en toe eens met je mee? En als je eenmaal samen rent dan zeg je moeilijker af. Je hebt immers afgesproken vandaag samen te gaan rennen en dan kan je het echt niet maken om nu af te zeggen omdat je vandaag niet zo’n zin hebt. Kortom, je vrienden en familie kunnen je supporters zijn als je ze betrekt in je doelstellingen en/of samen gaat lopen.

All right, dat waren mijn 5 motivatietips voor vandaag! Ik hoop dat het jullie kan helpen om jullie doelen dit jaar WEL te bereiken! En onthoud: gemotiveerd blijven is een oneindige struggle waar iedereen van tijd tot tijd mee dealt, zelfs de beste atleten. Dus het is niet erg als je af en toe even een dipje hebt. Als je er maar weer sterker en nog gemotiveerder uitkomt!

Heel veel succccces en kick some ass!

Liefs,
Suzanne


Sportswear: The Sting Network (Amy&Ivy) !

Follow me on Instagram  Facebook – Bloglovin 
PH : Piet Kampers

Bekijk meer sportieve artikelen van Suzanne op haar blog!

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment