Spot on: Follow Me Move

Elke maandagmiddag vind je hier op iGlossy een kort interview met een leuke online influencer in de topic: Spot on! Waarom zijn zij met bloggen begonnen, wat was hun leukste blogcampagne en wat is hun favoriete Instagramfoto? Dit keer Anja van de blog Follow Me Move in Spot on!  

spot on

Deze week in Spot on zetten we Anja van Follow Me Move in de spotlights! Anja was 20 jaar toen ze begon met bloggen, want toen stond ze op het punt om uit Nederland te vertrekken! Anja blogt dan ook over haar leven in Duitsland, maar ook over boeken. Iedereen die Anja kent, weet dat ze in-to-the-books is. Dit komt dan ook regelmatig tot uiting door bijvoorbeeld recensies, info over auteurs en andere leuke dingen! Lees verder om meer te weten te komen over Anja!

Wanneer ben je begonnen met bloggen en waarom?
Een paar weken voor mijn migratie naar DE in mei 2013 is het begonnen. Ik wou niet de hele tijd op mailtjes reageren en honderd keer hetzelfde moeten typen of aan de telefoon hangen. Dus ik dacht dat een blog, de handigste manier zou zijn om iedereen op de hoogte te houden. Voor mij intrigerend of ik met deze blog wel genoeg inspiratie zou houden om regelmatig te bloggen. De eerste maanden waren de berichten onregelmatig en superlang. Ik had weinig internet tot mijn beschikking. Nu zo’n 27 maanden later, houd ik het nog steeds vol, maar er zijn wel aanpassingen in het waarom.

Na plus minus 2 jaar vond ik het niet zo interessant om enkel over mijn leven te bloggen. Het voor de hand liggende onderwerp om erbij te nemen, met zoveel gelezen boeken op mijn naam, waren dan ook boekrecensies.

Wat maakt jouw blog uniek?
De combinatie van mijn leven sinds mijn emigratie en mijn liefde voor boeken. Daarbij komt ook mijn schrijfstijl. Ik krijg regelmatig berichtjes van vrienden, kennissen, familie, onbekende zelfs! Dat ze levendig voor zich zagen wat ze aan het lezen zijn. Dat vind ik echt de leukste complimentjes!

Wat vond je de leukste campagne die je hebt mogen doen?
Euhm.. echt een campagne heb ik nog niet gedaan. Ik ben nogal kieskeurig. Ik denk dat de actie die nog gaat komen, dat ik die het leukst ga vinden!

Wat is jouw leukste Instragram foto/video en waarom vind je dat?
Oops! Nu moet ik opbiechten dat ik al best lang Instagram heb, maar er vrij weinig mee doe… *Shame on me* Ik probeer nu wel meer leuke dingen online te gooien! Ik ga dan ook voor een foto van het begin, toen woonde ik nog in NL. Mijn broer en ik hadden net die avond met de hond gespeeld. En de hond was ons telkens te snel af en even later struikelde mijn broer. Op de foto is te zien dat hij daarom gelijk maar even uitrust!Spot onWat is jouw ultieme tip voor jouw medebloggers?
Doe wat je wilt! Schrijf voor jezelf. Of je nu veel of weinig lezers hebt. Doe je dat niet dan is binnenkort het plezier weg en blijft er enkel een verplichting over. Soms heb ik een paar weken geen zin om te schrijven. Prima. Soms heb ik concepten die ik dan online laat komen of het is even stil. Daar moet je geen probleem van maken! En nog een gratis tip: winacties geven je blog een boost op social media en in de bezoekersaantallen, maar dit zijn geen trouwe bezoekers. Probeer die eerst op te bouwen en doe dan een win-actie. Veel leuker om een trouwe lezer blij te maken dan iemand die puur iets gratis wil!

Neem een kijkje op de leuke blog van Anja of volg haar op Instagram!


Wil jij ook met je blog in Spot on? Stuur dan jouw antwoorden op bovenstaande vragen naar manuela@bloggermedia.nl en wie weet sta jij met jouw blog in de volgende Spot on!
Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment