Traditionele eetgewoontes

Wat wij als gewoontes heel normaal vinden kan in een ander land als zeer onbeschoft worden beschouwd. Ik heb een aantal internationale gewoontes voor jullie op een rijtje gezet.

Islamtische landen

In veel Islamitische landen is het gebruikelijk om met je handen te eten. Gebruik hiervoor je rechterhand want je linker gebruik je namelijk bij je toiletbezoek. Laat daarnaast ook niet merken als je iets niet lekker vindt. Gewoon doorslikken want dat wordt namelijk niet gewaardeerd.

Azië

Zet nooit je eetstokjes rechtop in de rijst. Dit wordt namelijk zien als het offeren van je voedsel aan de voorouders.

Italië

Ben je dol op een pizza Hawai? Slecht nieuws als je deze bij een authentieke Italiaan wil bestellen, dit is echt not-done. Ook het eten van je pasta wordt geacht met vork en lepel te worden gegeten. Snijd het vooral niet klein.

Chili

Ze zijn hier niet gediend van het eten van voedsel met je vingers. Krijg je bestek, gebruik het dan ook!

Japan

In Japan wordt het heel gewoon gevonden om te slurpen. Ze zegen dat het de smaak verbetert en je laat tevens weten dat je van je maaltijd geniet.

Rusland

In Rusland hebben ze liever niet dat je een glas wodka afslaat. Een goed glas staat namelijk voor vriendschap en vertrouwen.

Stokbroodje met kruidenboter of aioli vooraf? Niet in Frankrijk. Daar wordt brood gezien als onderdeel van de maaltijd en niet als aperitief.

Thailand

Eet niet met je vork in Thailand. Deze is om voedsel mee op je lepel te scheppen.

Korea

In Korea mag je niet eerder beginnen met eten voordat de oudste persoon aan tafel de eerste hap heeft genomen.

Canada

Geloof het of niet maar in Canada is het een blijk van waardering als je na de maaltijd een scheet laat. In China geven ze de waardering in de vorm van een boer.

Tegenstrijdigheden

Toch is het belangrijk om dingen vooraf uit te zoeken zodat je niet de mist in gaat. Want wat in het ene land wordt gezien als waardering, is juist in het andere land een teken van disrespect. Denk bijvoorbeeld aan je bord leeg eten. In India en Japan zien ze graag je bord helemaal leeg zodat de kok ziet dat je genoten hebt van je maaltijd. Echter zien ze een leeg bord in China als teken dat je nog niet genoeg hebt gehad.


Heb jij tijdens je reis naar het buitenland wel eens te maken gehad met vreemde gewoontes? Laat het ons weten!

 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment