///RECEPT/// HOMEMADE PESTO MET PARANOTEN

Veel mensen kopen al gauw een potje pesto in de winkel terwijl het eigenlijk zo makkelijk te maken is. Met een klein beetje moeite heb je groot resultaat! En zelfgemaakte pesto is zoveel lekkerder, ik kan er geen genoeg van krijgen! Deze pesto is lekker vol van smaak, zit boordevol goede voedingsstoffen en je kan het overal wel bij eten. Heb je visite? De pesto doet het ook altijd goed op de kaasplank heer-lijk!

Meestal worden er pijnboompitten gebruikt in de pesto, ik heb dit keer gekozen voor de Paranoot. De Paranoot zit vol met aminozuren, vitamines E en B en de ADH-percentages aan mineralen zijn ook byzonder goed te noemen! Ook de vetten in deze noot zijn goed voor het hart (in vette vis zitten deze ook maar vis zit ook vaak vol met zware metalen) Als je enkele paranoten per dag eet (maximaal 6!) dan bereik hetzelfde gezondheids- effect als het eten van vette vis, alleen helpt de seleen in de noot juist zware metalen af te voeren uit het lichaam. De Seleen en vitamine E werken samen als krachtige antioxidant in het lichaam.

Ook juist vanwege de hoeveelheid seleen (mineraal) die in de noot zit ( maarliefst 3485%) moet je er niet teveel van eten (dat is uiteraard met alles zo) eet er dan ook niet meer dan 6 per dag.

Tip: Je kunt deze gezonde noten naast de pesto ook in brood of taart recepten gebruiken of lekker door een groene salade mengen.

 pesto1pesto2

Wat heb je nodig voor deze homemade pesto met paranoten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 10-12 paranoten
  • 1 sjalotje
  • 60 gram geraspte (harde) geitenkaas
  • 100ml extra vierge olijfolie
  • 10 gram peterselie
  • 60 gram basilicum

Bereiding:

Alle ingrediënten tot een fijn gemalen pasta vermalen in een keukenmachine of blender. (deze hoeveelheid is ruim voldoende voor 4-6 personen, je kan er ook voor kiezen alle ingrediënten te halveren als je dit voor 1-3 personen wilt bereiden)

Ga je hem nu ook zelf maken? 😉

Liefs Inge

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment