Exotisch India met een vleugje België

Heb jij een voorliefde voor kwalitatieve stoffen, authentieke ambacht en Indiaas design? Dan hebben we een geweldige primeur voor jou als fashion liefhebber: NOUS SS16.

Klein stukje geschiedenis….In 2011 startten Geoffrey Gillon en Lore Heyman ‘de showroom’ als multi merken agentuur waarbij een stijl wordt nagestreefd eerder dan een mix van merken. Met hun artistieke opleidingen als basis is het al snel duidelijk dat ze op eenzelfde lijn zitten qua ideeën. Gevoelsmatig broeit het plan tussen de twee om op termijn een eigen collectie te maken zonder daarop te focussen.

In 2015 kwamen ze in Parijs in contact met een Indiase fabrikant die oude technieken van verven, weven en borduren handhaaft. Hun voorliefde voor kwalitatieve stoffen en authentieke ambacht zorgde al snel voor een eerste trip naar New Delhi, India. Het resultaat?  Een collectie bestaande uit fijne handgeweven en – gekleurde zijden stoffen die zorgen voor de perfecte zomerse silhouetten!

NOUS is ontstaan uit creativiteit en spontaniteit. De designs zijn gebaseerd op intuïtie. Wat ervoor zorgt dat de collectie een stijl naar voren brengt eerder dan trend gebonden modellen.

De collectie wordt geproduceerd in een socio-economisch correct atelier in India. Hier worden oude technieken van verven, weven en borduren in stand gehouden. Zo zijn de quilts uit de collectie gemaakt van oude sari’s die door kantha, een Bengaalse borduurtechniek, aan elkaar gezet zijn. Stoffen worden er met de hand geverfd en geschilderd door middel van natuurlijke kleurstoffen.

Shibori is een verftechniek die regelmatig gehanteerd werd bij het maken van de collectie. Hierbij wordt de stof gevouwen, afgebonden of vastgenaaid om bepaalde delen voor de kleurstof onbereikbaar te houden. Door bepaalde delen van de stof te ‘blokkeren’ voor de kleurstof, kan men bijzondere kleur- en patrooneffecten bereiken. De collectiestukken van NOUS zijn bijgevolg uniek en nooit 100% hetzelfde.

Wat vind jij van deze stijl? Meer informatie vind je via de website van De Showroom.

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment