Sonja Blogt: Dik tevreden, mijn nieuwe maagje

april 2015

Precies een week geleden lag ik op de operatie tafel… Gelukkig gaat de tijd snel. Ik heb wel even een flinke dip gehad. Afgelopen zondag ochtend voelde ik me zo slecht! Ik had erg veel last van slijm in mijn keel en als er iets is wat niet fijn voelt dan is het constant moeten hoesten als je net een buikoperatie hebt gehad. Op naar de huisartsenpost. Daar blijk ik een infectie in mijn bovenste luchtwegen te hebben en een fikse blaasontsteking. Aan de antibiotica dus, blegh! Die avond krijg ik een enorme huilbui. Ik ben boos en verdrietig! Wat een pech! Het ging net zo lekker, de operatie viel me alles mee. Ik huil alles er even lekker uit. Ik ben de hele middag en avond misselijk geweest van de antibiotica. Ik heb daardoor hele dag niet echt kunnen eten. Alleen een grote verse smoothie. Ik heb gelukkig wel meer dan een liter gedronken, maar eten ging vandaag echt niet. Pfff dit is niet goed voor mijn psyche! Ik was net zo positief. Ik besluit om vroeg mijn bedje in te duiken.

De volgende ochtend word ik gelukkig alweer een stuk fitter wakker. Wat een mijlpaal! Ik heb mezelf gewogen en ik ben uit de honderdtallen. En ik weeg eindelijk minder dan mijn man! Verder kijk ik enorm uit naar dinsdag. Het is dan precies 2 weken geleden dat ik geopereerd ben. Dan mag ik eindelijk weer vaste voeding eten! Als ik heel eerlijk ben dan vind ik het vloeibaar eten misschien wel het zwaarst van de hele operatie. Ik kan geen smoothie of soep meer zien! Als ik denk aan een gepureerde maaltijd van aardappel, groenten en vlees begin ik meteen te kokhalzen. Ik bel even met de diëtiste van de bariatrie afdeling van het Slotervaart ziekenhuis en leg haar uit dat ik moeite heb met eten. Ze stelt me meteen een beetje gerust. Ik mag tot dinsdag smoothies en soepen blijven eten, als ik maar goed blijf drinken. Ik fantaseer over allerlei gerechten die ik wil gaan eten als ik weer gewoon mag eten. Het grappige is dat ik erg veel trek heb in salade, lekkere gezonde ingrediënten. Als ik echt iets moet kiezen dan staat op dit moment een cracker met kaas boven aan mijn lijstje.

Iedere dag voel ik me een beetje beter. Vandaag kan ik gelukkig het laatste trombosespuitje zetten. Ik houd gewoon niet van naalden en spuitjes en al helemaal niet als ik ze zelf moet geven. Ik merk dat ik last heb van onrust in mijn lijf. Hopelijk gaat dit gevoel over als ik volgende week iets mobieler ben. Ik ben nu eenmaal niet iemand die graag wekenlang op de bank ligt…

Mei 2015

Als ik eerder had geweten dat de operatie zo zou meevallen, dan had ik het al veel eerder gedaan. Aan de andere kant is het weer zo dat ik weet dat ik nu ook mentaal helemaal klaar ben voor dit nieuwe leven. Het is nu bijna 2 weken geleden dat ik geopereerd ben. Zoals je al hebt kunnen lezen heb ik bijna geen pijn gehad in mijn maag of darmen, terwijl daar toch flink aan gesleuteld is. Vooral de lucht die in mijn buik gespoten was, was pijnlijk. Na een week flink boeren is alle lucht er gelukkig uit. Dat scheelt, zeg! Ik voel me bevrijd! Bij iedere stap die ik zette voelde ik mijn opgeblazen buik en nu alle lucht er uit is, loop ik weer een stuk beter.

Ik besluit om meteen een stukje te gaan wandelen met mijn hondje. Even goed nadenken over mijn nieuwe maagje. Ik kan altijd goed nadenken in de natuur. De combinatie van schoonheid en stilte maken mijn ADHD hoofd rustig. De allerbelangrijkste stappen die ik nu voor mezelf moe gaan zetten zijn: eiwitrijk eten en zoveel mogelijk suikervrij. Ik heb beste veel gelezen over de voordelen van suikervrij eten. Je krijgt er meer energie van, je bloedsuikerspiegel komt in balans en het past ook nog eens heel goed bij mijn nieuwe levensstijl! Ik besluit tijdens deze wandeling om me te gaan verdiepen in suikervrij leven. Spijkers met koppen, ik vraag Pyke meteen mee naar de supermarkt.

In de AH val ik van de ene in de andere verbazing! Het is ongelofelijk, bijna in alle producten die ik uit de schappen haal zit suiker! Het duizelt me… Zelfs producten waarvan ik het nooit verwacht zou hebben zoals de groenteburgers, kipfilet en tortilla’s. Als er al geen suiker in zit, zit het weer vol met bijvoorbeeld aspartaam. Dit wordt nog een uitdaging! Dinsdagochtend heb ik mijn eerste controle en weegmoment. Dan kan ik de diëtiste meteen om wat tips vragen op het gebied van suikervrij eten. Tot snel!

 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment