SPRING IS IN THE AIR: SUMMER SLUSHIE

Oh, wat kan ik toch heerlijk genieten van het eerste Lente zonnetje…..De vrolijkheid en frisheid spat ervan af. Ik krijg opeens overal zin in: lente schoonmaak, barbecueën, vakantie, terrasje pakken, winkelen, heerlijke drankjes en ga zo maar verder.

Wat is nu lekkerder dan een heerlijk koel drankje als je in je tuin aan het genieten bent van de zon. Kennen jullie de slush puppies nog van vroeger? Van die grote bekers zoete limonade die tot ijsbrokjes verder gekoeld en vermalen. Het glazuur sprong nog net niet van je tanden af. Er is nu een thuisvariant van en je kan zelfs hele gezonde versies maken. Ik kocht het vorig jaar voor mijn zoon en ben zelf inmiddels ook razend enthousiast. We hebben inmiddels nog wat varianten besteld. Maar vandaag vertel ik meer over de eerste variant: de ZOKU slush shake maker.

De shake maker is een grote beker die verkrijgbaar is in 5 hippe kleuren. In de gekleurde beker zit een binnen-beker met vrieskern. Deze binnenste beker zet je in je vriezer voor minimaal 8 uur. De vloeistof in de beker is dan bevroren en daarmee klaar voor gebruik. Wanneer je de beker uit je vriezer haalt, neem dan gelijk je gekleurde beker mee om daar het vriesgedeelte in te zetten.

Fotocredit: Zokuhome.nl
Fotocredit: Zokuhome.nl

De volgende stap is heel simpel: giet je favoriete drankje in de beker! Doordat de binnenkern bevroren is zal je drankje langzaamaan ook gaan bevriezen. Bij de Shake maker zit een kunststof lepel waarmee je kan roeren en eten. Blijf bij je drankje en ga met de lepel langs de randen om daar het bevroren gedeelte vanaf te schrapen. Na een aantal minuten zal je merken dat er steeds minder vloeistof overblijft en steeds meer slush. Met de lepel kan je nu je slushie vanuit de beker opeten.

Ik heb deze keer een variant gemaakt met ijskoffie. Ik vind dat op z’n tijd erg lekker om te drinken, maar een glas met een ijsblokje zorgt er altijd voor dat het vrij snel een waterig goedje wordt. De variant met de ZOKU slushie maker is ideaal, het drankje behoudt zijn volle smaak en is lekker koel. Ik ben zelf enorm fan van de Seattle Latte van de Starbucks discoveries serie. Je kan deze kant en klaar in de slushie maker gieten en vervolgens genieten. Inmiddels heeft ZOKU ook een aparte ijskoffie beker geïntroduceerd. Ik ben bang dat deze onze collectie ook nog gaat aanvullen, dus daar zal ik jullie tegen die tijd verder over informeren.

Uiteraard kan je ook andere drankjes gebruiken. Wat dacht je ervan om je heerlijke zelfgemaakte smoothies te gebruiken? Healthy and fresh. Ik zal de komende tijd enkele slushie recepten met jullie delen en vertellen over de overige producten die al in ons bezit zijn. Wat zou jouw favoriete drankje zijn?

Geniet van de zon én je drankje!

xoxo Germaine

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

2 Comments Leave a comment

  1. Sytse maart 29, 2018 Subscriber

    Oh, dat is me toch een partij handig! Ik zit veel in de auto en hierdoor is m’n frisse drankje heel snel warm in de zomer. Dit lijkt een uitkomst!

  2. Sophie maart 29, 2018 Subscriber

    Aaah , ja ik heb de beker ook ! ( de groene ) en ik ben er helemaal verslaafd aan.
    Maar mijn vraag is nu , wat is een lekkere limonade om er in te doen ? wat naar de echte slush smaakt ?
    Groetjes Sophie

Leave your comment