Omarm bandje voor Move!

Het aantal mensen dat wereldwijd op de vlucht is neemt nog steeds niet af. De situaties zijn over het algemeen nog steeds mensonterend. Het aantal initiatieven dat graag het positieve tegengeluid wil laten horen neemt nog steeds toe. Onder andere het initiatief van het Omarm-bandje van designer Omar Munie.

omar-munie-bannerOmar Munie (1986) is een jonge en getalenteerde Nederlandse designer. Vanwege een burgeroorlog in zijn thuisland Somalië, vluchtte Omar op 9-jarige leeftijd met zijn broertjes en zus naar Nederland. Hij wilde hier een nieuw leven beginnen en zich concentreren op de toekomst. Hij ging naar de modevakschool waar hij hard werkte om zijn talenten te ontwikkelen. Als snel maakte hij zijn eerste tassen, die hij direct verkocht aan de meisjes uit zijn klas. Zo richtte hij al tijdens zijn MBO opleiding zijn bedrijf, Omar Munie Clothing, op. Al na een half jaar was hij te gast in televisieprogramma’s als Life & Cooking en RTL Boulevard. Hij vloog zelfs naar New York, waar hij aan het grote warenhuis Macy’s zijn tassen verkocht.

Nu, 8 jaar na oprichting van zijn bedrijf, heeft Omar zijn eigen Flagshipstore aan het Noordeinde in Den Haag en mag hij al vele grote namen aan zijn portfolio toevoegen. Zo heeft hij al tassen ontworpen voor Gemeente Den Haag, KLM, Schiphol en opleidingsinstituut De Baak. Ook worden zijn tassen al door veel celebrities gedragen, waaronder Hillary Clinton, Jane Fonda, Yfke Sturm, Jessica Mendels, Leontien van Moorsel, Edsilia Rombley, Caroline Tensen, Kim Feenstra, Inge de Bruijn, Quinty Trustfull, Jeroen Pauw, Hint Laroussi, Paul Witteman en Fatima Moreira de Melo.

Dream Factory

De Dream Factory is een door Omar Munie ontwikkeld idee dat al jaren in zijn hoofd zit. Gevoed door zijn eigen ervaringen en geluiden van de mensen die hij in de loop der jaren heeft mogen ontmoeten begon er een concept te leven bij Omar. De Dream Factory is een krachtig concept met een positieve lading. Het laat zien dat mensen met een moeilijk arbeidsverleden verder gaan daar waar anderen stoppen. Ze putten kracht uit hun passie voor het vak in plaats van aandacht te vestigen op wat ze niet kunnen. Denk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die begeleidt worden via leer-werktrajecten naar een baan. Ook worden materialen een tweede leven geboden en verwerkt tot duurzame gebruiksartikelen van hoogwaardige kwaliteit.

Omarm bandje

omar-munie-prijsHet Omarm-bandje voor diversiteit is ook ontworpen door Omar Munie en wordt geproduceerd in de Dream Factory. Ieder bandje is handgemaakt, uniek en identiek tegelijkertijd. De buitenkant van de bandjes is gemaakt van gebruikte oranje zwemvesten waarmee vluchtelingen Europa levend hebben bereikt.

De Dream Factory heeft deze maand met het Omarm-bandje de juryprijs én de publieksprijs gewonnen bij de Cordaid Challenge. Dit laat de impact van het bandje duidelijk zien.

Met dit limited edition bandje help je niet alleen het werk van Movement on the Ground voor de duizenden vluchtelingen die vastzitten op Lesbos, maar je laat ook solidariteit zien. Wil jij ook iets betekenen voor de vluchtelingen in Lesbos en heb je het bandje nog niet? Bestel ‘m dan HIER! Wees er snel bij, want de bandjes zijn limited.

 

 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment