Strand work-out!

Het weer wordt slechter en slechter. Woehoeee. Tijd om naar het strand te gaan!!
Eh…? Het weer wordt slechter zei je toch? Woehoee o.O’?! Strand??!

Jazeker mensen! Hardlopen tegen de wind (en regen) in, door het zand is één van de beste manieren om snel vet te verbranden! Een strand work-out is echt één van mijn favoriete opties voor het krijgen van en fitter lijf. Waarom? Nou, je verbrandt bijna twee keer zoveel calorieën als op een loopband in een duffe sportschool. Je verbrandt zelfs bijna het dubbele dan wanneer je gewoon gaat hardlopen op een verharde weg. Daarnaast zorgt elke stap door het mulle zand voor een optimale training van je beenspieren En heb je minder kansen op blessures wanneer je gaat rennen over het strand! (win-win-win situatie!)

Bovendien adem je de heerlijke frisse zeelucht in, in plaats van die muffe zweetlucht in de sportschool. En dan heb ik het nog niet eens over het verschil in uitzicht tijdens je work-out…
Al lopen er soms ook “best wel leuke”(understatement) gespierde mannen in de sportschool, agree… hè shit… (oké niet aan denken, een zonsondergang aan zee tijdens je strand work-out is echt veel mooier meiden!) Of juist een mooie frisse ochtendwandeling over het verlaten strand, en die stilte, alleen wat meeuwen en het geluid van de golven…(ik zeg nog meer WIN punten voor deze situatie!)

strand work-out

Oké, oké… een strand work-out is ook superzwaar en het is echt niet alleen maar superleuk. Je gaat er waarschijnlijk van zweten als een otter en de gedachte aan de warme windloze sportschool zullen wellicht een paar keer door je hoofd schieten… Maar hey, good things comes to those who sweat! Zweet is gewoon jankend vet! Bedenk dat maar wanneer je drijfnat van het zweet langs de waterlijn rent. Het zal niet makkelijk zijn, maar dat heb ik ook niet beloofd. Maar het zal het zeker wel waard zijn!

Een paar tips van mij om deze strand work-out goed door te komen:

  1. Zorg voor goede stevige schoenen om blessures te voorkomen (Heel belangrijk! Er zijn verschillende winkels waar ze je graag helpen bij het vinden van de voor jou juiste schoen)
  2. Nooit je warming-up en cooling-down vergeten! (Begin eens met lekker 5 tot minuutjes op een laag tempo te joggen en eindig met minimaal 10 minuten jogging of uitlopen)
  3. Neem water mee! (Het is belangrijk voldoende vocht tot je te nemen, zeker wanneer je veel zweet)
  4. Neem een (zonne)bril mee als het echt hard waait om te voorkomen dat je straks oogballen van zand hebt. Zand in je oogjes is nooit zo’n prettig gevoel…
  5. Draag sportkleding die je tof vindt! Dit klinkt misschien echt als de meest crazy tip ever maar je zult zien dat wanneer je je lekker voelt in leuke sportkleding dat het je zal helpen om net een tandje harder te trainen…misschien is dat gewoon een vrouwending, we voelen ons nu eenmaal beter als we er goed uitzien ook al zijn we aan het sporten! De sportkleding die ik draag op de foto’s is trouwens van de nieuwe collectie van The Sting (van het merk: Amy&Ivy) mocht je dat tof vinden. De nieuwe collectie ligt net in de winkels dus…!
  6. Take your smile with you! Working out is fun!!
    strand work-out

Voor nog meer hardloop inspiratie over hoe je bijvoorbeeld HIIT (High Intensity Interval Training) kan toevoegen aan je hardloop workout kun je een kijkje nemen op mijn persoonlijke blog. 

Dussss wil je lekker snel keihard vet verbranden, kom van die luie bank af, ga naar het strand en RUN BABY! Tijd om lekker te rennen en zweten!

Ik ben heel benieuwd hoe het is gegaan dus als je net terug komt, laat even een berichtje achter! Ook als je vragen hebt of struggles, please let me know!

Liefs,

Suzanne

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment