Thundersports: van sporters voor sporters

Sporten in een hoodie en een joggingbroek? Dat kan beter! De kleding van Thundersports is niet alleen mooi, het draagt ook nog eens bij aan betere sportprestaties omdat het de spieren ondersteunt en warm houdt. Iets wat de komende koude maanden bepaald geen overbodige luxe is!

Het brein achter Thundersports is tophockeyer Jeroen Hertzberger. Thundersports werd bedacht door hockeyer Jeroen Hertzberger, die als topsporter heel goed begrijpt aan welke eisen sportkleding moet voldoen. Daarom vroeg hij topsporters uit allerlei disciplines om zijn kleding te testen voor het geproduceerd wordt.

Onder de ambassadeurs van Thundersports zijn verschillende hockeyers, voetballers, golfers en zeilers, maar ook het personeel van de 360Bar, een bekende bar op de pistes van Val Thorens. Uit die tests kwamen onder meer het verzoek van hockey- en voetbaldames om padded sportbh’s waarbij tepels niet doorschijnen. Nog een verbetering dankzij olympische inmenging zijn de extra lange  thermoshirts die niet omhoog kruipen en een stuk rug blootstellen aan kou en regen. Thundersports is daarmee met recht een merk voor sporters, door sporters.

Als het aan Thundersports ligt sport straks helemaal niemand meer in sweaters en joggingbroeken. Want die zitten dan wel comfortabel, maar bieden de sporter eigenlijk weinig extra’s tijdens het sporten. Thundersports ontwerpt sportkleding die geschikt is als onderkleding, maar ook als sportoutfit gedragen kan worden. De kleding sluit nauw aan en zorgt dat het vocht op de huid sneller verdampt, waardoor je licht en droog blijft.

Thundersports 1

Daarbij zijn de shirts en broeken voorzien van het Triple Lock Effect, dat zorgt dat het extra goed aansluit bij de taille, polsen en nek. Dat betekent geen koude rillingen meer als je heel even stilstaat, of het nu regent, vriest of gewoon heel koud weer is. Thundersports kleding zorgt ook voor een goede ondersteuning van de spieren, wat volgens wetenschappers bijdraagt aan de sportprestatie en preventief werkt bij blessures.

Thundersports mag dan populair zijn bij verschillende topatleten, het zijn juist breedtesporters die baat hebben bij goede onderkleding. Of je nu binnen- of buiten sport. Juist in de breedtesport komen blessures namelijk veel voor, als gevolg van afkoeling van de spieren. Je bent als sporter tenslotte niet voortdurend in beweging, en wie stilstaat, koelt af. Thermokleding zorgt dat de spieren op een constante temperatuur blijven en daardoor minder snel scheuren of verrekken. De kleding van Thundersports is bovendien slim fit, dus wie van zichzelf geen lichaam van een topsporter heeft, ziet er in ieder geval wel heel strak uit. Fake it till you make it!

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment