Recept vruchtensalami met abrikozen, dadels, vijgen & pistaches

Inge Jill is eigenaresse van haar eigen blog Purelicious. Wekelijks deelt ze de lekkerste recepten met ons. Deze week heerlijke vruchtensalami met abrikozen, dadels, vijgen en pistaches. Bon appetit!


Jeetje, een paar dagen geleden hebben we het jaar 2017 alweer afgesloten. Hebben jullie mooie, gezellige en vooral smakelijke dagen gehad? De dagen voor Kerst heb ik met veel plezier heel wat keren mijn schort gestrikt want een goede voorbereiding is de helft van je succes!

Ook met de feestdagen laat ik graag groente de hoofdrol spelen op mijn tafel. En eerlijk waar, ook dan kan je heel leuk uitpakken met eenvoudige en niet alledaagse gerechten die heerlijk van smaak zijn, er prachtig uitzien en nog eens lekker gezond zijn ook! Dat is voor mij 100% kerst XL. En uiteraard is dit ook heerlijk buiten de feestdagen om ;-)

Neem bijvoorbeeld deze gezonde eye-catcher, een feest om naar te kijken en een heerlijke gezonde bite voor op de kaastafel lekker met een Old Remeker.

Wat heb je nodig:

  • 350 gram vijgen (steeltjes verwijderen en grof hakken)
  • snufje (oer) zout
  • 2 el geraspte sinaasappelschil (bio)
  • 125 gram gedroogde dadels (fijngesneden)
  •  1tl kaneel
  • 125 gram gedroogde abrikozen (fijn gesneden)
  • 100 gram geroosterde pistache nootjes (fijngehakt)

Bereiding voor recept vruchtensalami met abrikozen:

Doe de vijgen, kaneel, zout en rasp van een sinaasappel in een keukenmachine en maal dit tot een kleverige pasta. Schep dit in een grote kom en doe hier de dadels, abrikozen en pistachenootjes bij (allemaal van tevoren fijngehakt). Kneed dit allemaal door elkaar en maak hier twee grote rollen van met wat vochtige handen. Leg beide rollen apart in een bakpapier en rol deze strak op, draai de uiteinden net als een toffee dicht en laat ze tenminste 2 uur in de koelkast opstijven. Snij met een scherp mesje dunne plakken van de rol en genieten maar!

xoxo Inge

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment