Nederland gekwalificeerd voor de finale van Furusiyya Nations Cup!

Onlangs zijn we als VIP aanwezig geweest bij de FEI Furusiyya Nations Cup in Rotterdam; een meerdaags high society paardenevenemt. Nederland stond zesde na deze voorrondes, maar we hebben goed nieuws: Nederland wordt toch nog vertegenwoordigd in de finale in september!

Afgelopen week werd de FEI Furusiyya Nations Cup in Dublin gehouden waarbij het springruiterteam van Rob Ehrens als tweede eindigde. De Ieren wonnen namelijk in eigen land, maar dat betekent wel dat Nederland eind september de titel in de wereldwijde landencompetitie kan verdedigen!

Met een totaal van slechts 8 strafpunten veroverden de Nederlandse springruiters de tweede plek in Dublin. Wout Jan van der Schans deed twee foutloze omlopen met Aquila SFN en ook Vincent Voorn en Quilan deden het uitstekend met een foutloos parcours. Henk van de Pol en Willink kregen in de eerste omloop een springfout, maar waren foutloos in de tweede omloop.

Al met al een top prestatie natuurlijk, maar deze punten telden niet mee in de competitie. Nederland eindigde daarom met 295 punten op de zesde plaats in de eindstand van de landencompetitie in de eerste divisie.

Eindstand FEI Furusiyya Nations Cup, eerste divisie Europa:
1. België – 350 punten
2. Zwitserland – 330 punten
3. Groot Brittannië – 315 punten
4. Frankrijk – 310 punten
5. Ierland – 305 punten
6. Nederland – 295 punten
7. Zweden – 295 punten
8. Duitsland – 295 punten
9. Italië – 225 punten
10. Spanje – 210 punten

Foto: FYI/Gerrit van Keulen
Foto: FYI/Gerrit van Keulen

De volgende wedstrijd voor de Nederlandse springruiters is het EK in Aken van 19 tot en met 29 augustus. Daarna kunnen zij zich voorbereiden op de grande finale van de FEI Furusiyya in Barcelona eind september. Wie weet kunnen wij ze dan daar ook nog bewonderen!

Meer informatie over deze spannende wedstrijden? Ga dan naar www.fyinationscup.org!

 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment