SONJA BLOGT: DIK TEVREDEN, DE DAGEN NA DE OK

april 2015

Dag 5 na de operatie. Het gaat eigenlijk heel erg goed. Toen ik net wakker werd uit mijn narcose voelde ik me behoorlijk beroerd. Pijn en misselijk. Ik heb nooit last gehad van misselijkheid na een narcose, maar er is nu dan ook wel in mijn maag gesneden natuurlijk. Gelukkig kreeg ik snel iets tegen de misselijkheid en ging het snel over. Ik probeer het allemaal maar over me heen te laten komen. Ik werd niet echt goed wakker waardoor ik van 14:00 tot 18:00 op de verkoeverkamer heb gelegen. Toen ik om 18:00 uur terug was op de kamer zag ik dat Pyke er was en daarna zakte ik meteen weer weg in een diepe slaap. Ook mijn schoonouders en zoontje heb ik voorbij zien komen, maar ik was heel ver weg. Ik was eigenlijk pas om 23:00 goed wakker. Het was daarom daarna natuurlijk lastig om in slaap te komen, maar gelukkig viel ik om 02:00 toch nog in slaap.

De dagen na de OK ging het eigenlijk prima. Op dinsdag heb ik eigenlijk alleen maar water en suikervrije siroop gedronken. Op de eerste ochtend een paar happen griesmeelpap zonder suiker en in de avond wat vla. Drinken gaat beter dan eten. Alleen water valt heel zwaar. Gisteren heb ik een mini bakje havermoutpap met blauwe bessen gegeten en een lekker fruithapje. Op donderdagochtend mocht ik lekker naar huis. Heerlijk weer in mijn eigen bedje. Ik ben gisteren lekker even naar buiten geweest, een klein stukje wandelen. Heerlijk vond ik het. Ik denk alleen dat ik meteen iets te veel gedaan heb want in de avond kreeg ik opeens een flinke terugslag. Keiharde hoofdpijn, beetje verhoging, beetje misselijk. Ik baalde als een stekker want het ging super lekker! Gelukkig heb ik goed geslapen vannacht en voel me vandaag alweer een stuk beter.

Kwart watermeloen, 8 aardbeien en een sinaasappel
Kwart watermeloen, 8 aardbeien en een sinaasappel

Je moet echt opnieuw leren eten. Vandaag stond er op mijn menu: een frisse smoothie van kwark blauwe bessen en banaan en als lunch een gepureerd eitje met een lepel yogonaise en wat zout. Heel lekker hoor! Vanavond eet ik nog een lekker fruithapje van appel en banaan. Ik krijg veel tips en leuke eiwitrijke recepten van lotgenoten, zo lief. Ik denk ook dat je het voor jezelf gewoon een beetje leuk moet maken. Daarom heb ik bij de HEMA een mooie glazen mok met rietje gekocht. Ik drink daar dan de hele dag lekkere verse sap uit. Het ziet er gewoon gezellig uit. Vandaag bijvoorbeeld het sap van een kwart watermeloen, 8 aardbeien en een sinaasappel. Alles in de sapcentrifuge en klaar!

In mijn schriftje heb ik inmiddels al een leuke verzameling recepten. Ik kijk uit naar de dag dat ik weer vaste voeding mag eten. Ook al zou ik dat nu absoluut niet weg krijgen, ik heb wel de behoefte om iets wezenlijks te kauwen merk ik. Op 6 mei heb ik mijn eerste controle afspraak en zie ik de diëtiste. Zij bepalen dan of ik mag overstappen op kleine hapjes vaste voeding. Ik hoop dat ik de dag erna fit genoeg ben om te gaan werken. Al met al valt het me echt enorm mee, ik had veel meer pijn verwacht. Gelukkig maar. Ik kon het niet laten om vanochtend op de weegschaal te stappen en ik ben al 1,5 kg afgevallen. Onder de 100, wat een feest!!! Op 21 mei ga ik mijn eerste na-foto maken. Spannend!! Ik ben wel heel erg moe dus ik ga nu dan ook goed naar mijn lijf luisteren en lekker even slapen! Tot snel!

Liefs Sonja

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

4 Comments Leave a comment

 1. Karin mei 6, 2015 Subscriber

  Jammer zeg, helemaal geen reacties. Hoe gaat het nu met je? Las op Facebook dat je onder de 100 kilo zit. Lekker gevoel is dat hè? Het is allemaal zo herkenbaar. Bij mij is het nu bijna een jaar geleden en ik weet bijna niet beter meer. De manier van eten enzo.

  Las ook dat je blaasontsteking hebt gehad, dat hebben veel mensen na de operatie. Komt natuurlijk omdat je een paar dagen niet drinkt en daarna heel weinig. Ook dat komt weer helemaal goed, ik had ook heel veel moeite met drinken en nu gaat het gewoon weer als vanouds.

  Succes verder met je herstel en met afvallen. Laat je ook eens foto’s zien op je blog?

  • Sonja Silva mei 14, 2015 Subscriber

   Hoi Karin, dank voor je berichtje. Het gaat SUPER goed. Alleen water drinken gaat nog steeds niet. Ik ga zeker foto’s laten zien! Iedere maand! Liefs, Sonja

 2. Manja mei 10, 2015 Subscriber

  Hoi Sonja ben iedere dag aan het kijken of je nog iets hebt geschreven ik vraag me af hoe het met je gaat of je al meer bent afgevallen en hoe je je voelt, iedere dag denk hier wel aan voor mij gaat het ook bijna gebeuren dus heel spannend groetjes

  • Sonja Silva mei 14, 2015 Subscriber

   Hoi Manja, wat leuk om te lezen dat je zo begaan bent met me! Ik ben bezig met een nieuwe blog!
   Liefs, Sonja

Leave your comment