Kijken, lezen, zoeken en opschrijven.

Ik zie, lees en zoek regelmatig landen en steden op die ik nog wil zien. Soms komt het op tv voorbij, een andere keer zie ik de mooiste foto’s op Pinterest en ik zoek ook weleens gewoon op plekjes die je tenminste één keer in je leven hebt moeten zien. Ik ben niet zo van de echte toeristische plekken, maar sommigen moet je gezien hebben toch? Ik las bijvoorbeeld dat Venetië aan het zinken is en dat de Taj Mahal binnen een paar jaar dicht is voor toeristen, dus ik maak haast met mijn wishlist reizen!

Ik hou mijn wishlist van landen, steden en eilanden bij in een klein notitieboekje dat in mijn tas zit. Je weet nooit wanneer je iemand tegen komt die je gouden tips geeft of iets wil onthouden wat je onderweg ziet of leest. Natuurlijk heb ik ook een digitale lijst in mijn iPhone waar ik direct alle linkjes en andere tips opsla. Maar ik ben vaker oldskool en hou gewoon van lijstjes opschrijven!

 • Zo zag ik laatst iets over Madeira op tv. Een Portugees eiland, ook wel het eiland waar Cristiano Ronaldo opgegroeid is. Mij werd verteld dat het voor mensen ‘op leeftijd’ is en echt niets voor jonge mensen. Nou, ik heb genoeg gezien en gevonden om Madeira direct op mijn digitale lijstje in mijn Iphone te zetten. Google maar even, dan snap je wat ik bedoel!
 • Wat ik ook veel voorbij heb zien komen deze zomer is Kroatië. Van schattige kleine dorpjes en bounty stranden tot de ‘Yachtweek’. Hotspots & must-see’s genoeg! Dit land staat dus echt heel hoog op mijn reislijstje. Waarschijnlijk wordt het Dubrovnik!
 • Italië is mijn lievelingsland, als je dat nog niet wist. Ik moet er elk jaar minstens een keer, maar het liefst meerdere keren naar toe. Ik heb dit jaar een klein eiland bezocht voor de kust van Rome. Ponza. Eén van de Pontijnse eilanden en nog mooier in het Italiaans ‘Isole Pontine’. En zo zijn er nog zoveel meer kleine eilanden in Italië die ik wil zien. Onder andere eilandgroep ‘La Maddalena-Archipel’ vlakbij Sardinië. Ook deze mag je Googlen.
 • Scandinavië staat trouwens ook al jaren op mijn lijstje. Maar tijd en geld laten mij soms in de steek. Kopenhagen zal als eerste aan de beurt zijn. Ik kan niet wachten!
Wishlist reizen
Ponza

Gelukkig heb ik genoeg andere dingen kunnen doen dit jaar om mijn wanderlust te vervullen:

 • Rome
 • Amalfikust
 • Andalusië
 • Napoli
 • Toscane : Florence en Siena
 • Wintersport in Zwitserland
 • Sardinië
Wishlist reizen
Amalfikust
Wishlist reizen
Anzere – Zwitserland
Wishlist reizen
Napoli
Wishlist reizen
Tivoli Lazio

En heel veel steden die niet eens op mijn lijstje stonden zijn afgevinkt! Die ik door toeval, door mijn werk of door vriendinnen die verhuizen gezien heb en nooit had willen missen. Ik blijf om mee heen kijken, zoeken en maak mijn lijstje steeds langer. Gelukkig maar, want ik zou niet weten wat ik moet doen zonder een wishlist reizen!

Liefs,

Britt


Zin in meer reis artikelen? Bekijk dan de blog van Britt die ze samen met haar zus Ingèr runt: Abouttobe.nl 
Of volg haar op Instagram voor de laatste updates van haar leven! 

 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment