Spot on: Eiland Meisje

Elke maandagmiddag vind je hier op iGlossy.nl een kort interview met een leuke online influencer in de topic: Spot on! Waarom zijn zij met bloggen begonnen, wat was hun leukste blogcampagne en wat is hun favoriete Instagramfoto? Dit keer Diana van de blog Eiland Meisje in Spot on! 

Spot onDeze week in Spot on zetten we Diana van Eiland Meisje in de spotlights! Diana is 26 jaar en woont nog in een klein dorpje in Noord-Brabant, samen met haar man en hond. Ze wil zo snel mogelijk weg naar een tropisch eilandje. Vandaar de naam ‘Eiland Meisje’! Naast het bloggen heeft Diana haar eigen bedrijf. Ze heeft namelijk een eigen bikini label opgezet, Akira Swimwear. Lees gauw verder om meer te weten te komen over Diana!

Wanneer ben je begonnen met bloggen en waarom?
Afgelopen herfst ben ik een blog gestart voor mijn bedrijf. Puur en alleen om mijn bedrijf te promoten. Al snel had ik in de gaten dat ik bloggen helemaal geweldig vond, en besloot ik een persoonlijke blog aan te maken. Behalve dat ik het heel leuk vond, wilde ik ook graag wat delen. Over een aantal maanden verhuis ik naar Curaçao en daar wilde ik graag over schrijven. Ik heb toen een website laten maken en halverwege januari is mijn persoonlijke blog online gegaan.

Wat maakt jouw blog uniek?
Mijn blog staat geheel in het teken van de zomer. Ja, ook in de winter. Daarnaast denk ik dat juist mijn verhaal mijn blog uniek maakt. Ik blog veel over Curaçao en mijn emigratie daar naar toe, en dat probeer ik ook regelmatig terug te laten komen in andere artikelen. Daarnaast maak ik ook bijna altijd mijn eigen foto’s waardoor mijn beeldmateriaal sowieso uniek is.

Wat vond je de leukste campagne die je hebt mogen doen?
Lastig, want ik vind ze eigenlijk allemaal leuk, anders zou ik ook niet samenwerken met een bedrijf. Maar als ik echt moet kiezen, dan toch een winactie die ik in samenwerking deed met Hangmatgigant. Behalve dat ik zelf een prachtige hangstoel kreeg, mocht ik er ook nog 2 weggeven. En dat voelt toch wel goed als je ook andere mensen blij mag maken.
Oké, ik kon niet kiezen, want er is nog iets wat ik echt heel leuk vond. Mijn hondje Akira mocht laatst een hondenkussen uitproberen en daar heb ik een artikel over geschreven. Sowieso heel leuk om samen met Akira foto’s te maken, maar achteraf had ik ook nog een mailtje van het bedrijf gekregen dat ze de foto’s zo mooi vonden en of ze die voor hun website mochten gebruiken. Dus nu staat Akira op hun website, en daar ben ik best wel trots op haha.

Wat is jouw leukste instagram foto en waarom vind je dat?
Erg moeilijk kiezen hoor. Uiteraard zou het sowieso een foto worden met Akira – mijn hondje – erbij. Gewoon omdat ik haar zo mooi vind. De foto’s van of met Akira worden ook meer geliked dan foto’s van mijzelf haha.
Spot on

Wat is jouw ultieme tip voor jouw medebloggers?
Kijk verder dan alleen maar naar je artikelen. Lees je in hoe je het beste gebruik kunt maken van social media. Hoe je je SEO op orde brengt, hoe de instellingen van je camera werken. Zorg dat je een mooie opvallende lay-out hebt, heldere foto’s enz. Er zijn al zo ontzettend veel blogs. Met alleen maar artikelen schrijven en deze online gooien kom je er niet meer. Hoe goed ze ook zijn! Je moet ook vindbaar zijn voor je doelgroep. Opvallen tussen de massa. En je moet deze ook aanspreken zodat ze terug blijven komen. Veel werk allemaal nog naast de artikelen schrijven, maar dat is het zeker wel waard vind ik.

Neem een kijkje op de leuke blog van Diana of volg haar op Instagram!


Wil jij ook met je blog in Spot on? Stuur dan jouw antwoorden op bovenstaande vragen naar manuela@bloggermedia.nl en wie weet sta jij met jouw blog in de volgende Spot on!

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment