Sonja blogt, dik tevreden: voor en na!

september 2015

Fotocredits: Hillsong Amsterdam
Fotocredits: Hillsong Amsterdam

Ik ben gek op reizen en vakantie! Wie niet? Ik heb laatst een keer met een app uitgerekend dat ik al 20% van de wereld gezien heb. Dit komt natuurlijk voornamelijk door het reisprogramma dat ik gepresenteerd heb. Ik houd ervan om dingen te leren over andere culturen. Het liefst bezoek ik overal waar ik kom de locals, om de echte lokale cuisine te proeven en te praten met mensen over het leven dat ze leiden.

Ik ben altijd iemand geweest die gek was op het strand. Samen met mijn moeder kon ik hele dagen op het strand doorbrengen. Dan gingen we met de bus naar Scheveningen of Hoek van Holland. Koelbox mee… Ik realiseerde me gisteren, terwijl ik aan het zwembad lag te genieten van de schoonheid van het plekje waar ik me bevind, dat het tien jaar geleden is dat ik vrijwillig en moedwillig in een bikini heb rondgelopen in het openbaar.

“WAT EEN BIZAR GEVOEL”

Ik voel me iedere dag beter! Ik heb even geworsteld met vitamines. Door het tekort was ik extreem moe, ME moe. Sinds ik de vitamines van FitForMe gebruik, die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die een gastric bypass hebben gehad, voel ik me een stuk beter. Het is nu vier en een halve maand geleden dat ik geopereerd ben. Ik heb nog geen seconde spijt gehad. Mijn hemel, wat gaat het goed! Ik kan nog steeds alles eten, als het maar kleine porties zijn. Ik heb een nieuw leven gekregen en daar ben ik ongelofelijk dankbaar voor. Wat een veranderingen!

Ik moet denken aan de film Chocolat. Dit verhaal gaat over een vrouw met een onrustige ziel. Iedere keer als de Noorderwind waait pakt ze haar kindje en haar biezen en vertrekt ze. Ik heb me jarenlang met deze vrouw kunnen identificeren. Gelukkig kan ik zeggen dat ik me in de Zaanstreek helemaal thuis voel. Ik hoef niet zo zeer meer te verhuizen, maar op de een of andere manier lukt het me niet om een werkplek te vinden waar ik me goed voel. Sinds ik in 2008 ziek werd en stopte met mijn werk als presentatrice heb ik zoveel verschillende baantjes gehad! Telemarketing, PR voor een bloemenkunstenaar, online marketing tot pedagogisch medewerker. Het is allemaal niet wat ik wil. Dus ben ik weer hard op zoek naar iets anders.

MIJN ZELFVERTROUWEN GROEIT WEER. IK DROOM VAN EEN EIGEN PROGRAMMA”

Iedereen moet werken om geld te verdienen. Allemaal hebben we een hypotheek, huur en vaste lasten die betaald moeten worden. Ik denk echter wel dat het van heel groot belang is dat je wel een beetje kan genieten van je werk! Ik blijf net zo lang zoeken tot ik eindelijk iets gevonden heb wat bij me past. Ik had de mediawereld volledig losgelaten. Ik vind het grappig om te merken dat ik toch stiekem droom over een programma dat ik zou willen maken. Ik denk dat dit te maken heeft met mijn groeiende zelfvertrouwen. Ik zit zoveel beter in mijn vel en durf daarom weer groter te dromen. Kortom, er komt weer een hele spannende tijd aan voor mij. En om deze spannende tijd in te luiden ga ik iets heel spannends doen!

Dit is mijn tiende blog, een soort jubileum! Om dit te vieren plaats ik de eerste voor en na foto’s. Ik ga met de billen bloot! Ik ga laten zien wat 25 kilo met je lichaam doet. Ik heb nog wel een tip: als het je niet intereseert, kijk dan niet! Ik vind het best moeilijk om mezelf zo bloot te geven, maar ik doe het om hopelijk te motiveren en inspireren. Ik ben trots, ook al ben ik er nog lang niet. Er moeten nog zeker 13 kilo’s af maar ik heb mijn eerste doel bereikt. Op naar de laatste loodjes! Oh ja en voor alle haters die lelijk commentaar willen plaatsen: doe geen moeite, ik lees het toch niet 😉

Can’t touch this, tadadada dada dada…

Liefs Sonja Silva

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

8 Comments Leave a comment

 1. Nita september 3, 2015 Subscriber

  Ga zo door! Je bent al zo’n eind gekomen, ga door tot de finish!

  Liefs van een mede kiwi.

 2. Frederique september 3, 2015 Subscriber

  Wow! Wat ontzettend goed en wat knap! Ga vooral zo door en vooral: be happy! Je bent een prachtig mens! x Frederique
  http://fablefrique.com

 3. liza september 7, 2015 Subscriber

  Sonja, petje af, je doet het geweldig! en wel goed dat je dit deelt,het voelt als een hart onder de riem voor zij die je nog allen zullen volgen.
  Ga zo door, en vooral; geniet ervan…je hebt het zeker verdiend!

 4. saskia |www.fabandluxury.com september 8, 2015 Subscriber

  Hi Sonja,

  Ik heb je afgelopen zondag gezien bij Pauls Boutique blogger event, helaas niet gesproken, maar je ziet er echt fantastisch uit! Ik vond je altijd al een erg mooie vrouw!

  Liefs Saskia

 5. Clautje september 24, 2015 Subscriber

  Heeee Sonja,

  super meid!!!! Wat een metamorphose, je ziet er echt geweldig uit! Niks dan respect voor jou en je keuze voor een nieuw leven!
  Girlpower.

  x Claudia

 6. Monique Szarzynski-Ganesh september 30, 2015 Subscriber

  Lieve Sonja,

  Je ziet er super goed uit meid!
  Je straalt helemaal!
  Het is je van harte gegund hoor Sonja??

  Be happy?

  Groetjes Monique

 7. :-) januari 24, 2016 Subscriber

  Heey Sonja
  Ik zit nu op jou start gewicht en sta voor dezelfde keuze. Wel of niet de gastric bypass.
  Maar als ik jou zo zie… WOW echt goed. Stoer van je dat we zo mee mogen kijken.
  Je ziet er goed uit!!!

 8. H februari 17, 2016 Subscriber

  Mooi om zo n positief verhaal te zien
  Ik ben 1 maand geleden geopereerd en nog maar 14 kilo afgevallen ,
  ik eet zo weinig en beweeg elke dag een uur en toch zit er niet zo veel schot in..
  Maar ik hoop dat ik net als jij na een maand of 9 kan zeggen dat ik er ben en het moeite waard was

Leave your comment