Wist je dat....over kreeft?

Koks voor koks levert op maat mise en place aan Horeca bedrijven en instellingen. Door de ambachtelijke manier van werken zorgt Koks voor Koks voor een constante kwaliteit aan producten. Dit helpt de werkdruk in keukens verminderen, en de loonkosten onder controle te krijgen. Regelmatig zullen ze je informeren met interessante ‘weetjes’.

Wist je dat…

  1. Kreeften het niet uitschreeuwen van de pijn wanneer ze in een pan met kokend water worden gelegd?’ Ze hebben namelijk geen stembanden. Het geluid dat je hoort is lucht dat vanuit hun maag door de mond piept.
  2. Kreeften uit hun gezicht plassen? Net onder hun ogen bevinden zich straalbuisjes waaruit ze urineren. Ze plassen naar elkaar om te communiceren, wanneer ze vechten of zich voortplanten.
  3. Kreeften ‘kannibalen’ zijn? Bij gebrek aan voedsel kunnen kreeften elkaar opeten. Dit zal volgens biologen in de toekomst vaker gebeuren i.v.m. het veranderde klimaat waardoor ze moeilijker aan voedsel geraken.
  4. Kreeft in de 17e Eeuw alles behalve een luxeproduct was? Gevangenen kregen ‘als straf’ tot drie keer in de week kreeft op het menu! Ze waren er zelfs vies van. Daarnaast werden varkens kreeftenvlees gevoerd en de schaal werd gebruikt als kunstmest.
  5. Kreeften twee magen hebben? De eerste maag van de kreeft zit, let op, op hun hoofd. Wat het nog meer bizar maakt is dat hun maag tanden heeft die het voedsel eerst vermaalt. De twee maag hangt vast aan de buik.
Germaine

Germaine

Ik houd van reizen, schrijven en fotograferen. II Digital Nomad II Virtual PR agent II Social Influencer II Specialized in influencer marketing II Loves to travel and meet new people ll For collaborations, send me an e-mail!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedIn

Leave your comment