SONJA BLOGT: DIK TEVREDEN

Twee dagen na de OK
 Zo, daar zit ik dan. Twee dagen na de operatie mocht ik naar huis. Ik heb mezelf lekker thuis op de bank geïnstalleerd met 2 dikke dekens, de afstandsbediening, mijn man en hond en mijn eerste fruithapje. Het is me allemaal enorm meegevallen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet helemaal lekker uit de narcose ben gekomen. Veel pijn en erg misselijk. Hier heb ik medicijnen voor gekregen. Dat hielp gelukkig snel! Eenmaal terug op mijn kamer merkte ik al snel dat ik eigenlijk helemaal geen pijn in mijn maag of darmen heb. Terwijl daar toch aardig in geknipt en geplakt is. Ik had wel echt even pijn de eerste dag, maar dit was voornamelijk de gassen die er in mijn buik gespoten zijn. Die stond er helemaal bol van, ik leek wel 7 maanden zwanger! Door je buik als een ballon op te blazen met gas kunnen ze overal goed bij. Deze pijn straalt helemaal door naar je schouders, heel naar, maar dit duurt gelukkig maar 1 dag.
Ik heb van vele lotgenoten de tip gekregen om zoveel mogelijk te lopen. Dan kunnen de gassen makkelijker je lichaam uit. Dit heb ik dan ook braaf gedaan. Stapje voor stapje strompelend door de gang keihard boeren! En als ik dan zo een keiharde liet knallen kreeg ik nog applaus van de geweldige verpleegsters ook! Ik moet ervan giechelen en boeren tegelijk. Volwassenen mensen die blij worden van mijn boeren en fijn gepureerde fruithapjes eten.
De operatie is goed gegaan. Ik had alleen een kleine bloeding waardoor ik een nachtje langer moest blijven ter observatie. Vanochtend lekker gedoucht en nu lekker thuis aan het genieten van mijn eerste fruithapje van appel en kiwi. Ik had in het ziekenhuis vanochtend al wel een half bakje griesmeelpap gegeten, maar dit is veel lekkerder. Veel frisser. Met babyhapjes…want anders gaat het pijn doen. Zodra ik vol zit, wat in dit geval al na 3 hapjes is, dan stop ik een half uur. Je moet echt opnieuw leren eten. Dit gaat gelukkig goed. Waar ik vooral erg aan moet wennen is dat je niet tegelijk mag eten en drinken. Dan gaat je eten te snel de darmen in en dat is niet goed. Ik volg braaf alle instructies op die ik meegekregen heb. Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb! Ik kan niet wachten tot ik resultaat zal zien! Ik ben nog erg moe dus nu ga ik weer even slapen, ik houd jullie op de hoogte!
Liefs Sonja
Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

11 Comments Leave a comment

 1. Shureska april 23, 2015 Subscriber

  Wat goed te lezen mop. Heerlijk dat je zelfs daarvoor aangemoedigd werd. En wat grappig dat jij wel kon/ eten… Ik mocht eerste dagen alleen drinken… meer kon ik ook niet aan. Maar succes. Ik ben er van overtuigd dat het je helemaal gaat lukken. Dikke knuffel

 2. Josine april 23, 2015 Subscriber

  Doe rustig aan.. Hou je aan de herstelperiode van zes weken(niet bukken/tillen)..

  Goed drinken he…

  Lotgenootje

 3. Danielle april 23, 2015 Subscriber

  Hi Sonja!

  Wat fijn dat je je naar omstandigheden zo “goed” voelt, dat geeft positieve moed voor de toekomst. Ik heb eindelijk ook de knoop door gehakt en eergisteren de eerste stap gezet om aan het hele proces te beginnen dus betekend jou ervaring heel veel voor mij.

  Bedankt mooie vrouw die je sowieso bent, ik kijk uit naar je volgende blog!

  Groetjes en heel veel sterkte,

  Danielle

 4. Petra Brouwer april 24, 2015 Subscriber

  Ten eerste beterschap! Knap van je dat je er zo open over bent. Ik denk dat je een groot voorbeeld bent voor andere vrouwen. Ik zal regelmatig je blog gaan lezen. Groetjes Petra

 5. Agnes april 24, 2015 Subscriber

  Heel veel succes met je herstel! Ik vind het nu na 4 maanden nog steeds soms lastig om niet tegelijk te eten en te drinken. Maar inmiddels al wel meer dan 30kg afgevallen! Nog een kilo of 10 en dan zit ik al op streef. Ontzettend veel succes!
  Groetjes Agnes

 6. Henk Tammink april 24, 2015 Subscriber

  Wat een luie zak ben je. Meer sporten en minder eten had dit zo opgelost. Gezien je geen doorzetter ben zal je over een tijdje ook wel weer je buikje vol eten.

  • Demi mei 12, 2015 Subscriber

   Sjongejonge, stoere vent ben jij hoor, Henk Tammink! Met je grote muil anoniem op internet durf je wel he?

 7. Laila Gransjean april 24, 2015 Subscriber

  nou Henk…. je bent erg kortzichtig als je zo makkelijk over een gevaarlijke operatie praat. Deze beslissing die Sonja genomen heeft, is geen makkelijke geweest dus lees je eerst eens in voor je begint te blaten zeg.

  Lieve Sonja, blij dat het goed gaat met je lieverd! spreek je vast snel wel weer 😀

 8. dewi april 25, 2015 Subscriber

  Henk brengt het wat ongelukkig,maar ik geef hem wel gelijk.

 9. Jolanda april 28, 2015 Subscriber

  Ik word niet goed van al die vooroordelen en uitspraken zoals hierboven door een zekere Henk Tammink……Ga jezelf eerst eens inlezen over deze materie en dan zie je vanzelf dat je niet “zomaar” een maagverkleining krijgt omdat je te lui zou zijn of geen zin meer in een dieet hebt. Bah, wat kan ik me daar ontzettend boos over maken!
  Sonja is een voorbeeld door haar openheid en eerlijkheid over deze, toch wel, zware en risicovolle operatie want ik vind dat deze operaties té veel nog in de taboesfeer zitten. Ik krijg zelf a.s. 4 mei de gastric bypass operatie en óók ik kan niet wachten op “mijn nieuwe leven”….want dat is het wel, kan ik vertellen. Zeker als je weet dat na de operatie al je medische mankementen zullen verdwijnen zoals bijvoorbeeld: diabetes, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en artrose…..Als ik zelf aan een dieet EN sporten zou moeten beginnen dan zou ik over 2 jaar zijn (als ik het al vol zou houden) waar ik nu misschien over 4 maanden al ben…….(Ik heb ongeveer hetzelfde begingewicht, 100 kilo bij 1 meter 60, als Sonja).
  Daarbij kom je niet “zomaar” in aanmerking voor een maagverkleining, daar gaat een heel traject aan vooraf en dit traject is niet misselijk. Je krijgt allerlei onderzoeken en moet langs verschillende disciplines voordat er groen licht wordt gegeven. Ik heb zelf ook al het één en ander vermeld op mijn Facebook pagina en krijg ook de nodige kritiek maar deze openheid moet dit vooroordeel, de bekrompenheid en de lompheid van mensen nu hopelijk eens de ogen gaan openen.
  Sonja, ik volg je via je FB, helaas kan je geen vrienden meer toevoegen maar ik wil je hierbij zeggen dat je goed bezig bent en je bent een kanjer! Keep up the good work…Girlpower!!! xxx

 10. Sonja Silva mei 14, 2015 Subscriber

  Hallo lieverds! Dank voor jullie lieve berichten! Zoals ik in mijn blog al schreef: Haters gonna hate…. Shake it off! Vanaf 1999 heb ik al te maken met van die nare jaloerse mensen die mij niets gunnen. Als ik me om al die mensen druk zou gaan moeten maken… Pffff, hahaha! Dus doe wat ik doe: KEIHARD NEGEREN. Ik lees die zielige berichtjes die dan ook nog vaak anoniem gepost worden niet eens. Geen aandacht aan geven dus! Doe ik ook niet! 😉 Ik ben bezig met een nieuwe blog, dus stay tuned!!!
  KUS, Sonja

Leave your comment