Spot on: The Happy House

Elke maandagmiddag vind je hier op iGlossy een kort interview met een leuke online influencer in de topic: Spot on! Waarom zijn zij met bloggen begonnen, wat was hun leukste blogcampagne en wat is hun favoriete Instagramfoto? Dit keer Pauline van de blog The Happy House in Spot on!  

spot on

Deze week in Spot on zetten we Pauline van The Happy House in de spotlights! Pauline is nu stewardess en werkte daarvoor voor NU.nl, waar ze artikelen schreef voor de Lifestyle-rubriek. Met haar huidige baan komt ze op de mooiste en interessantste plekken op aarde. Voor haar favoriete bestemming hoeft ze echter nergens heen; dat is haar eigen huisje. Want hoe meer ze weg is, hoe meer ze van thuis is gaan houden! Vandaar een blog dichtbij huis; The Happy House biedt nieuws & inspiratie over koken & wonen. Zo nu en dan met internationaal tintje, dat dan weer wel! Lees gauw meer over deze diverse dame!

Wanneer ben je begonnen met bloggen en waarom?

Ik ben ruim een half jaar geleden begonnen, met name omdat ik het heerlijk vind om iets moois te creëren. Wat ook meespeelt is dat ik mijn werk in de lucht geweldig vind, maar soms ook wat vluchtig. Het biedt niet altijd de mentale uitdaging die ik óók prettig vind. Bovendien begon alles wat ik pre-vliegen allemaal heb mogen leren gestaag weg te zakken en dat vond ik zonde.

Wat maakt jouw blog uniek?
Wat mijn blog/website uniek maakt is dat ik twee deelgebieden combineer, namelijk koken en wonen. Voor zover ik weet is dat er nog niet. Toch denk ik niet dat dat de reden is waarom mensen mijn blog zouden moeten bezoeken. Meer voor de -hopelijk- fijne mix van nieuwtjes, inspiratie, vaste rubrieken en persoonlijke anekdotes, een en ander gebracht met wat luchtigheid en humor, zodat je er vrolijk van wordt! Dát is mijn streven namelijk; online een plekje bestieren waar mensen blij van worden. Ellende is er al genoeg. Dat idee was ook de reden dat ik super gelukkig was dat ik bij NU.nl bijna drie jaar lang de lifestylerubriek mocht doen, laat de crises en oorlogen maar aan anderen over!

Wat vond je de leukste campagne die je hebt mogen doen?
Ik heb nog niet heel veel samenwerkingen gedaan. Ik ben dan ook kritisch maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik best wat vaker kritisch zou willen zijn haha! Maar ik ben nog niet zo heel erg lang bezig natuurlijk. Waar ik wel heel trots op ben is de Topblogs in Mytaste.nl-button. Die voelt als een keurmerk. Er komt ook aardig wat verkeer via binnen, en ze hadden me al heel snel in de smiezen waardoor ik de button een extra warm hart toedraag.

Wat is jouw leukste Instagram foto/video en waarom vind je dat?
Het gaat in dit geval natuurlijk niet om de foto, zo spannend is ie niet, dat zie ik gelukkig zelf ook wel haha, maar om waar hij voor staat. Ik heb hem genomen in Stavanger waar ik met mijn lief was. We vliegen allebei en omdat we helaas niet meer dezelfde vliegtuigtypes vliegen, kunnen we geen reizen samen meer aanvragen. Er is echter een aantal bestemmingen dat we allebei aanvliegen dus heel soms lukt het om dan toch ergens tegelijk te zijn. Die ochtend in Stavanger was zo’n moment en omdat het was rondom mijn verjaardag, was het extra leuk! Hij had bubbels meegenomen, een extra mooi uitzicht en ontbijt op bed geregeld en ik kreeg ook nog een gewéldig cadeau, namelijk een weekend Parijs! Mét Disneyland! Zelden ben ik zo verwend. En alsof dat nog niet genoeg was belde tijdens dit ontbijtje ook de makelaar nog met het bericht dat de woning, waar we interesse in hadden getoond maar die iemand anders helaas al had gekocht, weer op de markt gekomen was. Dat huis is nu van ons! We wonen er inmiddels drie maanden en het is een geweldige plek. Je snapt dat dit voor mij dus een foto is met een behoorlijk fijne lading!spot onWat is jouw ultieme tip voor jouw medebloggers?
Ik ben zelf nog best aan het zoeken naar dé manier om het maximale uit mijn blog te halen, een eigen stijl neer te zetten en daar consequent in te zijn. Ik voel me dus niet heel erg geroepen om anderen te vertellen hoe ze dat moeten doen.

Wel kan ik zeggen dat één van de belangrijkste media-lessen die ik heb geleerd is dat je héél zorgvuldig moet zijn, qua inhoud, maar zeker ook qua slordigheidsfoutjes. Vooral dat laatste is voor mij een uitdaging. Zo heb ik in mijn tijd bij Metro het stukje, waar de fouten uit de krant van de vorige dag in rechtgezet werden, eens helemaal in mijn eentje gevuld! Ik kon wel janken, echt waar. En bij NU kreeg ik ook af en toe een boze mail van mijn hoofdredacteur. Zeer pijnlijk, maar zeer goed! Ik heb zoveel van die man geleerd, en hij hield me scherp. Nu moet ik het zelf doen. Ik doe mijn uiterste best haha.

Wat ook belangrijk is, denk ik, is dat je alleen ergens in zult slagen als het authentiek is en voortkomt uit passie. Kies dus vooral een onderwerp waar je zelf blij van wordt en al langere tijd in geïnteresseerd bent. Dat houd je overeind als het even niet zo gaat als je wilt.

Neem een kijkje op de leuke blog van Pauline of volg haar op Instagram!


Wil jij ook met je blog in Spot on? Stuur dan jouw antwoorden op bovenstaande vragen naar manuela@bloggermedia.nl en wie weet sta jij met jouw blog in de volgende Spot on!
Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment