SONJA BLOGT: MIJN NIEUWE LEVEN, NOG MAAR 1 WEEK

april 2015

Nog maar een week en dan is het zo ver! Dan krijg ik mijn Gastric Bypass!

Iedere dag vraagt er wel iemand aan me of ik bang ben voor mijn operatie. Bang? Nee… Opgewonden? Jazeker! Ik ben erg goed voorbereid, heb wekenlang alles gelezen wat er te lezen valt op internet. Alle negatieve verhalen gelezen en alle risico’s overwogen. Ik heb besloten me niet op het negatieve te focussen. Ik ben enorm positief en dat wil ik graag zo houden. Ik heb heel veel leuke reactie gehad na mijn eerste blog. Ook van dames die de operatie al gehad hebben, ik kon ze meteen het hemd van het lijf vragen, zo leuk! Die paar negatieve reacties lees ik niet eens. Ik vind het zo bizar dat er nog steeds mensen zijn die negatieve reacties plaatsen onder stukken op het internet. Lekker andere mensen die je niet eens kent bashen. Maar dan niet het lef hebben om je naam erbij te zetten, alles anoniem. Ik moet er alleen maar om lachen. Als je mijn blog niet leuk vind, lees hem dan niet! Ik zal er niet wakker van liggen, dat beloof ik 😉 Taylor Swift heeft er niet voor niets een liedje over geschreven: “Cause the players gonna play, And the haters gonna hate, Baby, I’m just gonna shake, shake it off”. Dus dat doe ik dan ook!

21 april 2015 wordt de officiële start van mijn nieuwe leven. Ik doe dit voor mijzelf, om weer met een gezond gewicht verder te kunnen. Mijn start gewicht is precies 106 kilo. Ik ben nu zo’n anderhalve week aan het lijnen om zo fit mogelijk te zijn op de dag van de operatie. Vanochtend heb ik mezelf gewogen bij de diëtiste en ik woog 101,3. Netjes afgevallen dus. In het paasweekend heb ik lekker gegeten waar ik zin in had en daarna weer wat strenger voor mezelf geweest. Vandaag heb ik voor mezelf voor een langere tijd bewust afscheid genomen van chocolade. My guilty pleasure. Ik ga afvallen, dat staat vast. Maar hoeveel en hoe lang ik ga afvallen, dat ligt volledig bij mij. Ik heb een aantal vrouwen gesproken die in het eerste half jaar heel veel afvielen en vervolgens niets veranderden aan de levensstijl. Dat betekent dat je weer gaat aankomen omdat je maag dan simpelweg weer uitrekt. De bypass is slechts een hulpmiddel, het is aan mij om te zorgen dat ik me aan de regels houd en genoeg beweeg. Ik ben er helemaal klaar voor!

Ik heb ontzettend veel leuke en lekkere recepten voorbereid voor de eerste periode. De eerste twee weken na de operatie mag ik alleen maar dik vloeibaar voedsel eten zodat alles goed kan helen. Nu kan ik natuurlijk lekkere vla en volle yoghurt gaan eten, maar hierdoor krijg je stiekem best wel wat calorieën binnen. Het is dan beter om bijvoorbeeld te kiezen voor havermout. Gelukkig ben ik daar gek op! Ik heb een sapcentrifuge gekocht zodat ik lekkere verse groenten- en fruitsappen kan maken om mijn vitamientjes binnen te krijgen en een boek met 500 smoothies. Stiekem ben ik al een beetje aan het rondneuzen op verschillende sites met kleding. Wat zou ik dragen als ik maat 42 heb? En maat 40? Wow, dit is nu nog ondenkbaar. Het leuke is dat ik nog dozen vol met kleding bewaard heb in maat 44 tot en met maat 40. Shoppen in mijn eigen berging dus! Ik heb alle kleding uitgepakt en alvast in mijn kast gelegd…

 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

46 Comments Leave a comment

 1. Celeste april 15, 2015 Subscriber

  Wat ontzettend stoer dat je hier zo open over bent. Goed dat je zo positief bent, ik weet zeker dat je er gaat komen! Heel veel succes vast met de operatie! Liefs!

 2. Sandy april 15, 2015 Subscriber

  Wat leuk om te lezen dat jij er ook gewoon open over bent! Zelf heb ik een Gastric Sleeve operatie over gehad en ik blog er over, deel foto’s op mijn social media en krijg niks anders dan positieve reacties gelukkig. Zelf ben ik nu 4 maanden verder en al ruim 35 kilo kwijt. Nog 20 te gaan ^_^’ Dit komt nu neer op bye bye maat 52-54 en hello maat 44, ik heb niks te klagen dus.
  Succes met de voorbereidingen en de operatie!

  • Germaine mei 18, 2015 Administrator

   Veel succes met ‘de laatste loodjes’ Sandy. Blijf doorzetten! Liefs Germaine

 3. Cindy april 15, 2015 Subscriber

  Mooi en moedig om te lezen dat je er zo open over bent. Ik vind het knap van je. Ben zelf ook jaren veel te zwaar geweest…als in maat 52.
  Verandering van levensstijl en liefde voor mezelf heeft me geholpen. Het blijft denk ik altijd een onderdeel van mijn leven, maar ik voel me nu goed in mijn maatje 44. Misschien niet perfect voor iedereen, maar bij mij past het. 🙂 Ik wens je heel veel succes! Het gaat je lukken. 🙂

  • Germaine mei 18, 2015 Administrator

   Het belangrijkste is dat je zélf tevreden bent met je lichaam Cindy. Zelfstandig van maat 52 naar maatje 44 is een hele prestatie. mag je trots op zijn! Liefs Germaine

 4. Annette april 15, 2015 Subscriber

  Heel veel success met de operatie en er gaat niets boven shoppen in je eigen berging toch, dat is nog eens budget shoppen 🙂

 5. miranda klopman april 15, 2015 Subscriber

  Lieve Sonja,

  Wat moedig dat je hier over praat. Ik, 27 jaar (nog ff), moeder van twee kids van bijna 9 en bijna 7, ben 156 cm lang en weeg 122 kilo. Ik ben in de running voor een Gastric Sleeve, maar heb nog een klein voortraject en daarna mag ik terug komen.
  Voor wat het waard is, je bent nog steeds een prachtige vrouw! Succes dame, komt goed!

  Liefs,
  Miranda

 6. claudia april 20, 2015 Subscriber

  Wauw wat super dat je er zo open over bent. Ik ben zelf 2 maart geopereerd aan een gastric bypass woog 131 kg en nu na 7 weken nog 112 gaat dus best snel. Ik ben heel blij met mijn keus en voel me super. Zet hem op. Op naar je nieuwe leven

  • Germaine mei 18, 2015 Administrator

   Jij ook heel veel succes met je nieuwe leven Claudia. Liefs Germaine

 7. Esther Baarslag april 20, 2015 Subscriber

  Ik wil je heel veel succes wensen. Ik heb de gastric bypass gekregen op 24 december 2013 in het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam. De beste beslissing ooit. Ik ben inmiddels 58 kilo afgevallen en voel met beter dan ooit. Nogmaals heel veel succes en zet hem op. Xxx

 8. Annet april 20, 2015 Subscriber

  Hoi Sonja. Ten eerste laat iedereen maar lekker kletsen. Je doet het voor jou eigen gezondheid en gesteldheid daar heeft niemand wat mee nodig. Ik wil je heel veel succes wensen het is best een spannende operatie ben zelf 25 maart geopereerd en nu al 13 kilo kwijt. Voel me ook best goed maar neem goed de tijd om te herstellen. Succes meid

 9. Josine april 20, 2015 Subscriber

  Hoi Sonja, Wat super dat je hier open en eerlijk over naar buiten komt..

  Wens je een goede start toe!

  Ik ben 8 januari geopereerd en zou willen dat ik dat eerder had gedaan..

  Succes Josine

 10. Karin april 20, 2015 Subscriber

  Super Sonje, dat je deze beslissing hebt genomen. Veel mensen denken dat het kiezen voor de gemakkelijke weg is, maar dat is het absoluut niet. Ik heb in juni een Gastric Bypass gehad en heb geen moment spijt van mijn beslissing. Woog 118 kilo toen ik aan heel het traject begon, 108 net voor de operatie en nu 65 kilo. En ik ben zo blij! Ik kan alles eten, alleen hele kleine beetjes en ik geniet van alles wat ik eet.

  Wens je heel veel succes toe!

 11. Petra april 20, 2015 Subscriber

  Lieve sonja,

  Sterkte met je herstel , neem de tijd er voor .dit was voor mij de beste keus ooit .xxxx

 12. Rebecca april 20, 2015 Subscriber

  Ik moet toegeven, de telegraaf liet mij je verhaal lezen. Ik heb al eens eerder je verhaal gelezen, je blogs en een klein stukje uit je leven. Het is het inkijkje waarvan je denkt, wat als. Zal ik eens en hoe gaat het met ? Nu lees ik je blog, en ik heb van dichtbij echt wel 3 succes verhalen gezien van wat jij gaat doen, en heel veel succes. Met deze instelling zal je er vast komen. Het doet mij een spiegel voorhouden, wil ik zwaarder worden ? Nee ! Kan ik mijn gewicht nu dragen ? Ja ! Maar kom op, ik was 25 en paste in een lantaarnpaal om deze van binnen te schilderen, ik ben niet zwaar maar misschien iets voller. Nee, je hebt gelijk. Doe het voor jezelf en omdat jij dat wil, heb de goede instelling en weet dat het niet alleen een operatie is, maar een change of lifestyle en belangrijker…………………………je achterban is momenteel top, dus jij kunt het en als je ooit eens wil gaan hardlopen, omdat je wil bewegen. Geef maar een seintje, ben net begonnen en de streek ( dorpje Zaandam ) heeft prachtige gebieden om te hardlopen, wandelen en gezellig te kletsen hahahahahahahaha !
  Voor alles is een eerste keer, ook ik ben gaan bewegen ( hardlopen ) dit terwijl ik 4x per week al sporten.
  Nee hoor, dit kan jij en you go for it
  Liefs Rebecca

 13. Maha Zaou april 20, 2015 Subscriber

  Obese is a silent killer but you can kill obese!
  Mijn gastric bypass onderging ik in 2011 en ik verloor stabiel -51 kilo. Bye! Bye! Maat 48 Hello maatje 38. I got my life back, operatie val reuze mee. Ik heb een gezonde BMI en leef 10 jr langer. Obese days are over thank god.

 14. Peter Galant april 21, 2015 Subscriber

  Na al die reacties van vrouwen hier dan ook een korte reactie van een man: gedurfd, kwetsbaar en vol overtuiging! Respect en veel succes! Keep the faith! 😉

 15. Ronald Z april 21, 2015 Subscriber

  Chapeau om zo openlijk over te praten.
  De overtuiging dat je alles aan wilt gaan doen om je slanke lijn terug te hebben is zeker mooi om te lezen.

  Hoop niet dat mensen met overgewicht dit als DE manier gaan zien om van hun overgewicht af te komen.
  Ik woog 2 jaren terug 86 kg en nu 65-67 kg. Daar had ik zo’n maaggeval niet voor nodig.
  Het was een verandering van levensstijl; gezond eten, 3-5 in de week sporten, voldoende rust nemen etc. Om dit vol te houden heb je keiharde discipline voor nodig en een ieder heeft die kwaliteit van nature meegekregen van moeder natuur. Dit is DE manier om af te vallen.
  Ik heb groot respect voor iemand als Fajah Lourens die zeer gedisciplineerd aan haar lijf werkt ondanks een drukke leven als DJ en ook goed op haar voeding let. Het is niet negatief bedoeld naar jou Sonja, ik heb gelezen dat je een oververmoeidsziekte hebt en daardoor een sportieve levensstijl wellicht niet tot de mogelijkheden behoort. Ik ken je persoonlijk niet om een oordeel over je te hebben. Discipline is wel iets dat je moet beschikken en na de operatie daar in ieder geval wel hard aan moet gaan werken om niet te vervallen in slechte eetgewoontes. Door alleen teveel chocolade te eten ben je niet zo zwaar geworden. Ga analyseren waarom je tot hier bent gekomen, werk daaraan en make the change. Succes met de operatie en hoop dat alles goed zal verlopen. Ook ik vind jouw nog steeds een prachtige vrouw. Een smile om bij weg te dromen.

  Aan een ieder ander zou ik zeggen: ga sporten! Heb je er geen tijd voor? Vraag je dan eens af waarom je nu online bent en mijn reactie hier aan het lezen bent. Hoezo geen tijd? Rust nemen betekent niet alleen veel slapen dus zet je wekker gerust een uur eerder om vroeg wakker te worden en een uur te gaan (hard)lopen. Een uur sporten is slechts 4% van je dag. Iedereen heeft het druk in het leven, dat mag niemand als excuus aanhalen voor hun overgewicht. Ook zonder sporten hoeft je niet dik te zijn. Gezond eten is de manier om af te vallen, sporten is dat extra steuntje in de rug. Zet hem op!

  • Anne april 24, 2015 Subscriber

   Mooi commentaar! Ondanks dat jij het op een andere manier hebt gedaan, ook knap! En natuurlijk de best manier (operatie heeft ook risico’s), maar goed wat je zegt, goede opbouwende suggesties! Ik ben zelf ook hard bezig en heb zeker wat aan je commentaar.

   • Germaine mei 18, 2015 Administrator

    Fijn om te horen dat Sonja jou kan inspireren. Veel succes voor de toekomst. Liefs Germaine

  • Karin mei 6, 2015 Subscriber

   Respect voor jou dat je het zelf hebt gedaan. Maar ook een maagverkleining kost heel veel discipline. Het verhaal erachter is namelijk dat je ook hier niet teveel mag eten. Het is echt niet zomaar dat je maag wordt verkleind en dat je dan stopt met eten. Teveel eten zit namelijk in je hoofd, niet in je lijf. En juist dat tussen je oren moet aangepakt worden.

   Als ik naar mezelf kijk: ik zat in een cirkeltje. Ik voelde me slecht, dus ging meer eten. Hoe slechter ik me voelde, hoe meer ik ging eten. Ik kon gerust een zak chips leegeten (na het avondeten) en denk dat ik moest gaan lijnen. En nu, door de maagverkleining, kan ik niet meer veel eten en ga je bewustere keuzes maken. Ik moet veel eiwitten eten, dus heb ik ’s avonds trek in iets dan moet ik kiezen. Beetje chips of een stukje kaas of worst en ik kies dan voor het laatste en dat smaakt dan zo lekker.

   Sporten ook zoiets. Ik woog 118 kilo en probeerde zo vaak mogelijk te wandelen. Maar vaak ging dat niet, want ik was zo snel moe. Zwemmen vind ik leuk, maar ik durfde absoluut niet naar het zwembad. Sportschool? No way dat ik tussen die strakke, mooie vrouwen ga sporten. Nu ik 65 kilo weeg schaam ik me niet meer en durf ik wel te sporten en ik sport ook. Vind het nog steeds niet leuk, maar ik doe het wel.

   Dus nogmaals: goed van jou dat jij het op deze manier hebt gedaan, maar dat helaas niet voor iedereen weggelegd, anders zouden er niet zoveel mensen zijn met overgewicht. Want ik denk dat er maar weinig mensen zijn die trots op hun overgewicht zijn.

 16. Nicole april 21, 2015 Subscriber

  Heel veel succes vandaag! En dat het resultaat je maar net zoveel geluk, energie en gezondheid mag brengen als dat hij mij heeft gegeven!!
  Ik ben afgelopen september geholpen aan een GBP. Ben 45 kilo kwijt en heb nu een gezond bmi van 23.
  De eerste weken voelt het als overleven, zoeken, misschien zelfs wel twijfel en angst.. Maar echt, ineens snapt niet alleen je geest het, maar ook je lijf! Veel geluk!!!

  • Germaine mei 18, 2015 Administrator

   Jij bent ook goed bezig Nicole. Blijf doorzetten! Liefs Germaine

 17. Pingback: Sonja Silva klaar voor maagverkleining | informita.nl

 18. Jeannet april 21, 2015 Subscriber

  Ik ben wel een beetje klaar met commentaren zoals hierboven van Ronald Z. Alsof ik niet al jaren alles heb geprobeerd om een normaal gewicht te bereiken en te houden. Pas als je een jaar in mijn schoenen hebt gelopen mag je nog eens aankomen met het verhaal over sporten, gezond eten en discipline. Jouw lijf en mijn lijf zijn echt verschillend. Ik denk dat daar een stukje zit wat nog niet helemaal in kaart gebracht is.
  Natuurlijk moet een operatie niet ‘een makkelijke manier’ worden om gewicht te verliezen. Maar je komt er ook niet zomaar voor in aanmerking. En het blijft een hulpmiddel. Ik ken genoeg mensen die het niet wisten te benutten en terug zijn gevallen in oude gewoonten en het gewicht voor een groot deel terug hebben.
  Ik ben inmiddels 43 kilo kwijt en heb mijn leven en een gezonde toekomst terug. En ik ben nu in de positie dat ik door sporten, gezond eten en discipline op gewicht kan blijven. Chapeau met je verloren kilo’s Ronald Z, maar je goedbedoelde adviezen kan je beter even voor je houden tenzij je ernaar gevraagd wordt.

  • Ronald Z april 21, 2015 Subscriber

   JEANNET,

   Ik ga vanuit dat je bekend bent met artikel 7 van de grondwet.
   Dat mijn mening en/of adviezen niet in je straatje past, prima, maar om het voor mezelf te houden? Ik peins er niet over.
   Als ik mensen met mijn adviezen zou kunnen stimuleren tot grootse daden (afvallen in dit geval), dan zal ik dat zeker niet nalaten.

   Vraag me wel af hoe je eraan komt dan mijn en jouw lijf verschillend zijn? Hoe kan je dat weten, kennen wij elkaar?
   Ook ik heb me schuldig gemaakt aan makkelijke oplossingen, zoals fatburners slikken, koolhydraatblokkers gebruiken, thermogene producten gebruiken. Ik heb er een fortuin aan uitgegeven tot ik eindelijk de juiste oplossing had gevonden. Het koste helemaal niks! Wat het was? Een gezond levensstijl aannemen. Dus, gezond eten, sporten, rust nemen, discipline om nee te kunnen zeggen tegen lekkernijen, alcohol etc. De aanhouder wint.

  • andreasb april 23, 2015 Subscriber

   100% mee eens Jeannet – er zijn zoveel “ronaldjes” allemaal met een oordeel. ik heb zelf na jaren het jojo effect – in maart een bypass gehad. nu ruim 23KG kwijt. Ronald goed gedaan – ik hoop van harte dat je het vol kan houden. Oja …leuk dat artikel 7 van de grondwet …

 19. samantha april 21, 2015 Subscriber

  Ik hoop dat alles goed gegaan is vandaag. Wat goed van jou dat je dit doet en de knop omdraait om af te vallen. Ik ben inmiddels ook 10 kg afgevallen, nog een lange weg te gaan, maar we kunnen het yes we can. Heel mn leven heb ik een eeuwige strijd met de kilo’s. Altijd leuk om in een kleinere maat te shoppen. Waar een wil is, is een weg. Heel veel succes met afvallen en je herstel na deze operatie. Toi toi toi en ik blijf je volgen hier @jouw leuk geschreven blogs. #inspiratie

 20. Juusje april 21, 2015 Subscriber

  Heeeeeeel herkenbaar ik zit in dezelfde situatie met dezelfde maat. Mijn man wilt niet dat ik een bypass plaatst omdat het ook heel vaak fout gaat… daarnaast heb ik pas ontdekt dat ik zwanger ben… dus ben nu nog veel onzekerder dan dat ik al was….
  Beste Sonja ik vind het dapper en stoer van je dat je het doet… en Yes you can!!!!

  • Laila Gransjean april 24, 2015 Subscriber

   Hoi Juusje,

   het gaat vaker goed dan fout gelukkig. Ga eerst lekker van je zwangerschap genieten meis en ga goed lezen en praten met lotgenoten voor je een beslissing neemt. Het is JOUW leven niet die van een ander. Jij maakt de beslissing om gezond te worden en het lijkt me dat je man dat toch ook graag wil? mijn advies: praat met artsen en lotgenoten en anderen die weten waar het over gaat en maak dan je keuze 🙂

   veel sterkte en gefeliciteerd met je zwangerschap!

 21. Donna M april 23, 2015 Subscriber

  Hoi Sonja!
  Ik kwam het artikel over jou tegen op Telegraaf.nl. Gelijk maar even op je blog geklikt. Wauw!! Wat onwijs knap van je 🙂
  Is de operatie goed gegaan? De aankomende tijd hou ik zeker je blog in de gaten!
  Heel veel succes!

 22. d bezemer april 23, 2015 Subscriber

  goedendag
  ik lees over een operatie (gastricbypas) goed dat het er is hoor, maar het is zo dubbel,want voor je begint aan de operatie moet eerst afvallen???????????????kan je dat dan ook niet zonder de operatie ?dit is niet helemaal ongevaarlijk want het blijft toch een ingreep.en dan het financiele plaatje het kost nogal wat (betaal je dat zelf of betaald de ziekenfonds dat),ik vind dat nogal wat,een voorbeeld:kinderen met kinderkanker(neuroblastoom)krijgen niets van de ziekenfonds dat moeten de ouders zelf bekostigenen zij kunnen er niets aan doen dat ze ziek zijn maar als je te zwaar bent kun je er wel wat aan doen want je bewijst het zelf om door voor de operatie nog een aantal kilo”s af te vallen.ik heb daar toch wel problemen mee.de dure zorgkosten
  en er zij legio schreinende gevallen die niet betaald worden en die hard nodig zijn.
  gr d bezemer

  • Coot april 24, 2015 Subscriber

   @ D Bezemer, ik ben bang dat u niet goed voorgelicht bent. Ten eerste bestaat “de ziekenfonds” niet meer sinds 2006. Er zijn nu ziektekostenverzekeraars en die vergoeden de behandelingen tegen neuroblastoom allemaal vanuit het basispakket, zowel bij volwassenen als bij kinderen.
   Verder is afvallen voor sommige mensen echt veel moeilijker dan voor anderen. Als je niet de genetische loterij hebt gewonnen, is je lichaam simpelweg zo ingesteld dat het wil aankomen voor perioden van honger. Je kunt hardop tegen je lichaam zeggen dat de Alberth Heyn over tien jaar nog gewoon voedsel verkoopt, maar het lichaam slaat voor de zekerheid toch liever een zo groot mogelijke reserve op. Met wilskracht kom je heel ver, vrijwel iedereen met een hongerig lichaam is er meerdere malen in geslaagd om op wilskracht af te vallen en het een tijdje vol te houden. Maar een gevecht tegen je eigen lichaam, ieder uur, iedere dag, week in week uit, jaar in jaar uit is heel zwaar en als er dan even iets anders bij komt, ziekte, verdriet, ontslag, dan is het voor velen onmogelijk om de wilskracht te vinden om tegen zichzelf te kunnen blijven vechten. En tuurlijk weet je dan dat je dat croissantje moet laten staan en een rondje moet gaan hardlopen en tuurlijk gaat ieder pondje door het mondje. Niemand is zich daar meer van bewust dan iemand die constant tientallen kilo’s mee moet zeulen. Iemand waarbij slapen en opstaan en bewegen en leven pijn doet door overgewicht.
   Kanker is verschrikkelijk, chronisch overgewicht ook en ik ben blij dat “schrijnende” (ja met ‘ij’ ipv “ei”) gevallen bij beide ziektes netjes betaald worden. Ik denk dat de hoge zorgkosten niet opgelost worden door mensen uit te sluiten als hen iets mankeert wat van nature dunne mensen niet kunnen begrijpen.

  • Laila Gransjean april 24, 2015 Subscriber

   Hoi,

   de reden dat je moet afvallen voor de operatie is puur om je lever te ontvetten zodat ze er goed bij kunnen. En je hebt een predieet van 2 weken modifast of andere eiwitshakes wat je moet volgen. Zoals bekend bij iedereen is als je een crash dieet doet dat zodra je stopt je je gewicht dubbel er weer bij krijgt. Het is dus niet zo dat je toch gewoon kan afvallen zoals je nu beschrijft.
   Morbide Obesitas is niet zo zwart wit dat het geen ziekte is, het is wel degelijk aangemerkt als ziekte nl. En de reden waarom iemand deze ziekte heeft, kan allerlei redenen hebben.
   Alle ziektes die er zijn die terminaal zijn, zijn vreselijk alleen lijkt dit mij niet het platform om te discussieren over wat er wel vergoed wordt en wat niet. Dat lijkt me meer een discussie voor de politiek.

   grtz

 23. Danielle april 23, 2015 Subscriber

  Waauw, wat dapper dat je dit met iedereen deelt!

  En voor mij een perfecte timing omdat ik net aan het hele traject begonnen ben dus ga ik je hopelijk nog veel horen over alle ervaringen die je na de operatie op doet.

  Heel veel succes en sterkte de komende tijd en op naar een maat waar je je fijn bij voelt!

  Danielle

 24. Daniëlle april 24, 2015 Subscriber

  Hallo. Sonja wat fijn voor je dat je in aanmerking kwam voor een maagverkleining. Hopelijk brengt het je wat je ervan verwacht. Ik ben zelf een vrouw van 40 met overgewicht dus ik weet echt wel waar ik over praat. Alles geprobeerd en alles werkt. Maar discipline zorgt er voor dat het eraf blijft. En daar scheelt het nog wel eens aan. Ronald ik kan niet anders zeggen dan dat je gelijk hebt. Dat werkt gewoon. Dames jullie moeten alles niet zo negatief opvatten. Ronald zei het heel netjes. Probeer er het positieve van in te zien. Wordt de wereld veel mooier van. Succes Sonja en iedereen. Allen op je eigen manier.

 25. manja van der sluis april 24, 2015 Subscriber

  Hallo sonja
  Ik ga 6 mei starten met de groepsgesprekken en zal dus over enige tijd de operatie tegemoet zien ik vind het heel spannend en vooral de narcose!! Heel veel succes met je nieuwe leven xxx

  • Germaine mei 18, 2015 Administrator

   Wat spannend voor je Manja. Zet ‘m op! Liefs Germaine

 26. Niekje april 25, 2015 Subscriber

  Ik ga je blog volgen hoor!
  Ik heb 1 dag eerder( 20 april) als jouw mijn gbp gekregen in het Antonius Ziekenhuis .
  Ben heel benieuwd hoe het jouw afgaat. Zelf hou ik mij niet echt aan het vloeibare dieet. Heb inmiddels al spinazie, aardappel en een stukje ei op. Gewoon alles goed kauwen en genieten!!
  Heel veel succes de komende tijd!

  • Germaine mei 18, 2015 Administrator

   Hopelijk gaat alles goed na je operatie Niekje. Heel veel beterschap nog. Liefs Germaine

 27. Angela mei 13, 2015 Subscriber

  Wat leuk om je blog te lezen. Ik word woensdag geopereed aan een bypass en heb een heleboel aan je blog. Dank je wel daarvoor. Wel leuk om te lezen dat jij ook veel informatie heb gekregen van mensen die het al hebben ondergaan. Vind het fijn om te lezen dat het nu zo goed met je gaat en ik hoop dat het bij mij ook zo voorspoedig mag lopen. En over de mensen die een mening hebben over mensen met overgewicht…..als het zo simple zou zijn, dan warn er geen verslavingen 😉

  • Germaine mei 18, 2015 Administrator

   Heel veel sterkte en beterschap met je operatie Angela. Liefs Germaine

 28. Sonja Silva juni 1, 2015 Subscriber

  Hallo lieverds!! Bedankt voor al jullie reacties!! Blijf me hier volgen! Ik ben inmiddels 8 weken op gang, 15 kg lichter maar het is en blijft een strijd! Deze week nog een nieuwe blog! ?

 29. Sonja juni 13, 2015 Subscriber

  Wat goed om hier zo open over te bloggen. Een gigantische steun in de rug voor heel veel mensen. We zijn niet dik geboren. Dat wil zeggen dat velen van ons oude foto’s hebben met daarop een slankere versie van zichzelf. Om daar weer naar terug te keren moet je keihard werken.
  In 2012 woog ik 106 kilo. Nu 75 kilo na 5 verschillende diëten en wat gejojo. Nog 15 kilo te gaan en ik pas weer in mijn oude spijkerbroeken. Can’t wait! Ik ga je volgen. Je schrijft op een positieve en inspirerende manier. Veel succes de komende tijd!

 30. Noortje juli 12, 2015 Subscriber

  Beste Sonja,
  Vind het super jouw blog, aangezien ikzelf op 6 juli 2015 de ingreep heb ondergaan ben ik zeer blij om op deze blog te komen. Ik heb lang nagedacht eer ik deze beslissing nam, maar zoals jij had ik ook al veel geprobeerd ik zit nu ook met een maatje 48 en ben het echt beu om grote maten te kopen. zo heb ik ook alle maten in mijn kast liggen. Ben nu sinds de operatie al 3kg afgevallen. Blijkt goed te lukken zit nu ook in de fase van gemixt eten. x

 31. Bobbie januari 18, 2020 Subscriber

  Ik ben 4 dagen geleden geopteerd. Had ik veel eerder moeten doen Ik ben net als jullie de koningin van het lijnen . Ieder dieet ken ik uit mijn hoofd. Ieder dieet volgde ik…Ieder dieet hield ik vol..tot ik in opeens abrupt mijn baarmoeder en eierstokken moest laten verwijderen..de kilo’s vlogen eraan…terwijl ik echt heel gezond kook en ook nog voldoende beweging neem…alle goede adviezen zijn mooi meegenomen maar de negatieve reacties daar kan ik me enorm aan irriteren. Dacht je dat wij niet alles gedaan hebben om af te vallen ? Ik hoop door de gastric bypass een gezonder leven tegemoet te gaan….en ik zie de toekomst weer rooskleurig in…

Leave your comment