Wist je dat....over knoflook?

Koks voor koks levert op maat mise en place aan Horeca bedrijven en instellingen. Door de ambachtelijke manier van werken zorgt Koks voor Koks voor een constante kwaliteit aan producten. Dit helpt de werkdruk in keukens verminderen, en de loonkosten onder controle te krijgen. Regelmatig zullen ze je informeren met interessante ‘weetjes’. Vandaag 10 weetjes over knoflook.

Wist je dat…

  1. Knoflook erg goed voor de gezondheid is? Zo werkt het ontstekingsremmend, het ontgift het lichaam, lost bloedstolsels op en werkt bloeddruk-en cholesterol verlagend.
  2. Knoflook familie is van de ui?
  3. Knoflook niet tot de kruiden of specerijen behoort. Officieel is het een groentesoort.
  4. Wanneer knoflook in contact komt met citroen of andere zure ingrediënten, de kans bestaat dat het blauw uitslaat? Dit kan echter geen kwaad.
  5. In tegenstelling tot de ui je ogen niet gaan tranen van knoflook.
  6. Een splinter als vanzelf uit je huid trekt nadat je er wat knoflook op legt en het vervolgens afdekt met een pleister?
  7. Om knoflook luchtjes te verwijderen van je handen, je je handen in kan wrijven met een schijfje citroen. Of wrijf stevig met je handen over een roestvrij metalen oppervlak.
  8. Knoflook (vooral verse) giftig kan zijn voor honden en (vooral) katten.
  9. De geur van knoflook helpt tegen muggen? Dit is onderzocht door de Universiteit van Edinburgh.
  10. De geur van knoflook als onprettig kan worden ervaren door anderen. Veel componenten in knoflook zijn zwavelverbindingen. Deze worden bijna allemaal door het lichaam verteerd, behalve allylmethylsulfide (AMS). Deze stof wordt niet verteerd in de ingewanden, maar opgenomen in het bloed. Het bloed brengt de AMS naar de longen en de huid waar het een, voor anderen, onprettige geur veroorzaakt.

Gebruik jij veel knoflook in jouw keuken?

 

Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment