RECEPT: FILOPIZZA MET BIETJES & MUNT

Deze eenvoudige mix van gezond lekkers geeft je een behoorlijke tasty filopizza met bietjes & munt! En niet alleen dat, hij ziet er ook lekker stoer uit en de bietjes geven hem zo’n ontzettend leuke rode kleur. Bietjes zijn zo lekker, ik maak er zoveel mee. van smoothie tot een soep of zoals hier heb ik hem voor het eerst geprobeerd voor op een gezonde pizza en met succes.

De pizza smaakt ontzettend lekker! Mjam! Nou weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen als het op al die vitamines & mineralen aankomt.. want deze zijn ein-de-loos ! Wat betreft de bietjes ( ook wel krootjes genoemd) van vitamine C tot diverse B vitamines en mineralen als mangaan, koper, ijzer, kalium maar ook zeer gezonde betalaïnen. Deze stoffen ondersteunen ontstekingsremmende mechanismen in het lichaam, bestrijden vrije radicalen en helpen het lichaam om te ontgiften.

Hierdoor kunnen ziektes voorkomen worden. Het is wel zo dat de betalaïnen door het koken worden verwijderd uit de groente.Hoe langer je ze kookt, hoe minder ervan in zit. Er zit een optimale hoeveelheid in als ze rauw zijn..

 Wat heb je nodig:

 • 10 vellen filodeeg
 • 70 ml olijfolie
 • 75gram mozzarella
 • 2el peterselie, gesneden
 • 2el pijnboompitjes
 • 2el muntblaadjes, gesneden
 • 135gram pesto (zie hiervoor mijn pesto recept)
 • 120gram feta
 • 250gram gekookte bietjes
 • en een vel bakpapier

filopizza 2

Bereiding:

Zet de bietjes zachtjes op. Verwarm de oven op 220 graden en zet de bakplaat in de oven. Leg een vel filodeeg op het bakpapier en smeer deze in met olijfolie, leg vervolgens een nieuwe vel hier weer bovenop. Herhaal dit tot je 10 vellen hebt en prik dan voorzichtig het deeg in met een vork. Verdeel ongeveer 65 gram pesto hierover samen met de mozzarella.

Zorg dat je de buitenrand voor ongeveer 2 cm vrijlaat en vouw deze wat naar binnen zodat je een opstaande rand krijgt (eventueel tijdelijk met een satéprikker vastzetten). Zet de pizza 10 minuten met bakpapier op de bakplaat in de voorverwarmde oven. Rooster de pijnboompitjes in de koekenpan tot ze lichtbruin zijn.

Haal de pizza uit de oven en verdeel de bietjes (partjes) en de feta over de pizza en bestrooi naar smaak met wat zout en versgemalen peper. Zet hem dan voor ongeveer 5 minuten nog even terug in de oven. Garneer met munt, peterselie, de geroosterde pijnboompitjes en de rest van de pesto.

Bon appetit!

Door: Inge Jill.

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

1 Comment Leave a comment

 1. alexa april 14, 2015 Subscriber

  ziet er goed uit hoor!

Leave your comment